|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
15.12.2011 14:54:14   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: Miimy

Selam evo ija imam jedno pitanje...ponekad a u zadnje vrijeme vrlo cesto znam zaspati u vrijeme aksama... nisam uopce obracala paznju al me par puta moj muz opomenuo da nevalja u aksam spavati... ja iskreno nikad nisam cula pa molim Vas da mi odgovorite... pogotovo sad sam u drugom stanju i nebi volila da pravim greske ako je to uistinu tako...
Ja bas i nisam najpotkovanija znanjem al da ti odgovorim dok se ne javi neko kompetabilniji ne valja zaspad pred aksam tj u aksamski vakat. Razlog jer su tad oni nalet ih bilo najaktivniji

Postoji hadis koji kaže:

Ako čovjek zaspe između ikindije i akšama pa se probudi i poludi, neka sebe sam krivi...
Koliko sam uspjela naći na netu, taj hadis nije potvrđen, tako da se ovog ne moramo pridržavati.

Sigurno će Jasmin bolje znati.user posted image

A Allah najbolje zna, pa neka nas uputi.

Vec je to Imanchek lijepo rekla,ovaj hadis nije vjerodostojan,tako da nema smetnje da prilegnes ako ti se spava,ali trudi se da ti ne predje u naviku,prosto zato jer nije uobicajeno vrijeme za spavanje.Ali,trudnica si,pa se `gleda kroz prste`,a Allah ne opterecava preko mogucnosti.Da ti Allah olaksa trudnocu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1726
   [Obrisana poruka]
15.12.2011 14:57:04   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1727
15.12.2011 15:13:34   
jasmin
Draga,evo da ti link,posto je poduzi tekst,pa da ne zatrpavam.Uglavnom,pise da se stopala trebaju pokriti.
http://sebil.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=379:sta-podrazumjeva-ispravno-pokrivanje&catid=36:pitanja-i-odgovori&Itemid=132

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1728
   [Obrisana poruka]
15.12.2011 15:17:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1729
15.12.2011 15:35:56   
Rabi
eh drage moje, bas divna i poucna temauser posted image
Nikad jos ne zavirih ovdjeuser posted image

A puna je lijepih i divnih savjetauser posted image
Ja da vam kazem, nisam pokrivena! ali .....
Kako sebe natjerati na namaz? Nemojte me pogresno shvatiti...
Toliko zelim da klanjam i da obavljam ovu duznost, ali sve me nesto user posted image da ne govorim...
Klanjala sam neko vrijeme, prije nego sam ostalauser posted image I kad sam zatrudnila, sve sam preskakala, neodgovorno s moje strane....Priznajem da sam pogrijesila, ali hajte dajte mi savjet kako poceti? Kako sebe uvesti u namaz?
Znam kako se klanja, sta se kad uci, znam dosta sura....Ali nesto, nestouser posted image
Hvala vam na ovoj temi!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1730
   [Obrisana poruka]
15.12.2011 15:43:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 1731
15.12.2011 15:54:34   
Rabi

IZVORNA PORUKA: Rabi

Toliko zelim da klanjam i da obavljam ovu duznost, ali sve me nesto user posted image da ne govorim...
Klanjala sam neko vrijeme, prije nego sam ostalauser posted image I kad sam zatrudnila, sve sam preskakala, neodgovorno s moje strane....Priznajem da sam pogrijesila, ali hajte dajte mi savjet kako poceti? Kako sebe uvesti u namaz?
Znam kako se klanja, sta se kad uci, znam dosta sura....Ali nesto, nestouser posted image
Hvala vam na ovoj temi!

Znaš kako....MORAŠ!!!!( i da ovo ja pišem velikim jer galamim na tebe user posted image )...

Kad skontaš koliko vremena povedemo uz net, tv, čitajući...bla,bla...niko nema razloga da kaže: nemam vremena...namaz je prioritet i tačka.
Tako kad sebi postaviš u glavi funkioniše vjeruj mi.

Ja sam počela klanjati kad sam naišla na onaj (jel bi hadis) kako će ljudi biti pitani za dobra djela ali neće vrjediti ukoliko ne bude vrjedio namaz...i onda dakle, sve uzalud.

Da ne pametujem, klanjaj user posted image ...moraš!

I imas pravo
Sad bih!user posted image
Ne volim sebe zbog toga!
MORAM, HOCU, MOGU.....Jer prioritet je prioritetuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1732
15.12.2011 15:56:27   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rabi

Hvala vam na ovoj temi!

Znaš kako....MORAŠ!!!!( i da ovo ja pišem velikim jer galamim na tebe user posted image )...

Kad skontaš koliko vremena povedemo uz net, tv, čitajući...bla,bla...niko nema razloga da kaže: nemam vremena...namaz je prioritet i tačka.
Tako kad sebi postaviš u glavi funkioniše vjeruj mi.

Ja sam počela klanjati kad sam naišla na onaj (jel bi hadis) kako će ljudi biti pitani za dobra djela ali neće vrjediti ukoliko ne bude vrjedio namaz...i onda dakle, sve uzalud.

Da ne pametujem, klanjaj user posted image ...moraš!

Isto...hadis:”Prvo za sto ce covjek odgovarati na Sudnjem danu jeste namaz,pa ako mu namaz bude ispravan,bit ce mu ispravna i ostala djela,a ako ne bude,nece mu biti ispravna ni ostala djela.”(Et-Taberani)...stvarno je poucan.A jako me dojmila sura Maun,odnosno dio:"Pa tesko klanjacima", /4/ "koji su nemarni prema svome namazu"...rekoh,Subhanallah,kada se kaze tesko klanjacima,tj ljudima koji klanjaju,a ne obavljaju to po propisima,kako treba,kako je tek za one koji ne klanjaju :(:(:(.Rabi duso,odvoji samo 5 minuta svaki namaski vakat.Ako ne mozes stojeci,klanjaj sjedeci,samo nemoj ostaviti ono za sto ces prvo biti pitana kad stanes pred Allaha,pa ako ti to bude ispravno,gledace se i ostala djela,a ako ne,onda.....

Neposredna veza do poruke: 1733
15.12.2011 16:04:31   
Bebica11
Rabi kreni s farzovima, samo farzove klanjaj pa kad se uhodas uvedi i sunnete...mozda ti je tako lakseuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1734
15.12.2011 17:09:51   
Miimy
Hvala Vam drage moje Allah neka Vas nagradi kad ovako lijepo odgovarate i covjeka poducavate... i mene interesuje ovo za namaz kako samo farzi pa kasnije suneti... znam ja sure, i kako se klanja samo iskreno covjek lijen a odavno imam nijet da klanjam ...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1735
15.12.2011 17:23:57   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Miimy

Hvala Vam drage moje Allah neka Vas nagradi kad ovako lijepo odgovarate i covjeka poducavate... i mene interesuje ovo za namaz kako samo farzi pa kasnije suneti... znam ja sure, i kako se klanja samo iskreno covjek lijen a odavno imam nijet da klanjam ...

Draga Miimy,farz je ono sto je strogo naredjeno i za sto ce covjek biti pitan.Sunneti spadaju pod praksu Poslanika sallallahu alejhi we sellem,i ako ih covjek izostavi nece za to biti pitan i kaznjen.No,veoma je pohvalno da ih covjek klanja,zbog obecane nagrade za njih,a to je kuca u Dzennetu i nadomjestak na ono sto fali od farzova.

Obavljanje namaza je stroga šerijatska obaveza:"Obavljajte namaz i udjeljujte zekat" (Sure Bekare 110). A način obavljanja, broj rekata i koji su namazi farzi ili suneti Poslanik je pojasnio svojim riječima ili djelima.

Broj obavezni namaza u danu i noći je pet sabah, podne, ikindija, akšam i jacija, Poslanik je bio upitan za Islam pa je odgovorio: 'Pet namaza u danu i noći. Dali je obaveza na mene mimo njih: 'Ne osim da dobrovoljno obavljaš" (Buhari 46,Muslim 8).

A što se tiče suneta ili dobrovoljnog namaza njihov je broj deset ili dvanest shodno mišljenju uleme stim da je mišljenje od dvaneast rekata, ako Bog da, odabranije. Ibnu Omer je rekao: "Zampamtio sam od Poslanika a drugoj predaji klanjao sam sa Poslanikom: deset rekata dva rekata prija podne, dva poslije podne, dva poslije akšama, dva poslije jacije i dva prije sabaha" (Buhari 1165,1172). I rekao je Poslanik u predaji od Aiše r.a.: ' Ko ustraje u obavljanju dvanaest rekata suneta Allah će mu sagraditi kuću u Džennetu, četri rekata prije podne, dva poslije podne, dva poslije akšama, dva poslije jacije i dva prija sabaha" (Ibnu Madže,Tirmizi,hadis sahih Sahihu Džami`a 6183 Albani). Kao što se prenosi od Aiše r.a. da je rekla: "Poslanik ne bi ostavljao četiri rekata prije podne i dva rekata prije sabaha"(Buhari 1182).

Rekao je Ibnu Kajim pojašnjavajući razliku u broju rekata prije podne kako je to prenio Ibnu Omer i Aiše r.a: 'Može se reći: Ukoliko je poslanik klanjao u kući klanjao je četri rekijata, a ako bi klanjao u mesdžidu klanjao je dva što je očitije, ili je radio ovaka i ovako, tako da je preneo svako od Aiše r.a. i Ibnu Omera ono što su vidjeli. I oba hadisa su vjerodostojna i nema razloga da se opovrgava njihova vjerodostojnost ili da se kaže ova četri rekata nisu od podnevski suneta već zaseban namaz kojeg bi klanjao Poslanik poslije zeval-kada sunce pređe pola neba. Rekao je Poslanik: 'To je sat u kojem se otvaraju nebeska vrata, i volim da se u njoj uspne od mene dobro djelo ( Ahmed, Tirmizi hadis sahih)"(Zadu-Mead).

A najprtvrđeni suneti su dva rekata prija sabaha jer Poslanik je na njih najviše pazio (Buhari 1163, Muslim 723-94) i došli su hadisi koji podsticaju na njeno obavljanje mimo drugi sunet namaza. Rekao je poslanik: 'Dva rekata sabah namaza su bolja od dunjaluka i onoga što je na njemu"(Muslim 723-96).
A Allah najbolje zna.

Prof. Smajlović Osman (fakultet Umul-qura Mekka)

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1736
15.12.2011 17:56:16   
Pingvina
Drage moje da vas Allah nagradi zato sto ste se potrudile da mi nadjete odgovor na pitanje.Bas sam se bila zabrinula...izmedju ostalog i zbog hadisa koji je Jasmin navela vezano za namaz i njegovu valjanost.user posted image
Rabi, ja sam pocela klanjati iz inata. (Ruzno reci ali zaista je tako). Mualima nam je na casu vjeronauke pricala neku pricu..vise se i ne sjecam kako tacno ide ali uglavnom poenta je bila da ukoliko klanjas 40 dana svaki namaz-nikad te vise niko i nista nece moci odgovoriti od namaza.Prijateljici i meni to bilo  smijesno i dogovorimo se da probamo tih 40 dana..I zaista-hvala Allahu i dan danas nas drzi nastavak tih 40 dana.Pa pokusaj-vidi koliki si ti inadzija.user posted image
Neko je imao prijedlog da pocnes samo s farzima...i to je super..Kad razmislis koliko samo vremena potrosis gledajuci reklame (nista drugo nego reklame) na TV-u, a za to vrijeme si komotno mogla klanjati ne samo farze nego i cijeli namaz (s obzirom da danas reklame traju po 10-ak minuta.) Da te Allah dragi uputi na pravi put...i sviju nas.user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1737
15.12.2011 19:03:06   
rerica
Kad smo vec kod namaza....
Pokrila sam se u nepunoj 17-oj godini,to znaci ima 16 god i klanjala sam cim sam se pokrila ne mogu reci da sam svaki namaz jer nisam sarala sam,znate kako to vec ide djevojka,izlasci,momci i sve sto ide .....
Medjutim kad sam upoznala mm user posted image ovaj smijesak moram staviti jer kad god ga spomenem meni je osmijeh na licu,toliko ga volim i sretna sam,nisam izostavila ni jjedan namaz Hvala Allahu....
Ne kazem sada da je radi njega to NE......
Vec je on bio taj koji me je podsjecao jesi li klanjala,da nisi zaboravila i tako.....
Sta hocu da kazem...
Ako u kuci ili u drustvu imate nekoga ko je krenuo na pravi put ili je na pravom putu (Allah naj bolje zna) da je sve u zivotu lakse i na zivot drugim ocima gledate.....
Allah najbolje zna dali mi je i jedan namaz valjan ili primljen,a ja se trudim al lakse je dusi kad znas da si obavio drugi Islamski sart...
Jest mi malo mozda dug post al nadam se da nije dosadan....
user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1738
15.12.2011 19:29:40   
jasmin
Pingvina i rerice,da Allah ukabuli.Jest,da bi covjek dobio obicni pasos treba da ispuni odredjene uslove i bez svih potrebnih uslova nema pasosa.Tako je isto i s islamom,da bi covjek dobio `pasos` zvani musliman,potrebno je ispuniti 5 uslova,drugi je namaz :).

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1739
15.12.2011 21:33:28   
jasmin
Muhammed sallallahu alejhi we sellem kaze da je Uzviseni Allah rekao:

"Podijelio sam namaz (Fatihu) izmedju Mene i Moga roba, i robu za sto zatrazi. Kad rob rekne: 'Hvala Allahu, Gospodaru svjetova',

-Allah subhanehu we te'ala, na to odgovori: 'Hvali Me Moj rob'.

Kad rob rekne: 'Opci dobrocinitelj, Milostivi',

-Allah subhanehu we te'ala rekne: 'Slavi Me Moj rob'.

Kad rob rekne: 'Vladar Sudnjeg dana',
-Allah subhanehu we te'ala rekne: 'Velica Me i uzvisuje Moj rob'.

Kad rob rekne: 'Samo Tebe obozavamo i Tebe molimo za pomoc',

-Allah subhanehu we te'ala odgovori: 'Ovo je izmedju Mene i Mog roba, a rob ce imati sta traziti'.

Kad rob rekne: 'Uputi me na pravi put, na put onih koje si obasuo svojim blagodatima a ne onih na koje se srdis i koji su zalutali',

-Allah ce reci: 'Ovo je za Moga roba i rob ce imati sta traziti (dace mu se)' "

(Ahmed, Muslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai, Ibni Madze)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1740
15.12.2011 22:04:51   
chantal
IZVORNA PORUKA: Pingvina

Rabi, ja sam pocela klanjati iz inata. (Ruzno reci ali zaista je tako). Mualima nam je na casu vjeronauke pricala neku pricu..vise se i ne sjecam kako tacno ide ali uglavnom poenta je bila da ukoliko klanjas 40 dana svaki namaz-nikad te vise niko i nista nece moci odgovoriti od namaza.Prijateljici i meni to bilo  smijesno i dogovorimo se da probamo tih 40 dana..I zaista-hvala Allahu i dan danas nas drzi nastavak tih 40 dana.Pa pokusaj-vidi koliki si ti inadzija.user posted image

Hehe,baš zanimljiva pričica... user posted image   da ti Allah dž.š.ukabuli,a svima nama!

Ja sam počela klanjati 15-ak dana prije ramazana,ove god.mislim redovno klanjati,sve namaze,znači oko 5 mjeseci,nije neki period,ali jest moj veliki ponos...klanjala sam i prije,ali to bi naletio period,pa par dana klanjam,a par sedmica ne klanjam user posted image   ali et hvala Uzvišenom,pa sam se uspjela trgnuti iz toga,a konkretan razlog ne bih znala ni navesti,uglavnom kao što rekoh 15-ak dana pred ramazan sam počela,to ono kao da se malo pripremim za ramazan,eh onda mi bilo  žao da se kao i svake godine nakon njegovog odlaska ja malo-pomalo vratim na staro, i onda mi naprosto "prešlo u naviku",postalo prioritet,pa sam počela šta radila-da radila stalno imati na umu hoćul' stići klanjati,dal' da prvo klanjam pa onda...zato me ta priča o inatu  i 40 dana podsjeti na "moju pričicu" i vjerujem da ima smisla!Pa et draga Rabi pokušaj i tako,i čitaj puno ajete,hadise i predavanja,na taj način oživimo naša pomalo uspavana srca user posted image  
I još jedan razlog koji me vodi naprijed su moje curice,jer ko će našu djecu uputiti na pravi put ako ne mi - roditelji,naravno Allah dž.š. će uputiti onoga koga On hoće,ali ovdje mislim na rodbinu i ostale,a kako da ja njima kada dođe vrijeme za to,pričam kako trebaju obavljati namaz ako im to nisam pokazala vlastitim primjerom...Meni je sad srce ko planeta kada moje curice sa mnom stanu klanjati,pa podižu kažiprst na tešehhudu,pa selam predaju  user posted image   naravno još su male (2 i 4 god) pa malo klanjaju pa se malo igraju,ali bitno je da naviku steknu aBd pa će i sve ostalo uz Božiju pomoć biti lakše...

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1741
15.12.2011 22:07:15   
chantal
Evo baš da pitam da li ste čule za ovaj hadis,i da li je vjerodostojan??

Poslanik, a.s., je rekao:
''Ko (redovno) klanja sabah namaz bit će mu olakšana smrt i njena gorčina.
Ko(redovno) klanja podne namaz bit će mu olakšan kabur i njegova tjeskoba.
Ko (redovno) klanja ikindiju namaz bit će mu olakšana teška pitanja Munkira i Nekira.
Ko (redovno) klanja akšam namaz bit će mu olakšana mizan-terezija.
I ko (redovno) klanja jaciju namaz bit će mu olakšan prelaz preko sirat-ćuprije.''

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1742
15.12.2011 23:41:36   
rukajja_
masaAllah, sta nas je user posted image

Divna tema, molim Allah da nas sve ucvrsti na Pravom putu, a posebno da nagradi dragu Jasmin koja uvijek izdvoji vrijeme da nam objasni stvari koje su nama manje jasne. Allah kaze za ono sto ne znamo da pitamo one koje znaju...

ja klanjam otkako znam za sebe hvala Allahu, i hvala Mu sto je moje roditelje ucinio upornim na tom putu, hidzab sam stavila u 17.godini, a sad mi je 21. Elhamdulillah na svemu user posted image

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1743
   [Obrisana poruka]
16.12.2011 9:09:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rukajja_)
  Neposredna veza do poruke: 1744
16.12.2011 9:24:15   
damma
evo i mene na ovu temu
nisam pokrivena, al klanjam propisane namaze, trudim se da to bude redovno, a najdraze mi je sto neko rece kad djecica oko mene pa i oni ko hoce da klanjaju. jer znam da ce ih to vise privuc da pocnu obavljat namaze kad abd budu veci.

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 1745
   [Obrisana poruka]
16.12.2011 9:33:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu damma)
  Neposredna veza do poruke: 1746
16.12.2011 13:54:42   
Rabi
hvala vam punouser posted image
Evo ovako sam se zdogovorila sama sa sobom, cekam da dobijem!
I kad mi se zavrsi aBd, kupam se i pocinjem uz Boziju pomocuser posted image
AKOBOGDA!!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1747
16.12.2011 15:57:39   
Miracle*3
Ne cekaj nista.
Pocni sad.
Okupaj se sa nijetom pokajanja,  i na namaz. jer to te sejtan odvraca.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1748
16.12.2011 16:49:56   
mamine oci
user posted image user posted image user posted image za sve vas od meneuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 1749
16.12.2011 17:13:18   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Ne cekaj nista.
Pocni sad.
Okupaj se sa nijetom pokajanja,  i na namaz. jer to te sejtan odvraca.

potpisujem

nego, tako je jedna moja drugarica kad se pokrila "dahnula dusom" jer se bojala da ne umre a da se nije pokrila, kaze stalno je na to mislila pred pokrivanjeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *