|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
7.7.2011 8:52:44   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: klemzi

Hvala vam drage moje puno user posted image user posted image Znači da moj sin zna kad mi dođemo na njegov mezar user posted image user posted image

Da vi samo znate kolika je meni utjeha kad znam da je njemu lijepo, prostrano i mirisno, vjera je stvarno najveće utočište od tuge i brige. 

Allah nije nepravedan,kome preseli na dunjaluku Allah ce mu sagraditi kucu u Dzennetu,zato draga moja molim Allaha da ti ojaca iman,da te preseli ko muslimanku i da te ucini stanovnicom Dzenneta da budes skupa s tvojim djetetom

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1401
7.7.2011 8:55:50   
mamaajna
jojjjjj sta sam sad zabelajisala,sta trebam ispraviti.nema ovde ko na drugim forumima ono pod naslov tek sad vidjeh upps.ja se izvinjavam damama

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1402
7.7.2011 8:59:23   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamaajna

jojjjjj sta sam sad zabelajisala,sta trebam ispraviti.nema ovde ko na drugim forumima ono pod naslov tek sad vidjeh upps.ja se izvinjavam damama

popravljeno je...samo idemo dalje sa postovimauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1403
23.7.2011 9:46:28   
canim
Drage moje,

Blizi nam se najodabraniji mjesec u godini, nas dragi Ramazan.
Interesuje me kako kod vas teku pripreme za ovaj mjesec.
Ako ima dojilja na temi ili trudnica interesuje me jeli nijete postiti ovaj ramazan ili ce ipak preskociti ? Mozda ima neka da je proslih godina postila kao dojilja ili trudnica pa bih volila njena iskustva s tim.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1404
   [Obrisana poruka]
23.7.2011 11:50:41   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 1405
23.7.2011 12:06:29   
jasmin
Jos jedna sedmica nas dijeli od naseg najdrazeg gosta.
canim draga,mozes procitati nesto o postu dojilje na ovoj temi http://www.ringeraja.ba/forum/m_95294/mpage_1/key_/tm.htm#117111.
A kao trudnica sam postila u devetom mjesecu.Porodila sam se 21-og ramazana.To mi je bio najlaksi post u zivotu,bez pretjerivanja.Doduse,trudila sam se imati zdrave i kvalitetne obroke i unijeti dosta tecnosti u periodu dok ne postim.Djecak je tezio 3850(haman je i njemu godilo).I naravno,neizostavan savjet s doktoricom koja vodi trudnocu.

Iman,amiin na tvoju dovu.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1406
23.7.2011 12:16:32   
merima_s
Ja sam postila dva mjeseca nakon poroda i hvala Bogu nije bilo nikakvih problema. Na sehuru i na iftaru sam znala po 2 litra tecnosti popiti. Nisam nikad primjetila da mi je to uticalo na dojenje. Sad sam u 6.mjesecu trudnoce i ne znam sta da radim. Bas sam sinoc citala malo po internetu i ima svakakvih iskustava tako da jos nisam nacisto postiti ili ne. A kod dr. sam na kontroli tek 9.8. pa ne mogu ni njega pitati. Vjerovatno cu probati postiti pa zavisno od toga kako se budem osjecala nastaviti ili prekinuti.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1407
23.7.2011 14:56:08   
canim
Ja imam volju da postim ovaj ramazan, tacno mi fali da obnovim svoje tijelo i duh, dojim bebicu 6.5 mjeseci, ona jos uvijek nije objerucke prihvatila dohranu pa me malo strah kako ce to sve ispasti, pokusat cu pa cu vidjeti hoce li biti promjena u dojenju, da je zima kad je kraci dan nebih sekunde razmisljala ali ljeto je i dug je dan pa me jedino strah radi dojenja, ali probat cu.
Prosli ramazan nisam postila zbog trudnoce tako da sa nestrpljenjem ocekujem ovaj user posted image a i pomalo me stid od Uzvisenog,user posted image   sta mi je sve pruzio, kako mi je lijep amanet dao a imam osjecaj da Mu tako malo zahvaljujem user posted image

Iman user posted image vjerujem da se radi o prelijepoj odluci jer mi djelujes jako sretno i amin na dovi.
Jasmin hvala na linku

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 1408
23.7.2011 15:17:19   
jasmin
S 6.5 mjeseci je vec lijepo uspostavljeno dojenje.Ako budes postila,gledaj da pijes puno tecnosti nakon iftara,pa do sehura.Insaallah,mislim da ce to sve ici kako treba.Pokusaj,pa vidi kako ide :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1409
23.7.2011 16:04:06   
Bronte
Drage moje, selam alejkum:). Da li mi iko moze reci da li i gdje u Sarajevu mogu pohadjati casove na kojima bi me neko poducavao ucenju Kur'ana? Hifz mi se cini zasad prevelik zalogaj, ali, eto, zelim da memorisem sto vise sura mogu. Ima li to igdje? Hvala unaprijed.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1410
23.7.2011 17:34:16   
canim
IZVORNA PORUKA: Bronte

Drage moje, selam alejkum:). Da li mi iko moze reci da li i gdje u Sarajevu mogu pohadjati casove na kojima bi me neko poducavao ucenju Kur''''''''''''''''ana? Hifz mi se cini zasad prevelik zalogaj, ali, eto, zelim da memorisem sto vise sura mogu. Ima li to igdje? Hvala unaprijed.

Bude u NAHLI skola Kurana
www.nahla.ba
http://www.nahla.ba/tekstovi2.aspx?gid=1

Ako hoces samo radi memorisanja sura onda za pocetak kupi ilmihal i pocni s tim surama, za memorisanje ne treba ti skola vec samo da sjedes i ucis user posted image a u ovoj skoli mozes nauciti arapsko pismo, sto ti svakako preporucujem user posted image

< Poruku je uredio canim -- 23.7.2011 17:42:10 >

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1411
23.7.2011 17:51:25   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Bronte

Drage moje, selam alejkum:). Da li mi iko moze reci da li i gdje u Sarajevu mogu pohadjati casove na kojima bi me neko poducavao ucenju Kur'ana? Hifz mi se cini zasad prevelik zalogaj, ali, eto, zelim da memorisem sto vise sura mogu. Ima li to igdje? Hvala unaprijed.

Alejkumu sselam wr wb

Imas na Vojnickom polju skolu Kur'ana, BESPLATNA JE...ide od sufare, tedzvida, pa do hifza

najbitnije je sto su mualime baaaaaaaaas izostrenog tedzvida, i dosta tome pridaju paznje i npr moja mualima ima IDZAZU IZ MEDINE sto rijetko koja zena ima na BALKANU !!!

Takodjer, tu ucis usput tedzvid i Amme dzuz(zadnji dzuz) tako da i jedno i drugo kombinuju, naravno svako prema svom tempu al ucenje Kur'ana je cudo, ja sam pocela s tedzvidom i za par mjeseci sam dosta dzuzeva nahifzala...to kad Allah otvori to ide samo

ako hoces broj od ove mualime s idzazom javi mi se na pp

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1412
23.7.2011 18:28:06   
klemzi
Drage moje hanume, zanima me koliko je kod nas u praksi talqin i šta vi znate o ovome? Čitam jednu knjigu i nađoh ovaj termin, pa me zanima da li je u bosanskoj praksi, i u arapskom svijetu općenito?

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1413
23.7.2011 18:41:03   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: klemzi

Drage moje hanume, zanima me koliko je kod nas u praksi talqin i šta vi znate o ovome? Čitam jednu knjigu i nađoh ovaj termin, pa me zanima da li je u bosanskoj praksi, i u arapskom svijetu općenito?

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7257:talkin-dova&catid=160:smrtdfenazaopremanje-umrlog&Itemid=139

to je navodjenje na sehadet da se izgovori pred smrt

ma koliko znam nasi slabo to praktikujuuser posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1414
23.7.2011 19:03:06   
Bebica11
evo nesto lijepo

http://www.youtube.com/watch?v=2MsVdHTbvhI&feature=player_embedded

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1415
24.7.2011 0:05:12   
klemzi
Bebice11 hvala ti puno!
A ovaj link što si postavila je prelijep user posted image user posted image user posted image
Mama volim te najviše!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1416
24.7.2011 0:38:34   
Bronte
Selam alejkum, poslala sam ti pp:). Hvala ti...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1417
24.7.2011 11:28:56   
Bebica11
Bronte odg sam ti,

nego seke ja ne bih nikome preporucila u danasnjem vaktu(kad se ima od koga nauciti) da insan sam uci Kur'an i sam hifza, jer teze je ispraviti ukorijenjeno(znam po sebi) nego nauciti novo.

Pogotovo je bitan tertil-tedzvid da bi se naucile osnovne sure ispravno, one koje ucimo na namazu, a pogotovo Fatihu koju vecina pogresno uci, a bez Fatihe nema namaza po hadisu, zato hvala Allahu ima ovih skola pa treba se insan potruditi. Kad vidim one nene uce tedzvid u sedamdesetoj godini onda je bas sramota za nas mladje.

Mene je iskreno na hifz ponukao jedan djecak. Prije par godina dosla sam u goste svojoj drugarici i njen sincic od neke 4. godine kaze meni "hajde me preslusaj Amme suru" a ja blehnula u dijete i ono uci i ja samo molim Allaha da ne zapneuser posted image jer me stid bilo sto ne znam tu suru i ne bih mu znala pomoci i tako ja pocnem uciti Kur'an napamet i malo po malo...Elhamdulillah..s tim da ga je lakse nauciti nego ocuvati, treba insan stalno ponavljati pa sam dosla u neki stadij da hocu da dobro obnovim nauceno prije daljeg ucenja.user posted image

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1418
25.7.2011 14:06:08   
Bebica11
http://www.youtube.com/watch?v=mMmkRCCLALk

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1419
28.7.2011 1:42:39   
jasmin
http://www.youtube.com/watch?v=ndqghUpbTNY

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1420
   [Obrisana poruka]
28.7.2011 11:44:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1421
28.7.2011 15:35:18   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Mene je iskreno na hifz ponukao jedan djecak. Prije par godina dosla sam u goste svojoj drugarici i njen sincic od neke 4. godine kaze meni "hajde me preslusaj Amme suru" a ja blehnula u dijete i ono uci i ja samo molim Allaha da ne zapneuser posted image jer me stid bilo sto ne znam tu suru i ne bih mu znala pomoci i tako ja pocnem uciti Kur'an napamet i malo po malo...Elhamdulillah..s tim da ga je lakse nauciti nego ocuvati, treba insan stalno ponavljati pa sam dosla u neki stadij da hocu da dobro obnovim nauceno prije daljeg ucenja.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mashAllah

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1422
31.7.2011 21:40:10   
rerica
‎.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*​•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
O Allahu, učini nam u njemu post, postom pravih postača, namaz, namazom pravih klanjača, i probudi nas u iz sna nehajnih i oprosti nam krivice u njemu o Gospodaru svijetova, i pomiluj nas u Ramazanu o Pomilovatelju griješnih.... ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ RAMAZAN MUBAREK OLUSUN!!! ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ ۩
.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•​.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1423
1.8.2011 0:59:52   
Mjeseceva Pratilja
Drage moje forumasice..Ramazan mubarek olsun. Molim Uzvisenog Allaha da nam se smiluje, grijehe oprosti, uvede Njegovom Miloscu u lijepi Dzennet te nas sastavi sa poslanicima, sehidima, dobrim ljudima, nasim voljenima. Amin ya Rabbi.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1424
1.8.2011 1:06:03   
emy24
amin ya rabbi

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *