|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
30.6.2011 13:34:50   
mamaajna
smo ti već naveli je ispravnije. A Allah najbolje zna.

TREĆE POGLAVLJE

Nevjernici i oni muslimani koji su slijedili filozofe, negiraju kabursku patnju. Njihov dokaz je taj što kažu: - Otkrivali smo kabure i tamo nismo nalazili nikakvog meleka ni slijepog ni gluhog, kako udaraju ljude metalnim maljevima, niti smo u kaburima našli bilo kakvu zmiju, niti upaljenu vatru, a trebalo bi da, u svakoj situaciji, da vidimo da se on izmijenio, međutim, umrli ostaje isti. Kako je moguće da ga se postavi da sjedi, a kada bi stavili živu pred njegove oči vidjeli bismo da niti se miče niti se njegovo stanje mijenja? Kako je moguće njegovo kažnjavanje i širenje kabura koje spominjete? Kad otvorimo kabur nađemo njegov lahd tijesan i vidimo da je kabur onoliko koliki smo i iskopali, pa kako da se kabur proširi toliko da u njemu budu i umrli i meleki koji ga ispituju. Sve to ukazuje na činjenicu da je duša ta koja je izvrgnuta ispitivanju i patnji, a da tu stvarnost nema šta tražiti.

Odgovor: - Mi vjerujemo u ono što smo naveli, a Allah radi što i kako hoće, kažnjava ili daje blagodati, a našim pogledima to je uskraćeno. Allah je ustanju da radi šta hoće i toj Njegovoj svemoći nije nemoguće da sve to uradi. Mi, kada bi htjeli, mogli bi ukloniti živu između očiju umrlog, mogli bi ga položiti da leži, da sjedi ili stoji, mogli bi proširiti kabur ili ga produbiti. Mogli bi kabur napraviti da bude širok dvjesto lakata umjesto sedamdeset, a Allah je mnogo moćniji od nas i mnogo djelotvorniji. Mnogo bolje od nas svodi račun, a zar nije Njegovo: "i zaista On može, kada nešto hoće, samo za to rekne: 'Budi!' - i ono bude."10 Nema Gospodara nikome ko zaziva Islam, a da mu to nije svojstvo, pa kada mi to otkrijemo, Allah povrati stanje kakvo je i bilo. Da, kada bi umrli bio pred našim očima, nije isključeno da mu dođu meleki i da ga ispituju a da prisutni ne osjete njihovo prisustvo, a da im umrli odgovori na njihova pitanja i da mi ne čujemo nikakvog glasa. Primjer tome su dva spavača od kojih jedan sanja ljepote i uživanja a drugi patnju i teškoće. Niko ko je u njihovom društvu ne zna šta se s njima događa, a kada se probude tek onda kažu kroz šta su prolazili u svome snu.

Neki naši učenjaci kažu: - Ulazak meleka u kabure može se protumačiti tako što ćemo reći da je to njegovo provjeravanje onih koji su u kaburima i umrli znaju za njega bez potrebe da on ulazi unutar kabura. Moguće je i da melek, zbog svog sastava, može da se uvuče u svaki kabur bez toga da rovi rupu, a moguće je i da je uzrovi pa da je Allah vrati kako je i bila bez toga da ljudi to mogu primijetiti.
Moguće je i da melek ude u kabur ispod zemlje na način koji je nedostupan ljudskom razumijevanju. Sve u svemu, ono što se dešava s kaburima i umrlim je neuobičajeno za ljudski razum. Ahiretske stvari se ne mogu mjeriti dunjalučkim mjerilima. O ovome nema nikakvog spora, i da nema o tome predaja od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, mi o tome ne bi znali ništa.

Ako oni kažu: - Svaki hadis koji se kosi sa zdravim razumom, kazaćemo da je prenosilac pogriješio. Vidimo čovjeka koji je razapet na krstu, kao takav ostane dugo vremena, a niti mu se duša vraća u njegovo tijelo niti bude ispitivan. Isto je i sa umrlim koji je na svojoj postelji, i njega niti ko ispituje niti se pomiče. Ili onaj kojeg su divlje zvijeri pojele, ptice raskopale i čiji su dijelovi tijela u voljama mnogih ptica ili utrobama riba. Kako je moguće da se njihovo tijelo sastavi? Kako je moguće da ga meleki ispitaju? Ili, kako može kabur, nekog ko je u ovom stanju, rastrgnut, biti džennetska bašča ili džehennemska provalija?

Na ovo je moguće odgovoriti na četiri načina.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1376
30.6.2011 13:35:18   
mamaajna
Prvi: - Onaj koji je obavijestio o ovome je isti onaj koji je rekao o pet namaza i mi nemamo načina da to shvatimo osim da prihvatimo ono što nam je prenijeto.

Drugi: - Ono što Kadi kaže: - Oni koji su u kaburima su zastrti od pogleda živih, i oni su ispitivani u svojim kaburima. Allah je zaklonio od pogleda svoje meleke, mada ih Njegovi Poslanici mogu vidjeti. Ko to niječe, neka zaniječe i dolazak Džibrila svim Allahovim Poslanicima. Uzvišeni Allah opisujući šejtane kaže: "On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite.”11

Treći: Neki učenjaci kažu: - Nije isključeno da život bude vraćen u onoga koji je razapet na krstu, a da mi toga ne budemo svjesni, kao što za onesviještenog mislimo da je mrtav. Isti je slučaj i sa onim ko doživi kliničku smrt, mi čovjeka ukopamo misleći da je mrtav. A nije isključeno ni za onoga čiji su dijelovi tijela rastureni da Allah vrati život u svaki od njih.
Kažem: i vrati čovjeka onakvog kakav je i bio, kao što je slučaj s čovjekom koji je naredio da bude spaljen nakon svoje smrti i da se njegov pepeo raspe na četiri strane svijeta, pa, kako u hadisu stoji: "Allah naredi kopnu i ono sabra ono što je bilo na njemu, i more sabra ono što je bilo u njemu. Onda upita čovjeka: - ?*ta te nagnalao da učiniš to što si učinio?
- Strah od Tebe. - odgovori čovjek.”12 A u Kur'anu imamo ajet: "Uzmi četiri ptice..."13
Četvrti: Ebu Meali kaže: - Zadovoljavajući odgovor bi bio da Allah pita određene dijelove tijela, da li je to srce ili nešto drugo, i tome povrati život i uputi pitanje. To nije neshvatljivo. Neki učenjaci kažu: - Ovo nije nimalo teže za shvatiti od činjenice da je Allah izveo duše iz kičme Ademove i pitao ih: - Zar ja nisam vaš Gospodar? - A sve duše su odgovorile: - Svakako jesi!

ČETVRTO POGLAVLJE

Ako upitaju: - sta je sa djecom, po vašem mišljenju?
Odgovorićemo: - Oni su kao i odrasli, njihov razum bude upotpunjen kako bi bili svjesni položaja u kojem se nalaze i sreće koja ih je zadesila. Budu nadahnuti ispravnim odgovorom. Ovo se može razumjeti iz predaja koje o tome govore. Spomenuto je da se kabur stisne i djetetu kao što se stisne velikom, a taj smo hadis već spominjali.
Hennad b. Serijj navodi predaju od hazreti Ebu Hurejre da je rekao: "Ako bi se klanjalo nad djetetom koje je disalo, a nije nikad počinilo nikakva grijeha, reći će se: - Gospodaru, sačuvaj ga i zaštiti od kaburske patnje.”14

PETO POGLAVLJE

A ako neko upita: - Kako tumačite hadis: "Kabur je, ili jedna od džehennemskih jama ili bašča od džennetskih bašči."?
Na to ćemo odgovoriti tako što ćemo reći: - To prihvatamo i tumačimo tako kako jeste, bez ikakvog prenesenog značenja i alegorisanja. Kabur vjernika će biti ispunjen zelenilom, i Abdullah b. Amr b. As se izjašnjava o vrsti bilja koje će biti u kaburu vjernika, pa kaže da je to Rejhan (bosiljak, ili neka druga mirisna biljaka), dok će kabur nevjernika (kafira) biti ispunjen dvjema užarenim pločama. O ovome smo već pričali.
Neki od naših učenjaka kažu da je ovaj hadis u prenesenom značenju i da se njime htjelo reći kako će vjerniku biti lahko odgovoriti na pitanja u kaburu, te kako će u njemu ugodno boraviti i biti siguran. Opisan je kao džennetska bašča samo da bi se dočarala blagodat kabura za vjernika, kao kad mi kažemo: 'Taj i taj živi kao u

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1377
30.6.2011 13:35:42   
mamaajna
Prvi: - Onaj koji je obavijestio o ovome je isti onaj koji je rekao o pet namaza i mi nemamo načina da to shvatimo osim da prihvatimo ono što nam je prenijeto.

Drugi: - Ono što Kadi kaže: - Oni koji su u kaburima su zastrti od pogleda živih, i oni su ispitivani u svojim kaburima. Allah je zaklonio od pogleda svoje meleke, mada ih Njegovi Poslanici mogu vidjeti. Ko to niječe, neka zaniječe i dolazak Džibrila svim Allahovim Poslanicima. Uzvišeni Allah opisujući šejtane kaže: "On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite.”11

Treći: Neki učenjaci kažu: - Nije isključeno da život bude vraćen u onoga koji je razapet na krstu, a da mi toga ne budemo svjesni, kao što za onesviještenog mislimo da je mrtav. Isti je slučaj i sa onim ko doživi kliničku smrt, mi čovjeka ukopamo misleći da je mrtav. A nije isključeno ni za onoga čiji su dijelovi tijela rastureni da Allah vrati život u svaki od njih.
Kažem: i vrati čovjeka onakvog kakav je i bio, kao što je slučaj s čovjekom koji je naredio da bude spaljen nakon svoje smrti i da se njegov pepeo raspe na četiri strane svijeta, pa, kako u hadisu stoji: "Allah naredi kopnu i ono sabra ono što je bilo na njemu, i more sabra ono što je bilo u njemu. Onda upita čovjeka: - ?*ta te nagnalao da učiniš to što si učinio?
- Strah od Tebe. - odgovori čovjek.”12 A u Kur'anu imamo ajet: "Uzmi četiri ptice..."13
Četvrti: Ebu Meali kaže: - Zadovoljavajući odgovor bi bio da Allah pita određene dijelove tijela, da li je to srce ili nešto drugo, i tome povrati život i uputi pitanje. To nije neshvatljivo. Neki učenjaci kažu: - Ovo nije nimalo teže za shvatiti od činjenice da je Allah izveo duše iz kičme Ademove i pitao ih: - Zar ja nisam vaš Gospodar? - A sve duše su odgovorile: - Svakako jesi!

ČETVRTO POGLAVLJE

Ako upitaju: - sta je sa djecom, po vašem mišljenju?
Odgovorićemo: - Oni su kao i odrasli, njihov razum bude upotpunjen kako bi bili svjesni položaja u kojem se nalaze i sreće koja ih je zadesila. Budu nadahnuti ispravnim odgovorom. Ovo se može razumjeti iz predaja koje o tome govore. Spomenuto je da se kabur stisne i djetetu kao što se stisne velikom, a taj smo hadis već spominjali.
Hennad b. Serijj navodi predaju od hazreti Ebu Hurejre da je rekao: "Ako bi se klanjalo nad djetetom koje je disalo, a nije nikad počinilo nikakva grijeha, reći će se: - Gospodaru, sačuvaj ga i zaštiti od kaburske patnje.”14

PETO POGLAVLJE

A ako neko upita: - Kako tumačite hadis: "Kabur je, ili jedna od džehennemskih jama ili bašča od džennetskih bašči."?
Na to ćemo odgovoriti tako što ćemo reći: - To prihvatamo i tumačimo tako kako jeste, bez ikakvog prenesenog značenja i alegorisanja. Kabur vjernika će biti ispunjen zelenilom, i Abdullah b. Amr b. As se izjašnjava o vrsti bilja koje će biti u kaburu vjernika, pa kaže da je to Rejhan (bosiljak, ili neka druga mirisna biljaka), dok će kabur nevjernika (kafira) biti ispunjen dvjema užarenim pločama. O ovome smo već pričali.
Neki od naših učenjaka kažu da je ovaj hadis u prenesenom značenju i da se njime htjelo reći kako će vjerniku biti lahko odgovoriti na pitanja u kaburu, te kako će u njemu ugodno boraviti i biti siguran. Opisan je kao džennetska bašča samo da bi se dočarala blagodat kabura za vjernika, kao kad mi kažemo: 'Taj i taj živi kao u

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1378
30.6.2011 13:37:44   
mamaajna
nadam se da ce te naci odgovor iz ovog djela knjige.Boj te se Allaha jer svi ce mo okusiti smrt a sta smo za svog Gospodara pripremili.

namaz namaz namaz,nas namaz je nasa zastita

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1379
30.6.2011 13:46:25   
jasmin
Tako volim ovaj hadis:
http://www.youtube.com/watch?v=O9a-LggPf5o&feature=related

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1380
30.6.2011 14:35:33   
canim
IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: misty

Pa kad pogledaš i jeste skupo, ali kupiš jednom i imaš (pa moram reći) zauvijek .
Meni je bila Ok jer mi je ispunjavanje Allahovih dž.š. propisa na prvom mjestu user posted image user posted image

da draga, u pravu si, kao sto kazes jednom se kupi i ima kad zatreba.

Hvala curama na informacijama, pogledacu na navedenim mjestima. A za zensku plazu nisam znala da je takva situacija user posted image

medjutim meni najvaznije da mi maleni uziva jios nije vidio mora user posted image  a za ostalo cemo lako user posted image

Ako volis bazene, u hotelu Hollywood bude termin samo za zene vecinom pokrivene dolaze a uz cijenu karte mozes koristiti i saunu i fitness.

< Poruku je uredio canim -- 30.6.2011 14:38:35 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1381
30.6.2011 14:38:27   
jasmin
Mozda ce neka porodica koja zeli ljetovati iskljucivo na islamski nacin u ovom videu naci odlicnu ideju i poceti s planiranjem za sljedecu godinu.
http://www.youtube.com/watch?v=bIzd_hub-BM

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1382
30.6.2011 16:02:57   
Medić*
Canim cula sam za to ali nisam probala. U skorije vrijeme taman sa prijateljicama mozemo probati user posted image

Jasmin vidim da je organizacija super user posted image . Mi u Turskoj imamo smjestaj uvijek u Bursi, kod rodjaka, slicno ovako, stim da samo familija moze uzivati, ove godine doradjuju pa ce mo sacekati do naredne aBg, ali je ovo bas fino vidjeti user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 30.6.2011 16:03:45 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1383
30.6.2011 16:08:43   
Behar
Može li molim vas neka, koja zna, napisati nešto više o tome kako NIKO NE MOŽE UZETI NEČIJU NAFAKU... Pokušala sam naći na internetu više o tome, ali nisam uspjela. user posted image user posted image

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1384
30.6.2011 16:46:26   
jasmin
Draga Behar,nafaka je sirok pojam,sta tebe konkretno zanima?!

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1385
30.6.2011 16:50:15   
jasmin
http://www.ringeraja.ba/forum/Nafaka/m_643244/tm.htm Imas ovdje nesto o tome.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1386
30.6.2011 16:52:57   
jasmin

Canim cula sam za to ali nisam probala. U skorije vrijeme taman sa prijateljicama mozemo probati user posted image

Jasmin vidim da je organizacija super user posted image . Mi u Turskoj imamo smjestaj uvijek u Bursi, kod rodjaka, slicno ovako, stim da samo familija moze uzivati, ove godine doradjuju pa ce mo sacekati do naredne aBg, ali je ovo bas fino vidjeti user posted image

Ma organizacija je skroz super.Pogotovo mi se svidja sto je 400 KM po osobi,a u to je ukljucen prevoz autobusom,5 dana boravka,hrana...bas bih voljela ljetovati tamo.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1387
   [Obrisana poruka]
30.6.2011 16:53:33   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Behar)
  Neposredna veza do poruke: 1388
30.6.2011 21:40:27   
Medić*
IZVORNA PORUKA: jasmin

Ma organizacija je skroz super.Pogotovo mi se svidja sto je 400 KM po osobi,a u to je ukljucen prevoz autobusom,5 dana boravka,hrana...bas bih voljela ljetovati tamo.

Bas super cijena, hvala na info trebace svakako, extra user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1389
30.6.2011 21:42:56   
klemzi
Hvala vam drage moje puno user posted image user posted image Znači da moj sin zna kad mi dođemo na njegov mezar user posted image user posted image

Da vi samo znate kolika je meni utjeha kad znam da je njemu lijepo, prostrano i mirisno, vjera je stvarno najveće utočište od tuge i brige. 

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1390
30.6.2011 22:02:15   
scarlett

IZVORNA PORUKA: klemzi

Da vi samo znate kolika je meni utjeha kad znam da je njemu lijepo, prostrano i mirisno, vjera je stvarno najveće utočište od tuge i brige. 

klemzi draga, ti si prošla kroz teško iskušenje, ove riječi su istovremeno tako tužne i pune bola i opet tako pune smisla i smiraja user posted image user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1391
30.6.2011 22:09:46   
scarlett

IZVORNA PORUKA: Behar

Može li molim vas neka, koja zna, napisati nešto više o tome kako NIKO NE MOŽE UZETI NEČIJU NAFAKU... Pokušala sam naći na internetu više o tome, ali nisam uspjela. user posted image user posted image

Ja upravo čitam ( a uvijek strahujem da li je autor ok, pošto kad nas stvarno ima svega) knjigu Nafaka od Muhammed M. Ša'ravi i utvrdila sam koliko je moje poimanje pojma nafake bilo pogrešno. Ja sam mislila da je to samo u smislu hoćul' dobiti posao ili ne, hoćel' mi se ukazati prilika da nešto novo naučim ili ne, znači u smislu dal' ću imati sreće da mi se ostvari nešto što želim. Kao što Jasmin reče, to je zaista veoma širok pojam i ja sam tek došla do pola knjige, dosta stvari mi je pojašnjeno, čak i sa ovim što je Iman rekla - haram i halal i ja bih evo predložila ovu knjigu, ali eto nadam se da će se javiti učenije ženice da potvrde da li je ta knjiga uistinu adekvatna.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1392
   [Obrisana poruka]
30.6.2011 22:17:52   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 1393
30.6.2011 22:39:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

Hvala vam drage moje puno user posted image user posted image Znači da moj sin zna kad mi dođemo na njegov mezar user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

On je sad na ljepšem mjestu, a ja sam uvjerena da će tebe Milostivi za tvoj sabur mnogostruko nagraditi. Bićeš u mojim dovama user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Amin!

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1394
30.6.2011 22:42:41   
Bebica11

Ako Bog da na Sudnjem danu, tebe ce tvoj sin prihvatiti za ruku i nece te pustiti dok te ne uvede u Dzennet insaAllah, tako je po hadisu. user posted image

I ja sam gubila par puta bebice, doduse jos u stomaku, i dosta sam iscitavala o tome..al znaj da poslije svake muke dodje last I TO DVA PUTA, ima u suri Insirah. Allah ce ti nadoknaditi jos na dunjaluku a kamoli na Ahiretu, u to budi sigurna, to sam se na sebi uvjerila jer sam ja imala jako puno iskusenja..ne samo sa trudnocom, i Allah iskusava samo najbolje robove Svoje, one koje On najvise voli, i to da znasuser posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1395
1.7.2011 23:11:02   
Behar

Nadala sam se da ces se ti javiti user posted image user posted image user posted image

Ne znam bas kako da objasnim detaljno, evo izmislicu neki konkretan primjer: ako npr. izadje konkurs za neki posao, a znamo da su na sve strane stele i tako to... ili jednostavno ima puno prijavljenih pa se brinemo i sikiramo kako cemo proci na konkursu, da li se u tom slucaju mozemo "tjesiti" time da ako bude nasa nafaka, dobicemo taj posao, a ako ne bude necemo pa ni sa najvecom stelom (ne podrzavam stele by the way user posted image )...
Znaci da li je ispravno vjerovati da ako je taj posao nasa nafaka da nam tu nafaku niko ne moze uzeti i da cemo ga mi dobiti ako nam je Allah dz.s. to propisao, a ako nije nasa nafaka necemo ga dobiti i nema koristi od sikiranja...?
I naravno, sve ovo pod uslovom da smo i mi dali sve od sebe da zadovoljimo kriterije koji se na konkursu traze.

user posted image

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1396
2.7.2011 17:13:42   
jasmin

Nadala sam se da ces se ti javiti user posted image user posted image user posted image

Ne znam bas kako da objasnim detaljno, evo izmislicu neki konkretan primjer: ako npr. izadje konkurs za neki posao, a znamo da su na sve strane stele i tako to... ili jednostavno ima puno prijavljenih pa se brinemo i sikiramo kako cemo proci na konkursu, da li se u tom slucaju mozemo "tjesiti" time da ako bude nasa nafaka, dobicemo taj posao, a ako ne bude necemo pa ni sa najvecom stelom (ne podrzavam stele by the way user posted image )...
Znaci da li je ispravno vjerovati da ako je taj posao nasa nafaka da nam tu nafaku niko ne moze uzeti i da cemo ga mi dobiti ako nam je Allah dz.s. to propisao, a ako nije nasa nafaka necemo ga dobiti i nema koristi od sikiranja...?
I naravno, sve ovo pod uslovom da smo i mi dali sve od sebe da zadovoljimo kriterije koji se na konkursu traze.

user posted image

Ovako kako mislis ispravno je.Dakle,uputis dovu,uzmes sve sebebe potrebne za dobitak tog posla i onda imas cvrsto ubjedjenje da ce ti Allah dati taj posao ako bude tvoja nafaka,pa da sve svi ljudi i dzini iskupe kako bi ti uzeli tu nafaku,ako je Allah propisao oni to nece moci,a i da se svi ljudi i dzini iskupe kako bi ti dodijelili ono sto ti Allah nije propisao,oni to nece moci.

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1397
   hvala
7.7.2011 8:44:28   
mamaajna
zahvaljujem se dvjema slatkim sekama koje su obradovale moju Amru,sinoc sam je vidjela i rekla mi je da ste je posjetile,kaze da se osjetila ko u "ispuni mi zelju".hvala vam sto ste joj dali dozu srece.hvala vam sto ste je "iznenadile" i "izbezumile"user posted image user posted image user posted image .da vas Allah s.w.t.a obraduje na Sudnjem danu onako kako ste vi nju onaj dan.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1398
7.7.2011 8:48:11   
mamaajna

user posted image

Ovako kako mislis ispravno je.Dakle,uputis dovu,uzmes sve sebebe potrebne za dobitak tog posla i onda imas cvrsto ubjedjenje da ce ti Allah dati taj posao ako bude tvoja nafaka,pa da sve svi ljudi i dzini iskupe kako bi ti uzeli tu nafaku,ako je Allah propisao oni to nece moci,a i da se svi ljudi i dzini iskupe kako bi ti dodijelili ono sto ti Allah nije propisao,oni to nece moci.

i cvrst oslonac na Allaha i kazes "da Allah da ono sto je hajr za mene,ili ono sto je dobro za mene"

jer ono sto mi mislimo da nam se lose desilo mozda je to bas hajr za nas,i mozda ce bas izaci dobro iz tog loseg za nas
u prevodu
mozda tamo negdje cuci extra posao za tebe

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1399
7.7.2011 8:49:02   
Hanady RR

user posted image

ponavljam post samo radi korekcije naslova....
mamaajna nema potrebe da u naslovu poruke vršiš izmejnu...samo piši post user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *