jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (28.7.2010 13:07:49)
|
IZVORNA PORUKA: sara.at IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: sara.at znate kako mi je lijepo vidjeti zenu pokrivenu tako lijepo obucena,tako mi cista izgleda da mi je srce puno. Imala sam ih dosta koje su radile kod mene i nikad nisam zbog posla ja il moji klijenti zahtijevali da se marama skine,postovali su ih kao i druge otkrivene zene,al zene sa potpuno pokrivene iskreno ne.. ja prvo nisam mogla da zaposlim te zene, jer ja kao osoba volim kontakt lice u lice,kao drugo nijedan klijent mi nije htio takvu zenu da primi,jer i sami oni znaju da to islamom nije propisano... tako da iskreno kazem neznam cemu svrha toga,postoje jasno napisani islamski propisi a takodje kako se jadna muslimanka treba oblaciti al jos nigdje nisam procitala da stoji da i lice treba pokriti tako da joj se ni oko nevidi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Shodno tome,molim sve one koji nisu specijalizirani da govore o propisima islama i one koji ne prenose jasne i tacne stavove ucenjaka islama,da se toga ne doticu sa strane da kazu je li nesto propisano ili ne. mislim da sam bila jasna kad sam rekla "da postoje islamski propisi" i izvini molim te ja koja sam hatmu davala nigdje jos nisam procitala da je "obaveza" pokrivanja lica vec licno opredjeljenje i necemo sad govoriti ko je komponentan a tko nije da o nasoj vjeri govori.. ovo kazem sa tim da sam imala priliku da se uvijerim da i ljudi druge vjere vole nesto i o drugim vjerama da nauce i procitaju,tako da sam bila svijedok kad je jedan stari njemac govorio o Muhamedu a.s i vjeruj rekao je to tim rijecima kao sto u nasem Kuránu zapisano.... A to da te zene nemogu lako naci posao nemogu da krijem jer je tako... Danasnje vrijeme se svelo na sve i svasta da rijetko tko kome vjeruje i naravno da se odvodi u pitanje cestitos potpuno pokrivenih zena.... zao mi je ako sam tebe Jasmin licno uvrjedila al ja iskreno kazem meni je moje srce puno i ponosno na svoju vjeru kad vidim lijepo pokrivenu zenu, one su mi toliko njezne i ciste i lice im sija od ponosa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] U podvucenom se vidi da si navela da postoje islamski propisi ali da ti nisi nigdje procitala o potpunom pokrivanju,a islamski ucenjaci su napisali more i more knjiga o potpunom pokrivanju lica.Znas li mozda ko je bio Abdullah ibn Abbas?!Bio je amidzic naseg Poslanika koji je u islamu prozvan kao `tumac Ku`rana` zbog svog besprijekorno cistog poznavanja Kur`ana i njegovih propisa onako kako je to i dostavljeno.Kada su ga upitali o ajetu koji govori o pokrivanju zena,uzeo je platno i prekrio cijelo tijelo otkrivsi samo jedno oko i kaze da je u slucaju potrebe to oko dozvoljeno otkriti.I zato me ljuti,mila moja,kad neko kaze da ne zna za tako nesto.Ne zna vjerovatno jer se uopce nije bavio time,mozda ga ni ne interesuje,ali meni to nije bitno interesuje li ga ili ne.Bitno je samo da o islamu ne govori ono sto nije tacno.Ako te nesto vise zanima procitaj knjigu >Cuvanje cednosti<,prevedena je na bosanski jezik,pa ce ti akobogda pojam pokrivanja lica biti vise poznat.Mozda tek toliko da znas da je to u islamu poznato koliko i sam hidzab.:)
|
|
|
|