jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (27.7.2010 15:36:33)
|
IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: hanabanana Sama činjenica da se tako ne mogu slikati za lični dokument meni govori da zabrana postoji. Draga sasvim je logicno da se pokrivenog lica niko ne moze slikati za licni dokument,postojala zabrana ili ne. Sto se tice narusavanja sigurnosti nije nikakav dokaz da se treba zabraniti,jer npr.Denisa Mrnjavca sigurno nije ubila zena koja nosi nikab.Slicnih primjera je more.Bilo bi jako nepravdeno da zabrana stupi na snagu,jer se takvom zabranom udara na vjerske slobode i opcenito odabir odijevanja.Zalosno je sto bi dosta bh zenica bile prisiljene krsiti zakon.: ( Ubice Denisa Mrnjavca su dobile zaslužene kazne...Ja ove stvari ipak ne bih miješala...Ovdje se radi o maloljetničkoj delikvenciji. Nisam uopce htjela pisati o tome je li neko kaznjen za pocinjeno djelo ili ne,samo sam zeljela istaci da prijetnja sigurnosti nema atribut.Ubijenog decka sam samo navela kao primjer,bez obzira sto se radilo o maloljetničkoj delikvenciji,jer paznja se odvodi na to da je sigurnost narusena,ali ne od strane pokrivene zene kao sto politicari navode razlog zbog cega bi nikab trebao biti zabranjen.Razumijemo li se :)?
|
|
|
|