Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (20.6.2010 1:15:08)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Hannan Uh blago tebi pa umijes zapjevati, ja jedino malom pokoju , necu ni to smjeti dok malo odraste:) Sad se sjeti koliko lose pjevam, imao on 3-4mj i ja njega drzim i pocnem mu pjevati , kad je dijete pocelo plakati, nema sanse da ga smirim:) od tada jako rijetko:) Joj kako meni bude s jedne strane tuzno a sa druge drago, kad cujem kako se vani nasi ljudi okupljaju, posebno za Bajrame...kod nas nema nista, ama bas nista, pa ni onoj djeci nemas sta ponuditi za bajram, mislim na neko druzenje...sve kontam do naseg mjesta, a jok cin im ise svugdje u BiH jedino mozda Sa odudara. Cula sma kako se super po Australiji organizuju pa kako ima dosta nacija svaku noc ramazana druga nacija pravi svoja jela i bude ih i preko hiljade na jednom mjestu...a sad ce nam Ramazan jos malo....jel pravite pripreme? Joj Hannan to za pjevanje je za temu Vas blam heheheheh. Ovdje je za bajram prekrasno.Svaka od nas,a ima i do 30 domacinstava,kupi poklon,napravi kolace,spreme se bajramske hedije za djecu i bajramski program za nas.Iznajmimo salu s vrtom i sve se tu okupimo.Zatim pocinje program,ders,neki kvizovi,igre,zatim svaka od nas izvuce seku kojoj ce dati poklon koji je kupila,tako da svaka dobije bajramsku hediju.Onda se daju djeci pokloni,zatim vecera i kolaci...a svo vrijeme je veselo,pjeva se...ma super.Slicna druzenja pravimo kada dodje novu student s hanumom i kad se ispraca svrsenik Univerziteta.Za ramazan imamo zajednicke iftare.:) Hvala Allahu, bas lijepo, mada ima toga i kod nas u Sa puno, samo se treba informirati, a naravno i tamo odakle ja dolazim, moj prelijepi sandzak.
|
|
|
|