|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
26.11.2012 13:49:12   
jasmin

IZVORNA PORUKA: chantal

Selam!
Nadam se da ćete mi odgovoriti,zanima me da li vi učite Fatihe vašim umrlima ili "samo" dovite za njih?Koje dove?

Ne ucim nikad fatihu,samo dove. Rerica je vec navela sta.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3026
26.11.2012 14:12:08   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Dalia92
IZVORNA PORUKA: Vinetu
Ako si u stanju, ti možeš nešto skuhati, jer prvih dana, po smrti osobe, niko od bliže familije ne misli na kuhanje i hranu, pa sve što ostali donesu od hrane svakako dobro dođe (barem je meni to lijep običaj i značilo mi je mnogo kad mi je mama preselila).

Uredu je da se donese familiji umrlog ponesto jer njima tad sigurno nije do kuhanja, ali meni nije jasno zasto oni (familija umrlog) obavezno rucak spremaju, sokove i kolace. Pa nije slavlje. I jos mi je najgore sto ljudi pricaju kako taj i taj nije napravio rucak kad mu je neko iz familije umro. Jel oni idu na dzenazu ili da se najedu? Znam da je obicaj, al je stvarno bezveze. Sjecam se kad mi je nane umrla, ma to je izgledalo kao neko slavlje.

Ta hrana zaista dobro dođe užoj familiji koja nema vremena da misli o kuhanju i jelu. Također, ako neko ima familije koja je putovala duže da bi došla na dženazu ili tevhid i oni se posluže. Mislim da nije red da se ovi bliži goste i časte... što kažeš, pa nije slavlje.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3027
26.11.2012 23:18:34   
jasmin
Prezanimljivo je,pogledajte...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sWecY_Kyvm8

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 3028
29.11.2012 11:11:45   
DM
Drage moje, zna li iko gdje ima kupiti onih potkapica iz jednog dijela i za glavu i za vrat?

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3029
29.11.2012 13:01:52   
DM

IZVORNA PORUKA: doublemum

Drage moje, zna li iko gdje ima kupiti onih potkapica iz jednog dijela i za glavu i za vrat?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3030
29.11.2012 13:16:28   
damma
ja sam ih vidjela kod nas na pijaci..e sad ne znam gdje ti zivis, al gdje god da si vjerovatno imas na pijaci..

2004.
2008.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3031
29.11.2012 13:19:53   
DM
Gdje kod vas-ti nisi iz Sa(ako se dobro sjećam)?!
Ja kod ove žene što kupujem na pijaci-nemauser posted image

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3032
29.11.2012 13:23:09   
damma
ja sam iz srebrenika..ima kod nas zena na pijaci s opremom za pokrivene i kod nje ima..

a odakle si ti?

2004.
2008.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3033
29.11.2012 13:50:07   
Hannan
Jesi mislila ovako nesto? Ja sam kupila od ove sestre crnu i stvarno sam zadovoljna. Preko samo mahramu prebacim bez milion iglica.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=284635581654186&set=a.284156475035430.64491.100003232399736&type=3&theater

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3034
29.11.2012 14:59:50   
DM
Hanan je ne vidim sliku!
Damma imaš pp

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 3035
29.11.2012 18:10:42   
Medi_87
Ponukana hadisom koji govori o tome da meleci ne ulaze u kucu u kojoj ima pas ili slika, zanima me da li je dozvoljeno npr. stavljati stikere na kojima imaju djeciji likovi i sl. da li s ei to ubraja u navedeno

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3036
29.11.2012 19:11:24   
rerica
Medi,izvjesno da se to ne odnosi na fotografije, budući da u vrijeme izricanja hadisa nisu ni postojale, a analogija na umjetničke slike s likovima nije uvjerljiva. Kada je riječ o umjetničkim slikama s likovima ljudi ili životinja, njih bi trebalo izbjegavati. Zabrana kipova i slika likova u islamu povezana je sa zabranom njihovog obožavanja i veličanja, pa ako taj razlog otpadne, zabrana je blaža. U svakom slučaju bolje je izbjegavati i sumnjive situacije. Kada je riječ o fotografijama, situacija je jednostavnija, budući da se zabrana izravno ne odnosi na njih, osim ako se radi o fotografijama nepropisno odjevenih osoba. U tom slučaju bolje je ne držati te slike na zidu.

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3037
   [Obrisana poruka]
30.11.2012 12:13:33   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu rerica)
  Neposredna veza do poruke: 3038
30.11.2012 12:37:11   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Iman83

Koliko sam pročitala fotografije nisu zabranjene, ali se treba paziti kod klanjanja da nisi okrenut prema nekoj fotografiji, dakle da ona nije ispred tebe.
Fotografije se, po ovom objašnjenju kojeg ja nađoh, smatraju kao i odraz insana u ogledalu.user posted image

I ja isto znam za ovo...Pogotovo kad je klanjanje u pitanju, tad ih treba skloniti ispred sebe...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3039
1.12.2012 21:01:06   
Amam

Ja sam vidjela na fb kod neke zene,cini mi se iz Brcokg,online prodaja,sad ne mogu da nadjem sliku,mogu ti poslati na fb,pa da pitas,ako zelis

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3040
23.12.2012 14:18:02   
Daliyah92
http://www.n-um.com/?q=node/4971 user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3041
23.12.2012 14:24:56   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: Iman83

Koliko sam pročitala fotografije nisu zabranjene, ali se treba paziti kod klanjanja da nisi okrenut prema nekoj fotografiji, dakle da ona nije ispred tebe.
Fotografije se, po ovom objašnjenju kojeg ja nađoh, smatraju kao i odraz insana u ogledalu.user posted image

I ja isto znam za ovo...Pogotovo kad je klanjanje u pitanju, tad ih treba skloniti ispred sebe...

meleci ne ulaze u kucu gdje ima slika s likovima i gdje je pas

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3042
23.12.2012 14:31:55   
hally

IZVORNA PORUKA: Amam

Ja sam vidjela na fb kod neke zene,cini mi se iz Brcokg,online prodaja,sad ne mogu da nadjem sliku,mogu ti poslati na fb,pa da pitas,ako zelis

ima na ilidzi, na pijaci. kod nase zumre :)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3043
23.12.2012 14:42:18   
canim
rijaset.ba user posted image

Pitanje

Selam.

Nedavno sam čula da meleki neće ući u kuću u kojoj se nalazi slike s likovima, pa makar to bili i naši umrli roditelji, kao ni u onu kuću u kojoj ima alkohola ili u kojoj se drži pas.

Interesuje me tačnost navedenog i šta vi mislite o tome? Posebno me zanima ovo u vezi slika, ako je na zidu umjetnička slika s likom ili vezeni goblen s likovima (ljudi ili životinje ili oboje...), ili ako je riječ o porodičnoj slici, roditelji i djeca, neka lijepa uspomena, da li je to zabranjeno po islamskim zakonima? Naravno, klanjač zna da se ne klanja liku sa slike/goblena nego Uzvišenom Allahu dž.š.

Odgovor

Esselamu alejkum!
Ima hadisa u kojima se govori o tome kako meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalaze spomenute stvari. Međutim, sasvim je izvjesno da se to ne odnosi na fotografije, budući da u vrijeme izricanja hadisa nisu ni postojale, a analogija na umjetničke slike s likovima nije uvjerljiva. Kada je riječ o umjetničkim slikama s likovima ljudi ili životinja, njih bi trebalo izbjegavati. Zabrana kipova i slika likova u islamu povezana je sa zabranom njihovog obožavanja i veličanja, pa ako taj razlog otpadne, zabrana je blaža. U svakom slučaju bolje je izbjegavati i sumnjive situacije. Kada je riječ o fotografijama, situacija je jednostavnija, budući da se zabrana izravno ne odnosi na njih, osim ako se radi o fotografijama nepropisno odjevenih osoba. U tom slučaju bolje je ne držati te slike na zidu.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3044
25.12.2012 21:16:15   
hatepsut
Samo da poselamim moje drugarice ovdje,

evo nesto i da podjelim s vama,nama je zabavno a i naucimo podosta.Moj sinovac i ja se igramo :)

http://www.n-um.com/?q=node%2F510

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3045
6.1.2013 11:25:17   
Daliyah92
Kazivanje koje vas nece ostaviti ravnodusnim - Prelazak na Islam -

http://www.youtube.com/watch?v=RaqgB7_W9zI 

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3046
6.1.2013 11:46:11   
rerica

slusala,gledala nedavno da e Allah nagradi,a sve nas uputi na pravi put....

moja cura stigla majki svojoj <3

Neposredna veza do poruke: 3047
6.1.2013 12:10:26   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: rerica

Amin!

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3048
6.1.2013 14:52:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: rerica

I ja.
Amin.

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3049
6.1.2013 14:53:09   
Aiša

Ako neka od vas zna o ovme nešto...

Malo sam tražila po netu i nađoh da je nakon spontanog pobačaja žena obavezna da klanja i posti (ukoliko je ramazan) i ako krvari, jer se taj period tretira kao istihaza, samo treba uzimati abdest za svaki namaz.

Kao granica se uzima 81 dan trudnoće (dakle prije onog perioda organogeneze), u suprotnom žena će se tretirati kao da je u nifasu, izuzev ako joj krvarenje ne stane ranije, pa je obavezna da klanja i posti.

Da li vi znate nešto o ovome, ja uzimam kao ispravno, jer je kod mene spontani bio u 11.sedmici, nekih 70-77 dana, a i ne krvarim, ponekad smeđi iscjedak se pojavi...

Neposredna veza do poruke: 3050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *