|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
4.11.2012 8:20:01   
Mjeseceva Pratilja
Da Allah olaksa svakoj majci dunjalucke tuge, a nagradi susretom sa izgubljenom djecom u lijepom Dzennetu.
I mene je ova recenica naprosto pljusnula i vratila u realnost. Tad sam vidjela da imam muza, imam kcerkicu koji me trebaju. Allah je Milostiv.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2976
4.11.2012 8:48:58   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

andjelo, aBd i ne saznala nikada...user posted image ja cesto srcunam kolika bi moja druga beba sada bila...a onda pomislim, pa u tom slucaju ne bih imala Ajnura...Allah zna najbolje zasto je to tako bilo...

uh dobro je ja sam mislila da sam jedina koja to racunauser posted image

a sto je jos teze imam pravo prisnu drugaricu bile smo u 7 dana razlike trudnoca i ona je rodila prekrasnu curicu, samo Allah zna kako mi je bilo kad sam joj isla na babine, zapravo taj odlazak i priprema mi je teze pala nego trenutak kad sam bila tamo, insan se bori da zaboravi i da dovi u onim trenucima da ga ne obuzme nesto ruzno ne dao Allah

doduse kako imam N puuuuuno mi je lakse, ne razmisljam toliko cesto, a i upravo tako gledam N kao nagradu za sve sto je bilo Elhamdulillahuser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2977
4.11.2012 11:09:11   
gerberka

IZVORNA PORUKA: Bebica11

gledam N kao nagradu za sve sto je bilo Elhamdulillah

isto i ja T user posted image I stvarno se osjecam nagradjeno, bez prejerivanja user posted image Hvala Bogu Dragom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2978
4.11.2012 13:13:24   
Mjeseceva Pratilja
Imam jedno pitanje, jako osjetljivo i iz tog razloga ga postavljam na ovoj temi.

Naime, u duhu Islama, kako se postaviti prema gostima kada ste van kuce?

Konkretno, pretprosle i prosle godine sam imala goste kada sam bila odsutna iz kuce skoro 3 mjeseca. To mi se nikako nije dopalo ali obzirom da su u pitanju jako bliski ljudi sa muzeve strane, kako i koji nacin odabrati, reci da nisu dobrodosli, a da se ne uvrijede?

Da li imam pravo zabraniti posjete kada sam odsutna? Da napomenem, ovi gosti su uredno koristili moju spavacu sobu, premjestali stvari, hodali u obuci itd.

Lahko bi se ponijela da je u pitanju neko nevazan. Muz ne reaguje. Njemu ne smetaju. Meni da. I to mnogo. Pokusala sam *preko njega* poslati poruku ali ne pije vode. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2979
4.11.2012 14:20:27   
hally
draga mjeseceva pratiljo,
mislim da bi to prvo trebala dogovoriti s muzem, reci mu da ti to smeta i onda udruzeno da mozete odbiti goste kad niste kuci. meni bi jako smetalo takvo ponasanje gostiju u mom domu

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 2980
4.11.2012 14:28:32   
Medi_87
M.pratiljo i meni bi smetalo i to veoma, ako prvo trebas razgovarati s muzem i otvoreno reci d ati to smeta veoma, i da zapravo nije uredu da se oni tako slobodno ponasaju, pa da ne znam ti ni ja ko da je u pitanju, on prvenstveo onda treba reci tim sebi bliskim osobama da nije uredu za uzurpiraju prostor vaseg doma kada ti nisi tu

(odgovor članu hally)
Neposredna veza do poruke: 2981
4.11.2012 15:48:37   
Mjeseceva Pratilja
Razgovarali smo bezbroj puta.
On je jako miran, stalozen muz i ovo ne moze reci. Kaze da me razumije ali..Ako on ne moze, onda ja moram, jer zaista sam se mnogo ljutila, prepirala.
Meni treba nacin. Direktno ne mogu jer fizicki nismo blizu. Preko telefona je ofirno. Cak sam u par navrata naglasila, pozivajuci ih u goste: Bujrum, dodite, dok smo nas dvije u kuci, dok nismo otisle u Bosnu. Ali cini mi se da oni uopce moje rijeci ne shvataju.
Nepristojno je prema njima i njihjovim godinama lupiti sakom od stol. Stariji su ljudi, preko 60, zahatore sitnicu, a tek kako bi ovo..Zato hocu da budem oprezna, da to rijesim polahko ali da budem sigurna da sam rijesila. Nezahvalna situacija pa hajde. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2982
4.11.2012 17:29:56   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Razgovarali smo bezbroj puta.
On je jako miran, stalozen muz i ovo ne moze reci. Kaze da me razumije ali..Ako on ne moze, onda ja moram, jer zaista sam se mnogo ljutila, prepirala.
Meni treba nacin. Direktno ne mogu jer fizicki nismo blizu. Preko telefona je ofirno. Cak sam u par navrata naglasila, pozivajuci ih u goste: Bujrum, dodite, dok smo nas dvije u kuci, dok nismo otisle u Bosnu. Ali cini mi se da oni uopce moje rijeci ne shvataju.
Nepristojno je prema njima i njihjovim godinama lupiti sakom od stol. Stariji su ljudi, preko 60, zahatore sitnicu, a tek kako bi ovo..Zato hocu da budem oprezna, da to rijesim polahko ali da budem sigurna da sam rijesila. Nezahvalna situacija pa hajde. user posted image

MP prvo ne znam o kome se radi, ako su porodica od tm onda je teze i ne trebas ti da im govoris vec tm

a ako je neka daljnja familija mozes i ti

druga stvar pretpostavljam da nisu nasi ljudi, stranci, tako da je osjetljivo da ti mi dajemo nasihat a ne znamo ni obicaje ni kulturu tog narodauser posted image

a na kraju krajeva ISKREN RAZGOVOR I ISTINA nikad nije izdala, ja bih sjela sa zenskom stranom te ekipe i rekla sta mi smeta itduser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2983
4.11.2012 17:40:23   
ananas_ze
meni se cini, ma ne cini mi se nego MP vakat je za novu bravu, jer koliko sam skontala neko ima kljuceve tvog doma, (mog nema niko osim mene i mm, znam da je mojoj svekrvi nos do neba zbog toga, al je preboljela, moj babo govori kako i moja svekrva treba imati nas kljuc, ja sam klimam glavom),nek zahaturi ko hoce, al nek je meni onako kako zelim da bude, a ponasanje tih ljudi u tudjem domu je user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2984
4.11.2012 18:15:31   
jasmin
Uh M.Pratiljo...
Ne znam sta da kazem,jer nije jednostavno ukoliko se radi o osobama kojima je takvo ponasanje normalno,spada u njihove obicaje,smatraju da imaju pravo.
Sto se islama tice,ti sigurno znas da imas apsolutno pravo da kazes da ti se to ne svidja i da im jasno kazes kako nije uredu da se zadire u neciju privatnost.
Jesi li razgovarala s muzem prije nego si otisla,jesi li znala za takve obicaje i jesi li podvukla tm da postavi granice?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2985
4.11.2012 18:47:07   
Mjeseceva Pratilja
Vec sam pisala da od te ljubavi nema nista..Da mm kaze..Nema sanse. U pitanju su njegovi bliznji. Oni nemaju kljuceve naseg stana. Udaljeni smo oko 500 km, i dodu da im sin ne bude usamljen. :)
Meni ne smetaju. Sto se mene tice, neka ih 9 mj tu, ali ona 3 mj ja ne bih da imam goste.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2986
4.11.2012 18:51:40   
Mjeseceva Pratilja
Hvala, ekipa.
Bitno mi je da u serijatu imam pravo a to je vise nego dovoljno kao argument. Pored onih silnih sto sam navela. Muz ne moze reci, sram ga je, povucen je, tih. Morat cu ja.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 2987
4.11.2012 18:52:39   
Mjeseceva Pratilja
Ovakvo ponasanje nije kulturoloska odrednica, nije obicaj vec je to posjeta da se sinak ne bi osjecao usamljenim. user posted image
Naravno da smo mnogo razgovarali prije braka.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 2988
4.11.2012 18:55:50   
Mjeseceva Pratilja
Ja bih na miran nacin da ukazem da to nije ponasanje koje je prihvatljivo, a da se niko ne uvrijedi. Samo iz razloga sto su bliznji i sto htjeli ili ne, cemo i dalje imati kontakte i susrete s njima. Da je neko malo dalje, bilo bi mnogo lakse. Eh..
Problem je sto se ja plasim da ce oni i dalje dolaziti kada sam ja odsutna a to je ono sto ne mogu podnijeti, psihicki niti fizicki. Pretprosle godine su bili otac i majka muzevi, prosle godine otac, majka, jedna kcerka sa muzem i dvoje djece. Naredni put mogu ocekivati pojacanje. Meni je to zadiranje u privatnost. Osjecaju se kao u vlastitoj kuci. Muz je cijeli dan na poslu, kasno dode, vecera i vec je vrijeme za spavanje. On uopce ne provodi mnogo vremena s njima osim vikend.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 2989
4.11.2012 19:12:36   
gerberka
MP ja bih ipak dato tm kaze njima, ti nikako.
Ispat ces ti najgora.
Popricaj sa njima ili dogovorite neki plan tipa da on ide na poslovni put..mozda kad jednom ne dođu, mozda malo posloze kockice.
To #"indirektno" govorenje ne pije vode..isto su mogli shvatiti kad si im rekla da dođu kad ste vas dvije kuci da ti ustvari zelis da i vas dvije sto vise vremena provodite s njima user posted image
Ja mislim da bi tvoj muz trebao i mogao to reci i da mu nece zahatoriti sto bi se reklo kao tebi. Ali mozda tvom muzu to odgovara. Ako je rekao da te razumije mozda ipak ne podrzava ideju da ne dolaze.
Sretno draga kako god user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 2990
4.11.2012 19:20:37   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: gerberka

MP ja bih ipak dato tm kaze njima, ti nikako.
Ispat ces ti najgora.
Popricaj sa njima ili dogovorite neki plan tipa da on ide na poslovni put..mozda kad jednom ne dođu, mozda malo posloze kockice.
To #"indirektno" govorenje ne pije vode..isto su mogli shvatiti kad si im rekla da dođu kad ste vas dvije kuci da ti ustvari zelis da i vas dvije sto vise vremena provodite s njima user posted image
Ja mislim da bi tvoj muz trebao i mogao to reci i da mu nece zahatoriti sto bi se reklo kao tebi. Ali mozda tvom muzu to odgovara. Ako je rekao da te razumije mozda ipak ne podrzava ideju da ne dolaze.
Sretno draga kako god user posted image

I ja bih. Uvijek sam za opciju da on rjesava probleme sa svojom porodicom, a ja sa svojom. Tako su tenzije manje i ljudi hladnije glave sloze kockice.
Vidim da indirektno ne pomaze. Ja zaista nemam nista protiv da oni nama dodu. Neka ih. Znam ja da oni vole sina i pokusavam sve to sloziti, shvatiti ali to remeti moju privatnost i preko toga ne mogu. Morao je neko spavati u nasoj spavacoj jer mi imamo samo jednu gostinjsku sobu. Nisu imali gdje..Mada dok smo nas dvije tu, nikad nismo imali toliko gostiju. Samo otac i majka muzevi i to je to. Ne bih da budem pokvarena. Pokusavam zamisliti sta bi bilo da moji roditelji tako dodu dok je on negdje 3 mjeseca. Ne vjerujem da bi se muz bas slozio. Ili da babuka uzme njegovo auto pa vozika okolo..
Podrzava me, slaze se sa mnom ali njemu njegovi roditelji ne smetaju. Trebat ce mi se srece.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2991
4.11.2012 19:22:00   
Medić*
MP bas teska i nezahvalna situacija posebno ako se radi o njegovim roditeljima.
Ali ti prije svega trebas razgovarati s muzem ponovo i ponovo i reci da ti bas smeta da u tvom odsustvu neko boravi u vasoj kuci.
Jako je tesko da ti bilo ko od nas kaze sta da uradis odnosno kako da postupis. Nismo svi isti i ne reagujemo isto.
Najbitnije je da svom muzu objasnis kako je bolje i bezbolnije da on reaguje a ne ti i kaze da nema potrebe da ga iko cuva kada nisi tu.
Ukoliko on to ne moze, mada postoji nacin sigurno, onda mila ti si prinudjena da im fino objasnis da to tebi jako smeta, da nema potrebe za tim, da on nije mali, da ti radije volis da oni dodju dok si ti tu.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 2992
4.11.2012 20:34:25   
Mjeseceva Pratilja
Hvala vam puno.
Bice nekako. Imamo jos koji mjesec fore aBd.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2993
5.11.2012 7:59:16   
Vinetu
Pokusavam zamisliti sta bi bilo da moji roditelji tako dodu dok je on negdje 3 mjeseca. Ne vjerujem da bi se muz bas slozio. Ili da babuka uzme njegovo auto pa vozika okolo..

Ovo je ključno: nemoj ti ništa zamišljati... nego ga pitaj kako bi se on osjećao u ovoj situaciji.
Teško nam je nekad sagledati situaciju dok sami ne uđemo u kožu onoga kome ta situacija smeta. Otvoren razgovor sve rješava.

Neposredna veza do poruke: 2994
5.11.2012 10:22:19   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Pokusavam zamisliti sta bi bilo da moji roditelji tako dodu dok je on negdje 3 mjeseca. Ne vjerujem da bi se muz bas slozio. Ili da babuka uzme njegovo auto pa vozika okolo..

Ovo je ključno: nemoj ti ništa zamišljati... nego ga pitaj kako bi se on osjećao u ovoj situaciji.
Teško nam je nekad sagledati situaciju dok sami ne uđemo u kožu onoga kome ta situacija smeta. Otvoren razgovor sve rješava.

Pitala. user posted image Kaze da ne bi imao nista protiv. Nesto ne vjerujem..On vidi da mi to smeta. Obecao je da ce im kada krenem za Bosnu reci da ja ne volim da dolaze kad nisam tu. Valjda je problem aBd rjesen.
Mrzim sto takve stvari trebam govoriti. Tako banalne..Valjda se zna sta je red, sta nije..

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2995
5.11.2012 10:38:51   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Pitala. user posted image Kaze da ne bi imao nista protiv. Nesto ne vjerujem..On vidi da mi to smeta. Obecao je da ce im kada krenem za Bosnu reci da ja ne volim da dolaze kad nisam tu. Valjda je problem aBd rjesen.
Mrzim sto takve stvari trebam govoriti. Tako banalne..Valjda se zna sta je red, sta nije..

Sigurno nije razmišljao... nije baš namjerno to uradio. Znaš, i ja sam prije par godina imala goste, doduše mm je bio kući. Jedan cijeli mjesec je kod nas boravila jedna moja rodica, a već sljedeći druga. MM nije to smetalo, pristao je da borave kod nas. Ipak, iako sam jako bliska sa njima, ispostavilo se da je meni više smetalo. One su neudate, drugačijeg mentaliteta (već dugo žive u Americi), drugačije se oblače (a bilo je ljeto) i sl. Bilo mi je strašno neprijatno kad bi se neka od njih pojavila u kratkom šorcu pred MM. Srećom takvih situacija nije bilo puno, one su često bile vani, a MM je radio, pa ih je rijetko i sretao. Otad sam rekla: nikad više!
Ova situacija nije ista kao tvoja, ali eto... Kad se tvoj muž malo zamisli, shvatit će zašto ti smeta, te da bi i njemu smetalo isto!

Neposredna veza do poruke: 2996
5.11.2012 11:36:51   
Mjeseceva Pratilja
U pravu si, Vinetu. Slazem se s tobom.
Svaka ti je zlatna. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2997
12.11.2012 8:19:09   
Medi_87
Selam drage moje, nesto razmisljam ovih dana bilo bi divo kada bi se nasle na jednoj kahvici da se upoznamo, sto se mene tice moze i kucna varijanta a i mozemo i u nekom centruuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2998
12.11.2012 8:32:48   
rerica

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Selam drage moje, nesto razmisljam ovih dana bilo bi divo kada bi se nasle na jednoj kahvici da se upoznamo, sto se mene tice moze i kucna varijanta a i mozemo i u nekom centruuser posted image

Za user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2999
12.11.2012 8:34:22   
DM
Selam!

Eh evo šta mene zanima-je li 1. muharrem u četvrtak ili u petak?
Naime-trebao bi biti u četvrtaka, ali ako nam je 10. zul hidždže bio u petak(a po takvimu nam upisan u četvrtak) hoće li se "pomjerati" i n. godina?

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *