|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
12.11.2012 8:36:59   
jasmin
Mahsuz selam i tebi draga.
Ovisi hoce li zulhidzdze imati 29 ili 30 dana. Ako bude ima 29,prvi muharrem ostaje u cetvrtak user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3001
12.11.2012 9:47:04   
Lady26
Selam...
Ja kao padobranac, imam jedno pitanje, znam da cu ovdje dobiti odgovor...
Rodjak je sunetio sincica, za koji dan je rucak kod tetke povodom toga, kakav je obicaj, nemam iskustva, darovati dijete novcem, nekim poklocicem, kako i sta user posted image ?
Hvala user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3002
12.11.2012 10:07:50   
Lady26
Dobih odgovor na drugoj temi user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3003
14.11.2012 17:16:48   
rerica
Sretnu,uspjesnu i bericetnu novu 1434 hidzretsku novu godinu od srca vam zelim....user posted image user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3004
14.11.2012 18:20:53   
DM

IZVORNA PORUKA: rerica

Sretnu,uspjesnu i bericetnu novu 1434 hidzretsku novu godinu od srca vam zelim....user posted image user posted image user posted image

Takođeruser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3005
14.11.2012 18:26:24   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: doublemum

Takođeruser posted image

takodjeruser posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3006
14.11.2012 18:27:53   
koka i po

IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: doublemum

Takođeruser posted image

takodjeruser posted image user posted image

i od mene user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 3007
14.11.2012 19:34:53   
Vinetu
Da i mi učinimo svako svoju malu hidžru od onoga što je loše u nama samima ka Allahu, našem Gospodaru!
Neka vam je sretna i berićetna hidžretska godina!!!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 3008
14.11.2012 20:07:12   
SdZ
Najljepse zelje i od nas za sve vas. Da nas dragi Allah opskrbi dobrotom, srecom, hrabrosti, strpljenjem u sljedecoj godini. Amin. user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3009
14.11.2012 20:12:50   
damma
Sretna Nova 1434.hidžretska godina...Da nam dragi Allah podari snage, sabura, dobrote u Novoj nam godini..

2004.
2008.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3010
14.11.2012 20:38:38   
ananas_ze
i od mene user posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 3011
14.11.2012 21:45:09   
Pingvina
Drage moje, od srca vam zelim sretnu i bericetnu 1434. hidzretsku godinu.Da mi je provedete u zdravlju i rahatluku..i da vas svaka nedaca zaobidje.
Saljem vam veeeliki user posted image user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3012
18.11.2012 16:33:59   
mo girl
nisam se nikad javljala na ovu temu al pretpostavljam da cete mi vi dati ispravan odgovor bez osudjivanjauser posted image .eh ovako:od muza dajinica je bolesna samo cekaju da umru,eh ja ni neznam te ljude iskreno receno pa me zanima u slucaju njene smrti da li sam ja duzna prisustvovati svemu tome ,mislim dzenaza i ono kuci i to?u 7 sam mjesecu trudnoce i iskreno nemam snage za dzenaze i neke tuge pa me zanima da li sam ja duzna prisustvovati tome?muz neznam jer nije bas neki vjernik a necu da nekog drugog pitam da me ne osudjuju,nadam se da necete ni vi misliti da sam neko cudovisteuser posted image

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 3013
18.11.2012 16:55:17   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: mo girl

nisam se nikad javljala na ovu temu al pretpostavljam da cete mi vi dati ispravan odgovor bez osudjivanjauser posted image .eh ovako:od muza dajinica je bolesna samo cekaju da umru,eh ja ni neznam te ljude iskreno receno pa me zanima u slucaju njene smrti da li sam ja duzna prisustvovati svemu tome ,mislim dzenaza i ono kuci i to?u 7 sam mjesecu trudnoce i iskreno nemam snage za dzenaze i neke tuge pa me zanima da li sam ja duzna prisustvovati tome?muz neznam jer nije bas neki vjernik a necu da nekog drugog pitam da me ne osudjuju,nadam se da necete ni vi misliti da sam neko cudovisteuser posted image

Mislim da nisi "dužna" ništa. Uostalom, kao izgovor iskoristi trudnoću. Ne vjerujem da će te iko ičim opteretiti s obzirom na trudnoću. Najbliža familija će se pobrinuti za sve obaveze i samu proceduru. Ako si u stanju, ti možeš nešto skuhati, jer prvih dana, po smrti osobe, niko od bliže familije ne misli na kuhanje i hranu, pa sve što ostali donesu od hrane svakako dobro dođe (barem je meni to lijep običaj i značilo mi je mnogo kad mi je mama preselila).

< Poruku je uredio Vinetu -- 18.11.2012 16:56:50 >

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3014
18.11.2012 17:28:50   
rerica
Nisi duzna mo girl user posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 3015
20.11.2012 15:55:20   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Ako si u stanju, ti možeš nešto skuhati, jer prvih dana, po smrti osobe, niko od bliže familije ne misli na kuhanje i hranu, pa sve što ostali donesu od hrane svakako dobro dođe (barem je meni to lijep običaj i značilo mi je mnogo kad mi je mama preselila).

Uredu je da se donese familiji umrlog ponesto jer njima tad sigurno nije do kuhanja, ali meni nije jasno zasto oni (familija umrlog) obavezno rucak spremaju, sokove i kolace. Pa nije slavlje. I jos mi je najgore sto ljudi pricaju kako taj i taj nije napravio rucak kad mu je neko iz familije umro. Jel oni idu na dzenazu ili da se najedu? Znam da je obicaj, al je stvarno bezveze. Sjecam se kad mi je nane umrla, ma to je izgledalo kao neko slavlje.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 3016
20.11.2012 16:02:36   
Daliyah92
Imam i ja jedno pitanje. Kakav je islamski stav o oblacenju crne odjece kad neko umre? Je li to imitiranje krscana i samim tim zabranjeno? Stvarno ne znam. Moj muz kaze da je kod njih to obicaj (u jednoj arapskoj, muslimanskoj drzavi) i da je velika sramota obuci tad nesto druge boje, a pogotovo ne nesto svijetlo. I da li bi ja trebala, ako odem u kucu umrlog, postovati to njihovo i obuci crno, da me ne gledaju poprijeko user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3017
20.11.2012 17:38:08   
Mjeseceva Pratilja
Zivim u Egiptu.
Primijetila sam da neki ljudi oblace odjecu tamne boje kada im neko preseli..Ne svi ali neki. Jendom sam za Bajram stavila crnu maramu (volim crnu boju) i posjetili smo kucne prijatelje da bi oni pitali je li mi neko preselio..

Zalost u islamu traje 3 dana. Ovaj odg sam dobila na islamskom chatu.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 3018
20.11.2012 20:52:07   
Blueberry1
Esselamu alejkum i veliki pozdrav svim zenama!

Odavno sam registrovana na forumu, medjutim, tek sada se javljam. Mama sam prekrasnog djecaka od nepunih godinu dana i nedavno sam se odlucila pokriti, neka je zahvala Uzvisenom Allahu dz.s. Oduvijek sam imala zelju da to ucinim, i zaista je moje srce sada smireno. Ponekad se pitam zasto to nisam ranije ucinila, ali eto. Sejtan nas uvijek nastoji odvratiti od pravog puta. Zivim u krscanskoj zemlji gdje ima Muslimana, hvala Allahu, ali i dalje postoje predrasude, diskriminacije, i sl., pa sam se bespotrebno opterecivala kako ce se ljudi prema meni odnositi, sta za posao i sl., ali Allah dz.s. je Taj koji daje nafaku! Osjecala sam se jako postidjeno kada bih ugledala sestru muslimanku sa hidzabom... uvijek bi se pokretale bure u meni: kako je to zapravo ono sto ja trebam, cemu moja dusa zudi, sto je moja duznost i, prije svega, naredba Gospodara...
Oprostite na duzem postu, jednostavno sam imala potrebu da podijelim sa nekim, a znam da ce me zenice poput vas sigurno razumjeti.

Imam jedno pitanje: naime, da li je zeni muslimanki, koja nosi hidzab, dozvoljeno farbati kosu? Znam za knu (henu) ali me interesuje za farbu!?

Veliki selam

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 3019
20.11.2012 21:09:12   
Medić*
We alejkumu selam Blueberry i dobro nam dosla :)

Dozvoljeno je farbati se u sve boje osim u cisto crnu boju.

Dalia u nasim krajevima kada neko preseli na ahiret i ljudi dolaze, sluzi se sok samo. Obicno porodica umrlog ne sprema hranu jer donosi rodbina i komsije. Rucat ce ljudi koji iz daleka ce stici na dzenazu.

Sto se tice nosenja crne boje u zalosti, nisam za to cula, evo sada od M.P cujem za te primjere u Egiptu. Kod nas crna boja nije boja zalosti, ako je nosimo, nosimo je iz razloga sto volimo crno. Inace nosim sve neupadljive boje :)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Blueberry1)
Neposredna veza do poruke: 3020
20.11.2012 21:41:14   
canim
Blueberry user posted image za hidzab, da Allah olakša odluku svim ženama koje imaju nijjet ali sejtan im još uvijek otežava taj korak.

Sto se farbe tiče koliko ja znam najbolje je da biras farbe koje su na prirodnoj bazi kao sto je kna prirodna a Medic ti je već rekla da se samo crna zabranjuje.

Mjeseceva pratiljo kad već pričate o pokrivanju, kad sam bila u Egiptu primjetila sam dosta cura pokrivene a gornji dio kose im se vidi, jeli to trend, običaj ili slijede neka svoja određena pravila user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3021
21.11.2012 8:21:22   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: canim

Mjeseceva pratiljo kad već pričate o pokrivanju, kad sam bila u Egiptu primjetila sam dosta cura pokrivene a gornji dio kose im se vidi, jeli to trend, običaj ili slijede neka svoja određena pravila user posted image

Ima toga i ovdje u Saudiji, tacnije u Jeddi, u Riyadu ima ali jaakoo malo. To nije nikakav obicaj nego se zene polahko otkrivaju. ZNam da je ovako jer u Jordanu su prije 15-ak godina vecina zena bile pokrivene, pa cak i nikab mnoge od njih nosile (znaci i cijelo lice pokrivale) a sad 90% zena oblaci kratke i uske tunikice (ili majice), uske hlace, i maramu tako da se kosa naprijed vidi. Sad ih ima i otkrivenih puno vise nego prije. Ja sam navela za primjer Saudiju i Jordan a isti je slucaj i u Egiptu, Siriji... Problem je sto se puno zena pokriva zbog obicaja i njima ce biti normalno skinuti maramu jednog dana. Npr. iz porodice mm sve se zene (sestre, mati, tetke...) pokrivaju zato sto je to obicaj pa polahko sad otkrivaju kosu. Hmm, bas me zanima dokle ce se otkriti?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3022
26.11.2012 12:52:15   
chantal
Selam!
Nadam se da ćete mi odgovoriti,zanima me da li vi učite Fatihe vašim umrlima ili "samo" dovite za njih?Koje dove?

Neposredna veza do poruke: 3023
   [Obrisana poruka]
26.11.2012 12:59:15   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 3024
26.11.2012 13:01:27   
rerica

IZVORNA PORUKA: chantal

Selam!
Nadam se da ćete mi odgovoriti,zanima me da li vi učite Fatihe vašim umrlima ili "samo" dovite za njih?Koje dove?

Običaj učenja fatihe umrlima je pogrešna praksa i nije tako radio Poslanik Muhammed, s.a.w.s.. Uzvišeni Allah kaže:''Vi u Allahovom Poslaniku imate najbolji uzor.'' (El-Ahzab, 21.) Nisu je ni učili ashabi, niti prve generacije muslimana umrlim muslimanima. Tako da vas odvraćamo od učenja fatihe za umrle, a savjetujemo da je učite za sebe jer u prevodu glasi: "Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo. Milostivog, Samilosnog, Vladara Dana sudnjeg, Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo! Uputi nas na Pravi put, na Put onih kojima si milost Svoju darovao, a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!'' Ovaj tekst ukazuje da ovo što se uči je potrebno živom a ne mrtvom. Mrtvom možete učiti utemeljene dove koje se uče za dženazu, poput: ''Oni koji poslije njih dolaze - govore: 'Gospodaru naš, oprosti nama i braći našoj koja su nas u vjeri pretekla...'' (El-Hašr, 10.) Zatim sljedece dove: "Allahu, oprosti mu i smiluj se, grijehe mu pobriši i sačuvaj ga, počasnim ga mjestom blagodari i širokim učini ulazak u kabur, očisti ga vodom, snijegom i hladnim zrakom, očisti ga od grijeha kao što bijelu odjeću čistiš od prljavštine! Udijeli mu kuću (ahiretsku) bolju od njegove dunjalučke i drugu bolju od njegove dunjalučke! U Džennet ga uvedi i zaštiti ga kazne zagrobne ( i od vatre džehenemske)!" - "Allahu, oprosti našim živima i našim mrtvima, našim prisutnim i našim odsutnim, našim mlađima i našim starima, muškim i ženskim! Allahu, onoga koga poživi mešu nama, učini da živi u islamu, a onoga koga na ahiret preseliš, preseli ga u imanu! Allahu, ne uskrati nas Tvojih nagrada njemu i ne skreni nas s pravoga puta poslije njega!" - "Allahu, dotični je u Tvojoj zaštiti i u dosegu Tvoje brzine - zato, zaštiti ga od stradanja u kaburu i od džehenemske kazne! Ti si Posjedovatelj iskrenosti i Istine - te zbog toga oprosti mu i smiluj mu Se, jer, doista, Ti si Oprostitelj Milosrdni." - "Allahu, rob Tvoj, sin robinje Tvoje potrebuje milost Tvoju, a Tebi ne treba kazna njegova. Ako bude dobročinitelj, povećaj broj njegovih djela, a ako bude grješnik, ne obaziri se na grijehe njegove!"

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *