sretna_mikica -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (13.3.2016 0:10:39)
|
Lijep pozdrav za sve forumasice :) Ja sam nova ovdje i ovo je moj prvi post uopste na nekom forumu tako da nemojte zamjeriti na pocetnickim greskama :)U braku nisam dugo,tek 3 mjeseca i od prvog dana radimo na bebi :) S obzirom da smo i muz i ja vec u tridesetim godinama,meni 33 muz 34...mislila sam da ne bi bilo lose poceti piti macinu travu i vrkutu,ali citajuci ranije postove upratila sa da nije bas dobro piti ukoliko postoji vec neka hormonska terapija.E sad me zanima tacno na koju terapiju se odnosi? Ja pijem letrox(Idan 25.IIdan50i tako naizmjenicno)Blagi oblik hipotireoze slucajno otkriven,Tsh8,2( ostali parametri stiitne zlijezde uredni kao i Uz) nakon mjesec i pol terapije pao na 6,0,po preporuci dr,uradjeni spoloni hormoni,inace uglavnom u referentnim vriijednostimaal dr.uvodi blazi oblik terapije bromergona(pola tablete od 2,5mg 1x dnevno..prolaktin bio 405),i sifor 3xpola tablete od 500mg zbog blagog disabalansa izmedju FH i LH(FH6,6-LH8,8),hormoni radjeni 5, dan ciklusa.Kao razlog uvodjenja ove terapije doktorica navodi da zeli sprijeciti da povisen TSH utice na spollne hormone i da u slucaju trudnoce odmah prestanem piti siofor i bromergon.Inace imam redovne cikluse uglavnom traju 30 dana ;) Izvinite na dugom postu,ali voljela bi cuti vasa misljenja ako je neko imao slicnu terapiju i da li se smije kombinovat sa cajevima ???
|
|
|
|