RE: Macina trava (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Ma_Ja -> RE: Macina trava (12.6.2013 10:37:59)

IZVORNA PORUKA: gami

Pozdrav za sve! Da li mi neka od vas može reći koliko košta Macina trava u apoteci u Banjoj Luci?
Dok čekam vantjelesnu probala bih sa čajem. Unaprijed hvala[sm=smiley1.gif]

Pa kod nas je za 5KM mozes kupiti bas puno, da ti bude i 3,4 mjeseca. Nije skupa. To u biljnoj apoteci.
A ako kupujes u apoteci ovoj drugoj - oko 4,5KM jedna kutija manja.

gami -> RE: Macina trava (12.6.2013 11:17:43)

Hvala ti draga! Nisam imala predstave koliko može da košta! Veliki [sm=smiley31.gif]

Ma_Ja -> RE: Macina trava (12.6.2013 11:23:05)

Hvala ti draga! Nisam imala predstave koliko može da košta! Veliki [sm=smiley31.gif]

Molim. Nema na cemu. [sm=smiley1.gif]
Jeftina je macina.I vrkuta isto.I zdravac. Ma svi su ti cajevi poprilicno jeftini.

dandi84 -> RE: Macina trava (12.6.2013 13:34:49)

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

Molim. Nema na cemu. [sm=smiley1.gif]
Jeftina je macina.I vrkuta isto.I zdravac. Ma svi su ti cajevi poprilicno jeftini.

Ček gdje ima kupiti ovako jeftino Macu i Vrkutu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...Ovdje i u običnim i u biljnim apotekama su od 4-4,5 KM u kutijama  i dođe 70 gr....Meni je trebalo 2 Macine i 2 Vrkutice...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ma_Ja -> RE: Macina trava (12.6.2013 13:40:47)

Butik Badem, ima u Sarajevu i u Tuzli, za ostale gradove ne znam. [sm=smiley1.gif]
Na vagu se kupuje.

bebana27 -> RE: Macina trava (12.6.2013 13:40:57)

macina je trava odlicna za sve i ja sam je koristila prije nego sto sam ostala trudna

malena27 RR -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (1.7.2013 11:00:26)

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Zenice moje, zanima me da li je naka od vas pila crveni zdravac. Meni je preporucen da pijem zajedno sa mm. Zani ma me koliko se cesto pije, koliko dugo, koje simptome da ocekujem...???kako da znam da li djeluje...??? Obzirom da nisam upucena u ovu temu svaka informacija bi mi bila korisna.

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Obzirom da sam vec dobila caj, na upustvu pise da se pije dva puta dnevno izmedju obroka. Piju ga i zene i muskarci 40 dana. Ukoliko budem imala neko iskustvo za podijeliti vezano za ovaj caj, posat cu. Inace caj je pitak i nije uopce los, dobrog je ukusa i mirisa. Nadam se da ce mi pomoci da dodjem do svoje [sm=rozacrtici.gif]

IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu

Leptiri svaka cas_t za temu i mi pijemo zdravac s tim da ja pijem i onu kombinaciju caja,,i receno mi je 40 dana...e sad citala sam po forumima ima zena i muskaraca kojima je pomogao,na nekim hr forumima sam citala... pa sad eto vrijedi pokusat...valjalo bi kad bi se neka forumasica javila koja je imala rezultate za koje je "kriv" zdravac...

anja anjica -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (1.7.2013 22:25:35)

Pozdrav leptiricu, crveni zdravac je jdan od sastojaka smjese koju prodaje ako si cula tesanovic,uzbzdravac je obavezno isla kadulja.po njemu se tonpije tri mjeseca pa pauza,ovo jenlicno iskust vo.ja sam ostalaposlje trudna ali ma untrcem mjesecu.onda pauza od sest mjeseci pa sam porucila cajnu mjesavinu od travara iz bosanskog novog. I ona je pomogla samo dvoje kesice. Mozes poruciti sajtom kucna dostava ali moram se sjetiti prezimena .on o kcer su dipl. Farmaceutin ima cio saj t o njima. I ovo je licno iskustvo.pozdrav i ne odustaj. Imaj vjeru

Leptiri -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (1.7.2013 22:47:31)

IZVORNA PORUKA: anja anjica

Pozdrav leptiricu, crveni zdravac je jdan od sastojaka smjese koju prodaje ako si cula tesanovic,uzbzdravac je obavezno isla kadulja.po njemu se tonpije tri mjeseca pa pauza,ovo jenlicno iskust vo.ja sam ostalaposlje trudna ali ma untrcem mjesecu.onda pauza od sest mjeseci pa sam porucila cajnu mjesavinu od travara iz bosanskog novog. I ona je pomogla samo dvoje kesice. Mozes poruciti sajtom kucna dostava ali moram se sjetiti prezimena .on o kcer su dipl. Farmaceutin ima cio saj t o njima. I ovo je licno iskustvo.pozdrav i ne odustaj. Imaj vjeru

Hvala ti draga anja anjica. Ja evo vec ispijam neki mix od casnih sestara a muz pije zdravac. Nadam se da cemo uskoro ugledati nase [sm=rozacrtici.gif]. Sto od srca zelim svim trudilicama

teaaaaa -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (26.7.2013 10:26:26)

pozdravv [sm=smiley36.gif] ovako, nisam dobila vec 2 mj, planiram cotići ginekologu za tjedan dana,, ali planiramo bebu već 5 mj ali ništa.. da li smijem piti marulju dok ne dobijem mengu

9months -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (27.7.2013 9:32:45)

IZVORNA PORUKA: teaaaaa

pozdravv [sm=smiley36.gif] ovako, nisam dobila vec 2 mj, planiram cotići ginekologu za tjedan dana,, ali planiramo bebu već 5 mj ali ništa.. da li smijem piti marulju dok ne dobijem mengu

Ukoliko ste uspjeli u ovom ciklusu tj. ukoliko si vec trudna marulja moze djelovati abortivno ako se pije poslije ovulacije.
Radije pricekaj...ona se pije od trenutka kada ti stane krvarenje do ovulacije.
Ne znam da li je inace normalno da ti ciklusi traju tako dugo

lila25 -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (27.7.2013 13:39:52)

e zenice pozdrav,djeluje li macina trava na endometriozu ?i koliko se dnevno smije piti

Vanne -> RE: Macina trava (28.7.2013 15:17:30)

pozz svim forumasicama [sm=smiley1.gif]

citam vasa iskustva sa macinom travom i vrkutom i potreban mi je savjet buduci da nisam bas upucena u nacine konzumiranja tih cajeva...
imala sam prije dvije sedmice missed ab i radjena mi je kiretaza...krvarenje mi je stalo prije 2 dana....
da napomenem da sam tesko ostala trudna,trebalo nam je 10 mjeseci...
sad htjela bih da malo ojacam maternicu i osnazim organizam jer imam 3 ciklusa da se pripremim za novu trudnocu a ne zelim opet da cekam 10 mjeseci...
interesuje me da li bi smjela da pijem macinu travu i nakon ovulacije ova 3 ciklusa jer cu se cuvati od trudnoce? pila bih je 40 dana a onda presla na vrkutu da pospjesi ovulaciju ili da ih ukombinujem nekako?
stvarno ne znam sta je najbolje da uradim,ako iko ima savjet bila bih zahvalna...[sm=smiley1.gif]

dandi84 -> RE: Macina trava (30.7.2013 20:54:29)

Vanne draga moja ja sam imala missed ab isto kao i ti...Zao mi je stvarno al sta cemo...Mislim da bi ti bilo najbolje da ta tri mjeseca iskoristis da uradis sve neophodne pretrage koje se rade nakon spontanog pobačaja a da cajeve ostavis za posle odnosno za period kad budete radili na bebi...U principu je najbolje da pijes Macinu do O a nakon O Vrkutu....Uz sve to dosta akcije i ne sikiraj se...Al najbitnije je da uradis sve pretrage i ako ima neki problem da ga otklonis....Ja sam pravila pauzu od 6 mjeseci i sad je 8-mi ciklus kako radimo ponovo na bebi i nadamo se i ne odustajemo...Svu sreću ti želim i brz oporavak od spontanog....[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Vanne -> RE: Macina trava (31.7.2013 13:30:54)

hvala dandi puno...

aBd da uspijete uskoro [sm=bravo.gif]
znam,treba dosta strpljenja ali bice sve uredu...
cekam prvu menstruaciju pa se bacam na pretrage kad prodje...
a trave kao sto kazes za poslije,poslusat cu te [sm=smiley2.gif]

dandi84 -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (31.7.2013 14:34:58)

IZVORNA PORUKA: Vanne

hvala dandi puno...

aBd da uspijete uskoro [sm=bravo.gif]
znam,treba dosta strpljenja ali bice sve uredu...
cekam prvu menstruaciju pa se bacam na pretrage kad prodje...
a trave kao sto kazes za poslije,poslusat cu te [sm=smiley2.gif]

http://www.ringeraja.ba/forum/cekaonica-u-julu/m_1812604/mpage_51/tm.htm#1846954 evo ti link Čekaonice, tu se fino družimo, pričamo o svemu svakodnevno i sto je najvažnije ogromna smo podrska jedna drugoj...Naravno i isčekujemo naše plusice....[sm=smiley1.gif]

amellia -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (15.8.2013 16:53:18)

Hej curke,nova sam ovdje,neznam ima li koga,ali eto i ja sam odlucila piti macinu travu.Pocela sam je piti zadnjeg dana menstruacije,i mislim da cu je piti do pocetka sljedece,jer ovaj mjesec pauziramo oko pravljenja bebaca,dragi nije trenutno ovdje,nadam se da nije problem ako je pijem cijeli mjesec,zna li netko nesto o tome.Pozz

marijana mala -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (16.8.2013 10:43:18)

pozdrav svima ja sam ovdje nova,i immam pitanje,pila sam do prije par dana ćaj od vrkute dok nisam saznala da nebi smjela,jel kao ko ima oboljelu jetru nebi je smio pit.a ja sam kao mala do sad preboljela hepatitis b,pa sad ono što me zanima ćitala sam o marulji neke stvari i kak sam dobro skužila da je ona baš dobra za takva oboljenja,pa sam mužu rekla da mi nju kupi,šta vi mislite o tom.[sm=smiley1.gif]

marijana mala -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (16.8.2013 10:46:44)

i još nešto zanima me kad mogu poćet pit macinu travu pošto ja nju ne pijem samo radi plodnosti nego i radi policistićnog jajnika i cisti,jel se ona može pit kao i vrkutaposlje menstrualnog ciklusa i kad opet menga dode prekinut,dok ne završi tako sam ju ja bar pila[sm=zmeden.gif]

marijana mala -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (16.8.2013 12:06:45)

ima li koga da mi odgovori[sm=smiley13.gif]plizzzzzzzzzzz

dandi84 -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (16.8.2013 12:10:17)

IZVORNA PORUKA: marijana mala

i još nešto zanima me kad mogu poćet pit macinu travu pošto ja nju ne pijem samo radi plodnosti nego i radi policistićnog jajnika i cisti,jel se ona može pit kao i vrkutaposlje menstrualnog ciklusa i kad opet menga dode prekinut,dok ne završi tako sam ju ja bar pila[sm=zmeden.gif]

Macinu travu ako radite na bebi piješ do polovine ciklusa, odnosno do O...Vrkutu nastavljaš nakon O...Macinu počinjes piti nakon sto ti vještica prođe...[sm=smiley1.gif]Ako te jos nesto zanima pitaj, a ima ti na forumu dosta toga napisano, samo se vrati malo unazad...[sm=smiley1.gif]

marijana mala -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (16.8.2013 17:08:57)

da al vrkutu nesmijem pit radi jetre,a za macinu travu sam ćula da je baš zato dobra

dandi84 -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (16.8.2013 20:18:42)

IZVORNA PORUKA: marijana mala

da al vrkutu nesmijem pit radi jetre,a za macinu travu sam ćula da je baš zato dobra

Pa onda nemoj ako ti je receno da ne smijes zbog jetre...Pij Macinu do ovulacije ako radite na bebi a mozes i cijeli mjesec ako ne radite...Srećno i da nas ubrzo obradujes sa [sm=rozacrtici.gif]...[sm=smiley1.gif]

marijana mala -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (17.8.2013 6:21:02)

haha hvala draga i a tebe isto tako zelim[sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif]pusa

perlica55 -> RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale ljekovite biljke (21.8.2013 11:08:20)

Cure DD [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , aktivna sam članica RR.hr
vidim da i vi pokušavate koristiti čajeve, pa tako i ja.
Ako neko ima volje malo mi objasniti kako i šta piti.
Ukratko MM ima 33, ja 31 godinu. Trudimo se oko 1,5 god. napraviti bebu,
al nam ne ide [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Menstruacije redovite.
Moji hormoni uredni, papa i UVZ također. MM se još neda nagovoriti
na spermiogram, al morat će. Zadnjih 4/5 mjeseci imamo ciljane odnose,
LH trakice i BT, i opet ništa.....
Vrkutu pijem od Nove godine, smanjila mi je bolne menstruacije, al mi je
još jaaako kratak ciklus 23-25 dana. Od ovog mjeseca ću koristiti i macinu
travu.
Sad jesam li dobro shvatila, Macinu pijem 2 čaše dnevno od M do O.
a Vrkutu od O do M????  Sto bi mogao muž piti???
Izvinjavam se ako je dug post, i ako sam dosadna, al ima
jako puno stranica i ne stignem sve čitati, a taman sam dobila
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  pa bi krenula s čajevima. Hvala puno, i nadam se da budemo
sve uskoro debele [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>