veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: shpagica Moje misljenje je ni slucajno! Sve je to divno i krasno sto se vi volite i dugo zabavljate, ali draga moja za bracni zivot se mora itekako biti spreman preuzeti odgovornost. Bez obzira na sve price o patrijarhatu, zatucanim Balkancima, zenskoj emancipaciji i ostalom, cinjenica je da je ON taj koji treba da preuzme odgovornost za svoju porodicu. Sta treba sutra u braku (dok on zaboga sprema ispite) da ti kuhas, peglas, cistis, ides na posao...odes na porodiljsko, smanje ti se primanja...zamisli samo. Zbog cega bi ti prave zdrave glave preuzela toliki teret na sebe??? I jos da cekas ko ce se od njegovih sjetiti da ga "pogura" - a meni bi i to bilo neprihvatljivo - nisam se udala za njegovog tatu i mamu i samim tim nemaju nikakve obaveze prema meni niti bih ja takvu pomoc prihvatila. Da ste vi vec u braku, pa neko ostane bez posla ne daj Boze ili slicno, to mi je skroz ok, ali ovako ne... Da zaista zeli brak potrudio bi se da stekne uslove da to i realizuje. I jos jedan stvarni zivotni primjer (mozda sam se zato i nakostrijesila na ovu kombinaciju): Ljubav do neba, zajedno studirali, prosli bunu i bunicu, besparicu bla bla, i cura (agilnija, sposobnija ili sta vec) puno prije njega zavrsi fax, nadje posao, i odluce da se (po istom principu) vjencaju, kao zapece i on da sto prije zavrsi da se zaposli, nema moje i tvoje pare nego sve je to nase...kupe stan (naravno ONA uzme kredit). Helem, tako on "vrijedno" ucio i ucio godinama, ona njega zatekne u tom njihovom stanu na hrpi s nekom xy rospijom, i znam da je tokom razvoda doticni gospodin uredno potrazivao svoju polovinu stana koja mu zakonski pripada (imao je obraza!!!). Ja samo kazem da su ljudi spremni na sve i da ni za kog ne mozete tvrditi da ga do kraja poznajete i da on nesto "nikada ne bi uradio". Tvoj dragi u startu kaska za tobom (sto muskarci vjeruj mi jako tesko mogu da svare). Ako mu je zaista stalo do tebe nek malo zapne da te stigne pa zajedno rame uz rame ravnopravno gradite buducnost. Sretno! dobro si joj predočila stvari, ovako i ja mislim u potpunosti, mislim dati toliku žrtvu a ne znati šta te čeka nidje veze Nije mi jasno da neko može misliti da je samo ljubav dovoljna da se udje u brak, sve što si navela stoji ko kuća