Anushka -> RE: Slab apetit djeteta (15.7.2010 10:27:18)
|
i mi smo u ovoj kategoriji[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] nikad nije ni bio nesto posebno dobrog apetita, ali je hvala Bogu zdrav i fino raste i napreduje, uvijek je bio misicav i cvrst ali nikad nije bilo podbradka ili krofnica hurmasica kako ko to zove.. visok je oko 98cm a ima oko 13 kg ali cini mi se da bi mu dosta bilo dva cvrsta obroka dnevno i par flasica mlijeka. Ne jedemo smoki i ostale grickalice, ionako bi pojeo par komadica a ni mi nemamo naviku da to uzimamo pa nema ni on. Nije ni veliki ljubitelj slatka - cokolade i sl, nikad nije pojeo vise od dvije kockice kinder stapica odjednom.. jedino ponekad uzme od mma kasiku nutele ili pojede oko 100ml pudinga ali i to rijetko. grize on fino, doduse male zalogaje ali zvace i najvise voli meso, mlijecne proizvode i zitarice a voce i povrce nula bodova.. ma kako se stresa kad lizne jagodu po 10 minuta rukama skida okus sa jezika[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] a pojede danonino od jagode.. kad je dobar, dan nam izgleda ovako: kad ustane oko 7 pije vodu jer nocu pije mlijeko nekih 2 sata nakon ustajanja pojede ili palacinku sa pavlakom ili sirom, neki razljevak (ubacim zelje ili tikvu isl), hljeb sa sjemenkama sa pavlakom, przenica, ponekad malo jajeta sa jednom snitom hljeba uglavnom mjera je jedna snita hljeba:( ponovo pije vodu ili eventualno caj - obicno izadjemo napolje oko podne pojede cetvrtinu banane, jedan ili dva danonina - zavisi kako je doruckovao oko 2 zaspi uz 200ml mlijeka, spava 2-3 sata uzprekide, i najcesce popije jos 150ml mlijeka kroz san oko 5 rucak - meso je obavezno, prilog kako kad, nekad pojede i par supenih kasika npr satarasa a nekad samo meso, uglavnom nece povrce ni da pomirise, salatu da ne pominjem:( prevarim ga pa npr jede fil od punjenih paprika a tu stavim dosta i mrkve, luka persuna, ili udrobim hljeb u grah ali i to su maale kolicine poslije rucka opet pije vodu, izadjemo i napolje i sl vani nista eventualno vode pije oko 9 vecera - ili ostaci rucka, ili slicno kao dorucak, ili pudnig, griz i sl oko 10 ide priprema za spavanje do najkasnije 11 zaspi - kasno sunce zalazi i tad popije mlijeko ope 200ml, u toku noci jos 1-2 flase mlijeka nocas sam mu do 3h pokusavala uvaliti vodu ali nista dok nije mlijeko dobio nije se smirio. nece ni sokove osim od kruske i breskve, i ako mu iscijedim narandzu ali mu onda guza reaguje na kiselo:( HELP!!! u cemu grijesim... ima li ideja? brinem li bez razloga? HELP
|
|
|
|