sike -> RE: Slab apetit djeteta (6.6.2010 20:38:45)
|
IZVORNA PORUKA: Inayat Moja curica ima 20 mj i evo vec 10 dana ne jede nista sto je prije jela tj da je ja hranim kasikom. Uvijek je bila pekava sto se tice hrane, ali uz pomoc crtica, slikovnice ili igracke bi pojela ono sto joj dam. Pravila sam joj i corbe, i supe i voce je jela redovno, pa i uz moje mucenje sam opet bila zadovoljna jer bi unosila u organizam ono sto joj treba. Medjutim evo 10 dan ona nece da vidi kasiku ni hranilicu. Vristi cim joj ponesem kasiku ili cim vidi stolicu. Kad ogladni trazi mlijeko, cips, keks i ostale gluposti. Pustila sam je tako jedno 4 dana i onda nisam mogla vise. Pusitim je da ogladni jedan dan znaci ne mlijeko, ne kekse, ne cips i dijete nece nista da jede citav dan. Place od gladi, ali nece kasiku da pogleda. Doktoru sam je vodila i sve je u redu s njom, samo mi kaze da je ovo period kad hoce da bude samostalna i da vidi moje granice. Sad joj dajem sama da jede kad je vrijeme jela. Jede krompirice, przenu piletinu, palacinke i sl. Voce nece, povrce nece. Hajde bar nesto hoce tjesim se i to jede dok gleda crtice (losa navika znam, ali sta mogu bolje nego da gladuje). Pitam se da li je neko bio u ovoj situaciji, koliko traje ako je samo faza i sta vise da radim. Uskoro treba da se porodim i ovo je nesto o cemu ne bih trebala brinuti bar sada ionako sam pod stresom....ughhhh! Moji imaju 16 mjeseci i otkako su poceli sa dohranom svekrva se,da bi pojeli,igrala s njima[sm=hudicek1.gif] tako da im se bila stvorila ta navika ,a svekrvice kasnije nigdje [sm=smiley24.gif].E onda sam bas ludila i uz svaki obrok gubila po kilu[sm=smiley36.gif],ali eto,u zadnjih mjesec dana,sami od sebe idu prema svojim stolicama kada kazem rucak.Zaista nisam nista cinila po tom pitanju,nego sam radila sto zele da radim samo da bi jeli.Da se sad porodim,nikad to vise ne bih dopustila-ako hoce da jede nek jede,ako nece ne mora.Mislim da ti je doktor dobro rekao u vezi samostalnosti.Sad jedino sto svojim bebama moram dati po dvije kasike u ruke i malo istresti hrane po tanjiricu(onom od stolice)i kao oni sami jedu dok im i ja usput dajem.Mozda im je tako zanimljivo pa su poceli jesti bez mog glupiranja.
|
|
|
|