dzeni_nl
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Dzeni, ja bih ovako, na 10-tak dana prije nego ćeš krenuti u školu, ti curici izdoji malo mlijeka u šoljicu, i probaj joj dati kašićicom. I tako svaki dan, u neko vrijeme kad nije gladna ni pospana, više kao igru i upoznavanje. U to vrijeme počni nuditi podoj u vrijeme u kojem će ti biti zgodno da je podojiš prije odlaska. Tako da ćeš kad kreneš u školu, podojiti prije odlaska, a tata može, ako zagusti dati malo kašićicom. Naravno da i tatu treba od početka uključiti u pripremu. Sa 12 sedmica (i ako ja uvijek kažem da beba treba dojiti na zahtjev, i ničim je ne treba ograničavati) ona bi mogla fino izdržati 4 sata bez tebe, uz tatinu brigu. Tatu treba odmah početi trenirati da nađe neki svoj modus "umirivanja" bebe. Prvo mu reci da se ne plaši, a drugo da ako i zaplače nije smak svijeta, neka joj ponudi neku šarenu igračkicu da gleda, neka je pronosa i pri tome priča i npr. opisuje šta ima po stanu, neka joj šapuče neku pjesmicu. Ne plaču bebe samo kad su gladne. Ma tate samo treba ohrabriti jer ima fali samopouzdanja i plaše se da neće znati šta raditi, a i njima proradi očinski instinkt, kao i mamama, samo im treba dati priliku. izdajat cu mlijeko, samo sam mislila davati na flasicu,al mozda je bolje da kasikicom, da se poslije nebi bunila kada joj siku dam. stvarno se brinem kako cemo se naviknuti sve troje na to, al nadam se da cemo uspjeti. cak sam mm rekla da ako bas nebude mogao da je umiri, nebude htjela da jede, da je doveze do skole, pa cu ja da izadjem i da doji, ne znam kako drugacije, al ja u skolu moram ici. nije mi nimalo drago sto tako rano moram da je ostavljam, al sta mogu. sreca pa je samo 3-4 sata u pitanju