Hanady RR -> RE: pitanje za porodiljsko bolovanje (24.12.2010 10:31:57)
|
IZVORNA PORUKA: Djana Hanady ja sam i napisala da sam potpisala ugovor na neodređeno, a probni rad po zakonu može biti do 6 mjeseci, informacija sa stranice http://www.fbihvlada.gov.ba/ . Sada pitanje je bilo da li u sklopu ugovora na neodređeno sa probnim radom od 6 mjeseci možeš dobiti otkaz ukoliko ostaneš u drugom stanju? Firma u kojoj sam ranije radila je privatna a u kojoj trenutno radim nekadašnja državna, trenutno 51% privatizovana. Mene znači konkretno interesuje da li je neko imao iskustvo sa sličnim, ili neko iz poznanstva, te kako je najbolje postupiti u tom slučaju. Otkaz ne možeš dobiti u toku trajanja ugovora jer si trudna. Ali kad ti istekne ugovor on je istekao i dobra je volja poslodavca dali će ti ga produžiti. Na kojin način si dobila taj Ugovor, dlai zbog zamjene privremeno odustnog zapolenika, dali će se taj vratiti itd..... znači eventualno pordužavanje istog zavisi od poslodavca.... zakon te nažalost ne šiti da ti ga produži jer si trudna po isteku... ali svkakao te ne mogu otpustiti radi trudnoće u toku trajanja istog. a evo ti izvod iz zakona, da možeš u okviru ugovora na određeno vrijeme obaviti i probni rad.... i nije porbelm da ti neko odgovori ko je imao istu ili sličnu situaciju ali to ne znači da će kod tebe biti isto tako... jer je dobra volja poslodavca dali će ti produžiti ugovor po isteku ovoga. Dali ima potrebu za tim mjestom dalje itd. 1. Probni rad Član 18. Prilikom zakljucivanja ugovora o radu moze se ugovoriti probni rad. Probni rad iz stava 1. ovog Člana ne moze trajati duze od tri mjeseca. Ako je ugovoren probni rad, otkazni rok iznosi najmanje sedam dana. 2. Ugovor o radu na neodredeno i odredeno vrijeme Član 19. Ugovor o radu zakljucuje se na neodredeno vrijeme, ako ovim zakonom nije drugacije odredeno. Član 20. Ugovor o radu moze se zakljuciti na odredeno vrijeme u slucajevima: · sezonskih poslova, · zamjene privremeno odsutnog zaposlenika, · rada na odredenom projektu, · privremenog povecanja obima poslova, i · drugim slucajevima utvrdenim kolektivnim ugovorom. Ugovor o radu zakljucen na odredeno vrijeme prestaje istekom roka utvrdenog tim ugovorom za svaki pojedinacni slucaj iz stava 1. ovog Člana.
|
|
|
|