spoky -> RE: pitanje za porodiljsko bolovanje (21.12.2010 13:36:31)
|
mislim da niko nema sličnu situaciju, ali možda neko zna odgovor :)) Naime, od 20.12. mi je otvoreno porodiljsko bolovanje, međutim firma u kojoj sam trenutno zaposlena se gasi sa 31.12.2010. a otvara se nova u koju ču preci sa 01.01.2011.godine, odnosno u toku trajanja bolovanja, ja odem i ispricam to teti u centru ntru za socijalni rad i ona mi kaže: ti meni iskopiraj radničku knjižicu prije nego se prebaciš u novu firmu, odnosno dokaz da imam radni staž prije bolovanja najmanje 6 mjeseci. Ok, to mi je jasno ali mi nije jasno šta kasnije, ko meni uplačuje doprinose za vrijeme trajanja porodiljskog, jeli to uplačuje poslodavac, pa mu se to refundira iz kantona, ili to kanton uplačuje meni kao pojedincu, bez obzira u kojoj sam firmi, odnosno da li če oni meni kasnije ukinuti bolovanje kad vide da sam prešla u drugu firmu, u stvari ima li potrebe da to iko i vidi da sam u drugoj firmi, (doznake se ovjeravaju u DZ i nose se u Centar za socijalni rad). Joj znam da je ovo komplikovano, ne znam ni objasniti šta me interesuje :), ali ko se razumije, valjda ce skontat i dati mi odgovor
|
|
|
|