M kao Mama -> RE: pitanje za porodiljsko bolovanje (4.4.2014 13:53:51)
|
IZVORNA PORUKA: merima_s Čitam ovaj zakon o radu FBIH gdje stoji: "Za vrijeme trudnoce, porodaja i njege djeteta, zena ima pravo na porodajno odsustvo od jedne godine neprekidno, a za blizance, trece i svako slijedece dijete zena ima pravo na porodajno odsustvo od 18 mjeseci neprekidno. " Kada je moja prijateljica rodila treće dijete i pitala za ovo u ZEDO kantonu u rekli da se to odnosi na trojke a ne na treće dijete. Poslodavac u Sarajevu joj nije pravio problem za ovo ali u kantonu nisu htjeli isplaćivati naknadu. Zanima me je li neka od vas rodila blizance ili treće dijete i kava je bila situacija sa naknadama? ako si ti trudna, odmah ću ti kazati, ako je za nekoga drugog to ti je cener, hahahaha ja koliko znam , prije nekoliko godina moja drugarica kad je rodila i bil aje na birou primala je kao da je jedno rodila, a neki dan mi reče od L. drugarice mama ima bliznakinje, počinje radit sad u pon. al samo pola norme jer ima troje djece, a bit će joj plačena puna norma, za naknadu nisam sigurna, al ne vjerujem da će se ovi pretrgnuti da duplo daju
|
|
|
|