Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 10:45:07
Miri_Bec
Draga Ilduza, to je sigurno trudnoca.......tako je i kod sestre moje bilo. Cestitam ti od srca....zelim ti zdravu i veselu bebicu a mozda i dvije od jednom ;) Cuvaj se sad jer ti je to naj vaznije za sada!!!!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 12:25:50
sanja.sa
ilduza cestitke i od mene, zelim ti laganu trudnocu i zdravu bebaru!
probaj da se opustis i bez negativnih misli! za te bolove se ne brini, to je prilicno uobicajno na pocetku trudnoce, bas zbog sirenja materice, i kod mene je tako bilo...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 13:15:15
palma
Drage moje Zvončice i Snjeguljice, pošto ste vi gotovo specijalizirale ginekologiju ja ću vas opet zamarati ! Kada ste vi radile hormonalni status jeste li radile neki određeni dan poslije menstruacije ili može bilo kad... Ja sam kod jednog doktora brojala neke dane pa išla, a ovaj drugi mi je rekao da mogu kad god hoću... Radila sam FSH, LH, ESTRADIOL i PROLAKTIN. Ako se razumijete i u ove vrijednosti hormona poslat ću vam pa da mi kažete šta nije ok. Doktor mi je nešto objašnjavao pa ne znam jesam li dobro shvatila....
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 13:18:02
budućamama
Draga Palma, hormoni se obično vade 8 i 21 DC. Ja sam izvadila već za 8 DC, a 13.08. idem ponovo za prolaktin i progesteron kao 21 DC. Ne znam ti puno o vrijednostima-to će ti bolje reći Zvone, Snjeguljica ili Tikica. U svakom slučaju sretno i želim da ti nalazi budu 100% u redu.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 13:27:13
palma
Hvala vam. Ali ja ne mogu raditi ništa poslije ovulacije jer nikad ne mogu utvrditi imam li ovulaciju uopšte, na UZ nikad nije viđena a mensruaciju imam jednom u četiri mjeseca ili je izazovem dabrostonom...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 13:34:26
palma
A ja radila hormonalni status u privatnoj klinici samo došla i niko me nije ni pitao kad sam imala mensruaciju, odmah uradila hormone oni naplatili i to je to.. hvala vam puno, očito ste sve bolje upućene od mene....
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 13:47:14
tikica_69
IZVORNA PORUKA: ilduza
ee beta mi 22.3 jel to lose
Sve iznad 5.0 je trudnoca...e sad, ja se nadam da si je prerano vadila, odnosno da je implantacija bila kasnije, jer postoji i mogucnost da je biokemijska trudnoca u pitanju.....ja navijam za verziju broj 1
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 14:05:04
budućamama
IZVORNA PORUKA: palma
A ja radila hormonalni status u privatnoj klinici samo došla i niko me nije ni pitao kad sam imala mensruaciju, odmah uradila hormone oni naplatili i to je to.. hvala vam puno, očito ste sve bolje upućene od mene....
Sve se nauči, draga moja.Ja sam ti isto bila totalno neuka po svim pitanjima vezanim za začeće, dok se nisam susrela s problemima. Dao Bog da sve to uskoro "zaboravimo" i počnemo učiti o trudnoći zbog u pupi
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 14:06:18
ilduza
pa ja se nadam da jeste jer su mi dva testa pokazali slabu crtu a ovaj mi rece da je u pitanju mala trudnoca,e sad preostaje da molim Boga da je to dobro
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 16:05:38
zvončica
Palma, pošto je kod tebe takva situacija sa ovulacijom, najbolje je onda dogovoriti sa dr. Godinjakom kad da se vade hormoni, tj. on će najbolje znati kada treba. A što se tiče tvojih sadašnjih vrijednosti hormona, napiši mi slobodno, pa ću ti reći kakvo je stanje.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 19:58:43
Snjeguljica
Palmice, hormoni se rade od 3-5. dana ciklusa, a progesteron 21. dan. Ali kao što kaže Zvone, vidi sa dr Godinjakom, on će najbolje znati. Meni je rekao ovako kako sam ti napisala. Puno sreće. Ilduza, nadam se da si rano uradila test, najbolje je da ga ponoviš za par dana ili da ponoviš betu za par dana. Navijam za tebe jako, jako. I mislim da je to, ipak, trudnoća u pitanju.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 8.8.2008 23:45:53
palma
ZVONE, Mislim da ovi moji nalazi ne vrijede jer ih nisam radila u tačno vrijeme pa ću ponoviti kod Godinjaka ako uspijem doći do njega, rečeno mi je krajem mjeseca.... Ja sam radila ove hormone mjesec poslije menstruacije: FSH- 6,7 LH- 12,2 ESTRADIOL- 18 PROLAKTIN- 499
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 9.8.2008 13:19:30
Laki
Pa vjerovatno se sve tako osijećamo. Grozan je to filing, svaki mjesec imaš osijećaj eto ga, a onda nista. Ja sam u braku 9. godina. Do unazad jedne godine nisam nista ni pokusavala, a onda smo otisli kod doktora. Do sada je uglavnom sve uredu. Medjutim i dalje nista. Dva puta smo radili insjemenaciju, ali bez uspjeha. Na jesen namjeravam raditi laproskopiju, da vidim i to. Imam 31. godinu. Mozda nisam jos u kriticnoj fazi, ali godine lete. Cak u zadnje vrijeme razmisljam i da posvojim bebicu, pa ako se desi poslje toga, neka. Kazu da djece nije nikada puno. Uclanila sam se jer je mnogo lakse razgovarati sa ljudima koji imaju isti problem. Nekako te zaista razumiju.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 9.8.2008 16:26:42
zvončica
Palma, da li znaš kojeg dana ciklusa si radila hormone? Ne znam u kojoj si fazi bila, al evo ako je bila folikularna faza onda FSH je ok, LH je blago povišen ( Granica za folik. fazu je 12, a ti si možda bila blizu ovulatorne), Prolaktin je ok, ali estradiol je kriza, pravo nizak za bilo koju fazu i on ti može stvarati probleme za začeće.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 9.8.2008 16:33:46
zvončica
Evo da ti pojasnim za estradiol: Kolicina estadiola kod zena odrzava primarnu aktivnost jajnika. U normalnom menstrualnom ciklusu kolicina estradiola je obicno ispod 50 ng/ml u menstruaciji sa tendencijom daljeg rasta.Estradiol, kod zena, deluje kao hormon rasta i razvoja organa za reprodukciju. Razvice sekundarnih polnih odlika kod zena je u zavisnosti od estrogena, narocito estradiola. Te promene pocinju u periodu puberteta, najprimetnije su u reproduktivnom dobu, a manje su primetne u periodu kada nivo estradiola pada, u periodu menopauze. To znaci da estradiol utice na razvoj grudi kod zena, promene u organizmu, razvoj skeleta, zglobova, deponovanja masti, kompozicije koze.