Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 10.7.2008 21:47:35
lida
Što se tiće medicine nikakvu terapiju nisam uzimala ali sam tri mjeseca prije bila kod jedne bake koja mi je uštimala maternicu jer je kako ona kaže bila zavaljena
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 10.7.2008 23:23:30
glavobolja
Lida, ne znam šta ti je ta baka radila, ali sam 100% sigurna da sa zavaljenom matericom možeš zatrudniti bez ikakvih problema. To je kao što neki ljudi imaju klempave uši, a ipak dobro čuju kao i oni čije uši nisu klempave. Poljubac.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 11.7.2008 12:50:18
milla
mm i ja 5 god. bilo je svakakvih perioda,od bojazni da nečemo imati nikada djete,do svega. znam da je teško o tome ne razmisljati,ali ono če doči u pravi trenutak,ne silujte nista,uopce ne ovisi o vama kada cete zatrudniti. Uživajte, niste jos uvijek bez djeteta da bi bili mučeni i da tome robujete...vjerujte mi,,,5 godina,bila sam u svim fazama,na kraju sam vidjela da trenutno taj period dok jos nismo roditelji je dano da bi se posvetili drugim stvarima.... a ne da mučimo sebe,,,, NEČETE NIŠTA PROMENITI!! Taj period,ja sam se više posvetila mužu,karijeri... sada,kada sam trudna,moje če djete uživati PLODOVE TOG PERIODA GDJE SMO STVARALI...jer smo tako odlučili,a i više smo se posvetili jedan drugome,malo putovali... Nemojte me krivo svatiti,ali opustite se,imam dugogodišnje iskustvo...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 11.7.2008 14:13:57
dadakg
Lida
Mozes li da mi ukratko objasnis sta kako ti je ta baka namestila matericu. Ja sam za to cula. Ali pre nekih 15 dana jedna moja prijateljica mi je dala broj isto neke bake koja to radi, i rekla mi je da je njenoj drugarici pomogla jer posle 5 godina mucenja i ispitivanja napokon je ostala. Ja sam malo skepticna, ali sam za dosta njih cula da im je to pomoglo.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 11.7.2008 15:05:02
iva1974
IZVORNA PORUKA: Cakana
Pozdrav svim curama! Nova sam na ovom forumu ali me tema o zatrudnjivanju jako interesuje! U protekle 4 godine imala sam 2 spontana pobačaja ( u 4 i 5 mjesecu trudnoće). Nakon drugog spontanog već godinu dana pokušavam zatrudniti ali bez uspjeha. Bila sam na terapiji klomifenom ali ništa od toga. Trenutno pauziram. Ovulacija postoji sve ostalo je ok, ali ništa. Ima li neka slično iskustvo?
nemam ali znam cure koje imaju.jesi li radila pretrage nakon spontanih.Antitjela i ostalo
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.7.2008 9:33:00
lejlas30
Kako ste drage moje?
Ja od jucer pijem dabroston, s obzirom da mi nikad nije dosla, a trudna nisam. Isla sam na Ilidzu u Dom zdravlja prije desetak dana, da mi daju uputnicu da vadim nalaze za dr. Godinjaka. Medjutim, doktorica na Ilidzi me napade kako ona ne mloze davati uputnice dok me ona ne pregleda i da svoju dijagnozu (iako sam joj ispricala cijelu situaciju). I ond ami uze briseve vagine, cerviksa i bris za papu, ciji ce nalaz biti u septembru valjda zbog godisnjih. I prekjucer odem po nalaze ostalih briseva, i oba budu OK. Samo mi je dala dabroston, da dobijem, i rekla mi da pijem 3 puta pet dana, i navodno bih trebala onda dobiti za dva do tri dana nakon terapije. Ako ne dobijem, da joj dodjem da vidimo sta cemo dalje, a ako dobijem, kad mi prodje da svakako dodjem. Eto, opet nista, opet se sve razvlaci, a Godinjak mi je izgleda nedodirljiv Usput, da vas pitam, ima li neko od vas iskustvo sa doktoricom Brankom na Ilidzi? Meni su mnoge zene rekle da je katastrofa da veze nema sta radi, i da je nekeumalo i upropastila...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.7.2008 9:46:00
glavobolja
Lejlas, dobro jutro, draga moja. Ne, nemam iskustvo sa dr. na Ilidži. Međutim, njihova humanost me uopće ne iznenađuje. Molim te, nemoj pogrešno shvatiti moje pitanje: da li si u mogućnosti da privatno izvadiš potrebne nalaze? Ipak ide malo brže.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.7.2008 10:21:33
lejlas30
Draga glavobolja, ja bih tako rado izvadila sve potrebne nalaze kod privatnih ljekara, ali problem je sto dr. Godinjak ne zeli ni pogledati te nalaze On jednostavno ne priznaje nijedan nalaz koji nije uradjen gore na Klinici. Ne znam razlog, ali to je tako, potvrdice ti i druge forumasice.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.7.2008 11:14:14
Snjeguljica
Draga lejla, to uopšte nije tačno. Ja sam nosila nalaze od dr Divanovića, iz laboratorije sa Ilidže, i nalaze iz Kasindola. Samo su dva nalaza bila sa Koševa. Veliki pozdrav za tebe, i moja preporuka ti je da pokušaš ponovo, povadiš nalaze i odneseš mu. Prihvatiće suigurno, pa nije idiot. razumije on kada ti poplaćaš sve.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.7.2008 11:26:39
lejlas30
IZVORNA PORUKA: Snjeguljica
Draga lejla, to uopšte nije tačno. Ja sam nosila nalaze od dr Divanovića, iz laboratorije sa Ilidže, i nalaze iz Kasindola. Samo su dva nalaza bila sa Koševa. Veliki pozdrav za tebe, i moja preporuka ti je da pokušaš ponovo, povadiš nalaze i odneseš mu. Prihvatiće suigurno, pa nije idiot. razumije on kada ti poplaćaš sve.
Znas kako si me sad obradovala Snjeguljice, onda nemam brige, pripremicu onda nalaze sa Ilidze, spremiogram MM i pokusati uganjati termin kod Godinjaka. Hvala ti puno
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.7.2008 11:30:43
glavobolja
Lejlas, MM se maloprije javio sa Koševa. Urolog na DIP - u mu je iščitao nalaz spermiograma sa Ilidže bez ikakvog komentara, dao svoje mišljenje i terapiju.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.7.2008 10:41:06
dadakg
lavskorpija
Dobrodošla na RR
Nadam se da ćemo se lepo družiti, koliko možemo pomažemo jedna drugoj i u svakom trenutku ćeš imati ono što svima nama najviše treba a to su: razumevanje, reči utehe i reči podrške.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.7.2008 13:11:28
mirhab
Drage moje. Citam evo vase probleme i vase zelje. Hocu samo da vam kazem da je od svega najbitnije ne odustajati nego se boriti. Kazem to iz iskustva. Isla sam od doktora do doktora, neki su mi davali super izglede dok mi je jedan rekao da nikad necu imati djece i da mu nedolazim, kao ono beznadezan slucaj. Ali nisam ga poslusala, isla sam dalje i dalje i na kraju puta me je ugrijalo sunce - moj djecak , koji sada ima cetiri godine. A mama se i dalje bori i ne odustaje, jer zelim da moj djecak dobije seku ili bracu. Zato mile moje, samo naprijed i hrabro. Sve sto vam kazu da pijete pijte (niti jedan caj nije naskodio). Ja sam najcesce pila macinu travu i kantarion (i moj muz uz mene). Pusa veeeeeeeeeeeelika, i abd sto prije malih bebica
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.7.2008 13:40:23
glavobolja
Lavskorpija, dobro došla. Toplo se nadam da će se vaša borba za završiti na tih 7 mjeseci i da ćete ostvariti željenu ( aBd) Mirhab hvala ti na lijepim riječima i na uputama za jačanje snage naše volje. Toplo se nadam da će tvoj dječak ubrzo dobiti slatko društvo.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.7.2008 21:16:58
sabas
tri god smo u braku a vodimo racuna o o i polozaju vec dvije god i jos nista ali bice akb , samo da kazem dr hiros priznaje samo nalaze sa koseva a za padutin da kazem da je uslovno receno da se koristi proxeed jer je efikasniji i noviji lijek za bolji nalaz spermiograma pusice