Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.7.2008 7:21:59
aldi
Lejla 30 ja sma zaista cula jakkko negativne komentare o dotičnoj doktoricu. Lično joj nikad nisam isla, ali bih je ja zaista zaobisla. Ako hoces detalje javi se na PP. Cure moje drage sretno vam, nadam se da cete uskoro sve biti vesele!!!
Druga beba nam dolazi 11.08.2011 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Naše zlato došlo 27.01.2009. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 0:27:00
Anoniman
Nova sam na forumu, pozdrav svima. Zna li neka od vas koji je doktor najbolji u Sarajevu za probleme sa hormonima i policistične jajnike! Tri godine pokušavam zatrudniti! Bila sam kod Mehmedbašića!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 9:00:20
Antigona
Palma dobro nam došla i akoBogda vrlo brzo otišla sa ovog podforuma kao sretna trudnica!! Ovdje sve želimo isto i istom se nadamo... U Sarajevu za neplodnost najviše hvale Dr. Godinjaka a privatno Dr. Mehmedbašić. Ne znam šta je kod vas uzrok tj. dali imate neku dijagnozu i sl. Na puno mjesta je pisalo o ovim doktorima i kako doći do njih pa malo prelistaj forum. Naša draga mirhab je ako se sjećam kod dr. Godinjaka imala uspješan IVF i sigurno ima dobrih savjeta, ja lično nisam ni u kakvom postupku pa ne znam ali sigurno će ti se cure javiti sa informacijama i savjetima. SRETNO!!!!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 9:30:04
vjestica
Palma dobro došla ja sam 3 godine u braku i od januara sam kod dr Godinjaka ja sam zadovoljna, čula sam na 100 strana da je stvarno veliki stručnjak, jedini su problem gužve (kad odeš na pregled, računaj na cijeli dan čekanja, ali to ti je svugdje tako) što se tiče dr Mehmedbašića, o njemu ništa dobro nisam čula, ako ćeš ići privatno radije otiđi u Zagreb ili Maribor pozz i nadam se da ćeš uskoro tražiti doca za vođenje trudnoće, a ne za neplodnost
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 10:58:24
Snjeguljica
Drage moje, dobrodošle. Ja sam išla kod Mehmedbašića 5 godina, i ne bih više ni za šta na svijetu. On je zaista dobar dr, ali.....ne bih javno o tome. I moje mišljenje je da je dr Godinjak jedan jedini. I ja sam mu zahvalna do kraja života. Veliki pozdrav.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 11:54:34
lejlas30
Samo da pozdravim moje trudilice. Ja sam jutros dobila opet ono nesto, kao neka sukrvica, pomalo, moze mi komotno dnevni ulozak to podnijeti al eto, citala sam na netu da se i to zove menstruacijom. Samo mogu reci, hvala Bogu, da napokon znam na cemu sam. Od ponedjeljka sam aBd na moru, i pocinjem novu borbu Ljubim vas puno, drage moje
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 13:38:28
palma
Hvala vam za informacije. Čitala sam o Godinjaku, ali ja ne mogu kod njega jer on nema privatnu ordinaciju a ja nisam iz Sarajeva. A u Zenici sam bila kod nekih doktora ali nisu mi pomogli. Imam policistične jajnike, neredovne menstruacije, pila sam klomifen ali jajnici na njih uopšte ne reaguju. Sada mi je doktor propisao Siofor. Je li neka od vas pila ove tablete? A vidim da u Sarajevu spominju i doktora Divanovića, pa kakav je on.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 13:44:44
zvončica
Možeš ti kod dr. Godinjaka, nema veze što nisi iz Sarajeva, sa mnom su bile žene i iz Zenice, Visokog, Mostara... Samo ćeš platiti kao da ideš kod privatnika Pozz
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 13:56:42
Snjeguljica
Draga palma, slobodno ti idi kod Godinjaka. Kao što kaže zvone, platićeš skoro kao kod privatnika, ali se isplati, bar meni jeste. I ja imam iste jajnike, i pila sam siofor, ali mi nije pomogao. Dr Godinjak ide na godišnji 31., pa ako možeš otiđi direktno kod njega i naoružaj se strpljenjem, jer se mora čekati. Ali ti je najbolje otići kod njega i direktno pričati s njim, objasniti mu situaciju i da nisi iz Sa, vidjećeš, primiće te sigurno. Draga moja, želim ti sve najbolje i da uspiješ. Veliki pozdrav.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 14:34:33
mirza06
drage moje, trazeci po internetu nesto o miomu, "nabasam" na vas forum. Zao mi je sto vas nisam imala kad sam ja prolazila sve ovo kroz sta vi prolazite. Ja sam nakon sedam godina iscekivanja, fala Bogu dragom postala mama u 37-oj godini. Citajuci ovaj vas forum, u ovih pola sata sam ponovo prosla onih sedam godina iscekivanja, suza..... Htjela sam da vam kazem, da po meni, smo svi individualci i da tu nema pravila. Mislim ako je jednoj pomogla macina trava i zatrudnila nakon prvog litra, neznaci da ce i drugoj. Uglavnom se slazem sa jednom od vas koja kaze da ne treba mijenjati doktore, treba ici kod jednog. Ja licno sam ih izmjenjala more, a na kraju mi je uz Boziju pomoc, DR. Mehmedbasic bio sretni doktor. Znam za sve price o njemu, ali ipak mislim da je on najstrucniji od svih. Takodje i DR. Divanovic je strucnjak, ali on nema uvjete koje ima DR. Mehmedbasic. Vjerovatno, kako sam vidjela, dosta vas se nece sloziti sa mnom, ali ja sam ipak zeljela da vam se javim. DR. Godinjak takodje ima dobre reference, ali sam se gore osjecala kao krava na traci, jer on jednostavno pored onolike guzve ne moze da se posveti tvom problemu. Uglavnom, da ne duljim, radila sam vjestacku oplodnju i uspjela je iz prve!!!!!! Zelim vam svima da vrlo brzo postanete mame i necu reci da budete strpljive, jer znam kako to nije bas lako. Sve vas puno pozdravljam!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 14:49:21
dadakg
Mirza06
Da ti poželim dobrodošlicu i da nastaviš da se družiš sa nama jer nam puno znače stavovi i iskustva vas koje ste prošle kroz ovo kroz šta mi sada prolazimo. Veliki pozdrav
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 14:59:15
palma
Ja sam malo dosadna ali šta ću kad sam nova ! Molim te Snjeguljice da mi kažeš koliko si dugo pila Siofor i jesi li uz njega pila još neke tablete? Meni doktor rekao da pijem pola godine a ne znam kada se zna djeluju li?
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 15:04:58
proljeće
veliki pozdrav svima,ja sam nova na ovom forumu već dugo vas pratim i čitam vaša iskustva pa rekoh da vam se i ja javim.evo ukratko o meni ovim problemom se bavim već tri godine i ništa,imam policistične jajnike uz to poremećaj hormona a mm ok.pokušala sam mnoge stvari ali nije išlo a sada sam trenutno na terapiji od endokrinologa tj.siofor i berlition koji mi je trebao stabilizirati menstraciju ali još uvjek nije pijem ga već nekih godinu i pol.da nebudem previše opširna za prvi put je dovoljno.svima želim što prije ispunjenje želje
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 15:21:06
Snjeguljica
Draga palma, nisi dosadna, jer znam kako ti je. Iste probleme imam, jajnici zabetonirani, jako izražen PCOS, ma da ti ne pričam. Ponekad sam uz siofor pila i dabroston, ali se više i ne sjećam, mislim da je bilo samo jedan mjesec, ali mi je dr stimulisao jajnike klomifenom, pregnilom i merionalom. I vjeruj mi da ništa nije pomoglo dok nisam otišla kod dr Godinjaka na laparoskopiju. Odmah poslije laparo sam ostala trudna. Ali napominjem da je sve individualno, možda kod tebe upali samo siofor. A koje si nalaze sve radila? I ne slažem se da je kod dr Godinjaka tako, ja sam se kod Mehmedbašića osjećala kao na traci, 2 min pregleda, ja još na stolu, a već ulazi sljedeća....meni je bilo grozno.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 24.7.2008 19:34:13
mirhab
Ja licno nisam nikada bila kod dr Mehmedbasica, ali sam slusajuci druge zene koje su isle njemu stekla neko malo losije misljenje (sto ne znaci da se prema svima ponasa isto). Moj izbor je prije dr Godinjak i mislim da nije istina da se osjecamo kao na traci. Treba imati u vidu da dr ima stvarno mnogo posla i da ga dosta zena trazi (sto je u svakom slucaju pozitivno). Ko moze da ceka, moj savjet je dr Godinjak, jer osim sto je dr on je jedan veliki covjek.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 25.7.2008 1:42:19
palma
Hvala ti velika Snjeguljice! Pijem dva mjeseca siofor a trebam pola godine..što se tiče nalaza: radila sam hormonalni status pa mi hormoni FSH i LH kao trebaju biti nešto 1/3 a u mene 1/2, šta to znači veze nemam... i nekakav OGT-test.. u muža nalaz ok. Još sam radila nekakvo proširenje kanala, pila dabroston za regulaciju menstruacije i ništa , pila klomifen pratila na ultra zvuku nema reakcije...... a kako se radi laparoskopija i zbog čega meni je doktor u Zenici preporučio histeroskopiju pa sam o tome nešto čitala da li je to slično.. koliko dugo si se ti liječila?