Majčica -> RE: Pretis (expres) lonac (10.12.2013 10:34:54)
|
IZVORNA PORUKA: maxus svratila IZVORNA PORUKA: Majčica Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko? Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara. I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti..... P.S. jesul oni od inoksa unutra, ili????? E, upravo to, prošara se. Ja sam ga prala jutros opet, ali isto mi je bilo. Pokušaću ga odmah posušiti. Jeste, inoks je i unutra. Ali mi se ovo ne čini kao da će spasti nakon arfa, jer to nije naslaga, nego je sami materijal promijenio boju, tj prošarao se. Hvala na savjetima.
|
|
|
|