Hanady RR -> RE: Pretis (expres) lonac (7.11.2013 8:26:51)
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR moram pronaći taj recept .... [sm=bravo.gif] evo ga u originalu kada mi ga dala :))) predobar recept... samo pitaj za recepte iz pretisa...nema šta nemam[sm=smiley36.gif] u ljubavi sam sa pretisom odavno [sm=smiley36.gif] šnicle, ja ih uvijek radim od junećeg medaljona. Kažem u mesnici da mi odmah izrežu onoliko komada koliko mi treba. Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane. Bacam ih na ulje, propržim sa obje strane, znači samo malo propršim da se uhvati boja. U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem propržene š¡nicle u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe. Kad sam sve š¡nicle propržila i poredala u pretis, dolim vode u tavu, i zalijem po š¡niclama. Nekada u to narežem gljiva, malo posolim, sada sam dodala domaćeg paradajz sos, jednu šoljicu, i zatvorim pretis. Kad počne da š¡iš¡ti, smanjim na najmanje moguće, i ostavim 7 minuta. Nakon toga gasim, i maknem sa ringle. E sada, sos da to što su bile uvaljane u brašno, doda se voda i dobije gustoću.
|
|
|
|