tea lana -> RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? (26.5.2009 14:05:09)
|
IZVORNA PORUKA: tweety IZVORNA PORUKA: Aminad Ja lično(ovo posebo ističem jer to ne znači da imam nešto protiv onih koje hrane svoju djecu na javnim mjestima) ne bih mogla sjesti na klupu u parku i koliko god se pokrivala mahramom, peškirom isl. bilo bi mi neugodno a i beba to osjeti pa ni njoj ne bi bilo prijatno. U auto sam ih hranila par puta ako duže putujemo ili su zbog nečeg uznemireni ali tu opet imam makar malo privatnosti, stavim roletnice na prozore i o.k. Nije me stid što dojim svoje dijete ali se ne bih osjećala ugodno. Dakle nemam ništa protiv toga, kada bih i vidjela neku majku kako doji svoje dijete na javnom mjestu, bila bi mi draga činjenica da beba doji a kad, gdje i kako neka odluči njena mama. Kad smo već kod teme "dojenje pred ocem" ni ja nikad nisam dojila djecu pred njim, moj mi otac nije stranac ali postoji jedna lijepa pozitivna doza stida koju osjećam prema njemu (a i prema majci u nekim drugim stvarima) ali ako imam priliku otići u drugu sobu, a uvijek imam, zašto da to ne učinim i u jednoj lijepoj tihoj atmosferi nahranim bebu. Nije majčinstvo jedino u tome da svima na svakom koraku pokazujemo kako mi dojimo, pričamo, kritikujemo one koji ne doje, kritikujemo one koji su rano počeli s dohranom, meni je najvažnije da ga dojim a ostale ću obaveze uskladiti prema tome. Nikako ne razumijem pojedine forumašice koje stalno napadaju svakog ko ne dijeli njihovo mišljenje. Mene je zabolila rečenica, i još neke slične ovoj,: ne razumijem te pa zar volis vise da ti beba place. zar ti nije zao (Lulu nemoj se ljutiti navodim samo kao primjer) pa zar se nije moglo naći nekoliko riječi ohrabrenja ako već želite nekog ohrabriti da to radi, mene je zabolilo to "zar ti nije žao" isto kao da ona ne voli svoje dijete i da ga pati na svakom koraku, i na kraju kako vi znate da njena beba plače. Ako je pitanje dojenje na javnom mjestu da ili ne? valjda i oni koji to ne praktikuju imaju pravo da kažu svoje mišljenje a da odmah ne dobiju hrpu kritika, ali ovdje očito nije tako. Ponekd zaista ima jako "grubih" komentara. Sad je red da i ja dobijem hrpu kritika, ali nema veze, samo navalite[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . U potpunosti se slazem sa tobom Amina.Ni ja se ne bih mogla osjecati ugodno da dojim negdje u javnosti.Mislim da dosta zena kaze kako bih dojile u javnosti,ali je skroz druga stvar to isto uraditi.Jedno su rijeci a drugo djela.Nemoj te me pogresno shvatiti jer nemam nista protiv majki koje doje svoju djecu u javnosti.Jednostavno nisam ta osoba koja bih mogla tako dojiti. 100%se slazem sa ova dva posta
|
|
|
|