irmma -> RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? (18.8.2008 10:31:33)
|
Pozdrav svima! Ja ponovno zelim dati svoje misljenje o dojenju na javnom mjestu, obzirom da dojim 5 punih mjeseci, a do kad cu ... Da puno ne pametujem o prednostima dojenja ili eventualnim nedostacima, smatram da je to individualna stvar i da svaka zena treba sama da odluci, da ili ne. Ne treba nikoga osudjivati, niti pametovati. Ja sam se u pocetku ustrucavala, strepila, trebalo mi je vremena da samoj sebi kazem da ja to prihvatam i da me ne interesuje misljenje drugih, i tek nakon te faze slobodno sam dojila u javnosti, ali uvijek diskretno i na nekom zavucenom mjestu. Iako se dijete nahrani prije svakog izlaska, vi nikada ne znate kada ce ono zaplakati i da li je gladno. Ja u pocetku nisam isla nigdje daleko, da se brzo vratim kuci, ali vrijeme ide, treba se u kupovinu, tamo, ovamo... I u kuci, u pocetku sam dojila iskljucivo pred suprugom i majkom, a kasnije sam izbjegavala samo medju muskom populacijom u svojoj okolini, i naravno medju onima koji mi nisu dragi. Stari ljudi govore, da majka i beba trebaju imati potpuni mir za vrijeme dojenja, jer to je samo njihov trenutak. Uglavnom, sretno svakoj majci, kako god se odlucila, jer na nama je ipak sav teret, ako se tako moze nazvati majcinstvo, koje je nesto najljepse sto mi se dogodilo.
|
|
|
|