Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: knjiga za citati-preporucite 7.1.2013 23:57:30
aazra
Je li neka od vas voli domaće pisce (u koje ubrajam Jergovića, Hemona, itd...)
Mene privlači ova knjiga od Dz. Karahasana "Sjeme smrti", pa se mislim da li da je kupim i koju biste mi knjigu od Orhana Pamuka preporučili, nisam do sad pročitala ni jednu njegovu.
Inače sam fan Coelha, njegova najbolja mi je Aleph
RE: knjiga za citati-preporucite 15.1.2013 11:03:31
Silver
Pisem seminarske za master, spremam ispite, a samo virim ovdje sta bi mogla citati Ljubitelj trilera i zenskih ljubica, klasika, historical romance, fantasy - poput LOTR i Hobbit! Imate li nesto preporuciti u stilu Dan Browna ili jane austen, mir-jam, aleksandra potter, Tolkien...
Nemora biti konkretno naslov neke knjige, maar neki novi pisac koji pise u slicnom stilu kao ovi kore pobrojani!
RE: knjiga za citati-preporucite 15.1.2013 12:30:46
Storm
Silver jesi citala Game of thrones-igra prijestolja. George R.R. Martin odlican. ima serija prema tim knjigama ali su knjige puuunoo bolje....inace i druge knjige od njega..... sto se tice epske fantastike tu imas i eragon-christofer paolini....
RE: knjiga za citati-preporucite 24.2.2013 18:31:38
d.dita
Cure, može li neka preporuka za stranice sa besplatnim skidanjem knjiga. Ja sam većinom skidala knjige sa scripta međuim sada mi traže upload pa da mogu izčitati cijelu knjigu. Skidam knjige i sa "korsna knjiga" ali oni baš i nemaju veliki izbor. hvala
RE: knjiga za citati-preporucite 24.2.2013 22:58:55
chantal
Zadnje sam pročitala potresnu i tužnu biografiju Christiane F. "Mi djeca sa kolodvora Zoo" a još tužniji mi je daljnji tok njenog života,koji sam malo proguglala
Prije toga sam čitala "Jedan dan u životu" Lise Tucker,ništa specijalno,ali mi se svidjelo,lahko se čita,opuštajuće...preporučujem obje.
RE: knjiga za citati-preporucite 24.2.2013 23:21:54
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Silver
Pisem seminarske za master, spremam ispite, a samo virim ovdje sta bi mogla citati Ljubitelj trilera i zenskih ljubica, klasika, historical romance, fantasy - poput LOTR i Hobbit! Imate li nesto preporuciti u stilu Dan Browna ili jane austen, mir-jam, aleksandra potter, Tolkien...
Nemora biti konkretno naslov neke knjige, maar neki novi pisac koji pise u slicnom stilu kao ovi kore pobrojani!
Od Dan Brown-a sam procitala: The Da Vinci code, Angels and demons, The lost symbol..I meni se dopada njegov stil pisanja.
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 8:30:38
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: d.dita
Cure, može li neka preporuka za stranice sa besplatnim skidanjem knjiga. Ja sam većinom skidala knjige sa scripta međuim sada mi traže upload pa da mogu izčitati cijelu knjigu. Skidam knjige i sa "korsna knjiga" ali oni baš i nemaju veliki izbor. hvala
crowarez.org
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 12:47:57
aazra
Ja sam malo starinski tip više volim uzeti knjigu u ruke nego čitati na netu
Nedavno sam pročitala "Sliku Dorijana Greja" (Oscar Wilde), a sada bih uzela jednu od Orhana Pamuka, nisam nista njegovo čitala, a imam zelju...Počela bih sa "Zovem se crveno"
Ali, posto mi nije u planu kupovina knjiga imam precih stvari trenutno mislim da cu pogledati na ovoj stranici sto je Blue rose postavila (crowarez)
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 13:28:07
aazra
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: d.dita
crowarez.org
Downlodovala "Crvenu", moju prvu e- knjigu Kao sto rekoh, malo sam "starinski" tip, nisam navikla ovako čitati knjige, ali šta se moze, ko bi nakupovao sve naslove, a ne znam ni gdje bi mi stale...
Nadam se da nije nista losiji ugođaj čitati ovako, šta vi kazete
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 18:44:27
d.dita
Ja sam se baš "navukla" na čitanje sa neta. Mislila sam da se neću moći navići ali sada sedmično čitam najmanje jednu knjigu. Baš mi je bilo žao kada sam vidjela da ne mogu skidati knjige sa scribda pošto oni imaju raznovrstan izbor. Bitno je da se čita!
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 19:10:28
chantal
IZVORNA PORUKA: aazra
Nadam se da nije nista losiji ugođaj čitati ovako, šta vi kazete
...da se Naravno da je udobnije knjigu u ruke pa se fino zavaliti,ali je i skuplje
Kod mene je komp pa mi se nekad baš leđa ukoče na stolici,u zadnje vrijeme sam baš puno čitala,ali sam nedavno primjetila da mi se vid malo "pomutio" uglavnom na teletextu sam i primjetila,magle mi ona slova,pa moram zaškiljiti,i ja sve mislim zbog onih jakih boja,dok mi mm nije rekao da on to super vidi čitati,pa me strah da nije od monitora,jer se nekad baš uhvatim kako se ružno primaknem,a i pročitam po 100ak str. u komadu,tako da do daljnjeg pauziram,a moraću očnom ako se ovo ne popravi,daj Bože
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 19:12:59
MicoTico
Ja obožavam čitati sa komp. Imam mali notebook, pa sa njega čitam. i mm kaže da mu više odgovara kad tako čitam u krevetu, ne palim mu lampu iznad glave
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 22:16:55
aazra
Chantal,, nadam se da nije nista ozbiljno, ja procitala prve tri stranice, samo da vidim kako ce ici , kao sto si rekla "lijepo je uzeti knjigu u ruke ali je i skuplje" Mozda ipak treba paziti da se ne "zaneseš" previše, jedno dvadesetak stranica dnevno maksimum
Mico Tico, vidis sve ima prednosti i mana... U svakom slučaju, ne motam traziti mjesto za knjige, za sad neka bude na kompjuteru, a vec sam stavila u pripremu usb za svoju e - biblioteku
I jos da mi neko kaze mogu li se kako obiljeziti stranice pa da ugodjaj bude potpun
RE: knjiga za citati-preporucite 25.2.2013 22:20:59
bebaa
ja sam knjigoljubac i za 3 poslednja mjeseca trudnoce procitala okruglo 40 knjiga i odusevljena sam Amandom Quick ...odlicna spisateljica...ljubavni trileri...
RE: knjiga za citati-preporucite 26.2.2013 13:28:26
aazra
IZVORNA PORUKA: Silver
Silver, ja mislim da bi se tebi dopao Wildeov "Dorijan Grej", klasični psihološki roman s elementima trilera pa i horora...
Ja sam pročitala prvih dvadeset_ strana "Zovem se crvena" i super mi ide, mada mi je iz početka bila malo dosadna knjiga, sad mi je izuzetno zanimljiva...
Kad je pročitam, gledajući ove vase komentare mislim da cu iz iste biblioteke uzeti Dan Browna