|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: knjiga za citati-preporucite
7.1.2013 17:41:32   
minja_
Ima I serija na bh1, al vako mi veci ceifuser posted image

Joj, jesam se isplakala na Winter garden, stvarno jedna od najvecih nocnih mora svakog roditelja. 'bem ti zivotuser posted image

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 901
7.1.2013 18:24:21   
Storm
ne znam da li je poznata ova stranica, onako fina za naci nove naslove, a i stare, druzenje itd...bas za ljubitelje knjige

http://www.goodreads.com/

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 902
7.1.2013 23:57:30   
aazra
Je li neka od vas voli domaće pisce (u koje ubrajam Jergovića, Hemona, itd...) user posted image

Mene privlači ova knjiga od Dz. Karahasana "Sjeme smrti", pa se mislim da li da je kupim i koju biste mi knjigu od Orhana Pamuka preporučili, nisam do sad pročitala ni jednu njegovu.

Inače sam fan Coelha, njegova najbolja mi je Aleph user posted image

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 903
15.1.2013 10:32:06   
reallove
Jane Costello - Djeveruse

Dzejms Paterson i Dejvid Elis - Okrivljene supruge

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 904
15.1.2013 11:03:31   
Silver
Pisem seminarske za master, spremam ispite, a samo virim ovdje sta bi mogla citati user posted image Ljubitelj trilera i zenskih ljubica, klasika, historical romance, fantasy - poput LOTR i Hobbit! Imate li nesto preporuciti u stilu Dan Browna ili jane austen, mir-jam, aleksandra potter, Tolkien...

Nemora biti konkretno naslov neke knjige, maar neki novi pisac koji pise u slicnom stilu kao ovi kore pobrojani! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 905
15.1.2013 12:30:46   
Storm
Silver jesi citala Game of thrones-igra prijestolja. George R.R. Martin odlican. ima serija prema tim knjigama ali su knjige puuunoo bolje....inace i druge knjige od njega.....
sto se tice epske fantastike tu imas i eragon-christofer paolini....

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 906
15.1.2013 16:44:23   
reallove
Pocela sam citati Sjena vjetra,vidjet cemo kakva jeuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 907
15.1.2013 17:55:00   
teacher75

IZVORNA PORUKA: reallove

Pocela sam citati Sjena vjetra,vidjet cemo kakva jeuser posted image

dobra pravouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 908
26.1.2013 21:11:53   
zvončica
Sunce iza bedema - predobra knjiga, toplo preporucujem

http://www.alnari.rs/651ef623-90f5-47b8-a23f-0516b2ea2130/SUNCE-IZA-BEDEMA.aspx

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 909
9.2.2013 12:51:34   
Amani12
Nicci French - Olovni Ponedjeljak

Odlican psiholoski triler user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 910
24.2.2013 18:31:38   
d.dita
Cure, može li neka preporuka za stranice sa besplatnim skidanjem knjiga. Ja sam većinom skidala knjige sa scripta međuim sada mi traže upload pa da mogu izčitati cijelu knjigu. Skidam knjige i sa "korsna knjiga" ali oni baš i nemaju veliki izbor.
hvala

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 911
24.2.2013 22:58:55   
chantal
Zadnje sam pročitala potresnu i tužnu biografiju Christiane F. "Mi djeca sa kolodvora Zoo" a još tužniji mi je daljnji tok njenog života,koji sam malo proguglala user posted image

Prije toga sam čitala "Jedan dan u životu" Lise Tucker,ništa specijalno,ali mi se svidjelo,lahko se čita,opuštajuće...preporučujem obje.

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 912
24.2.2013 23:09:46   
MicoTico
Ovu sam čitala prošle sedmice
http://www.laguna.rs/n807_knjiga_new_york_beograd_laguna.html
user posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 913
24.2.2013 23:21:54   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Silver

Pisem seminarske za master, spremam ispite, a samo virim ovdje sta bi mogla citati user posted image Ljubitelj trilera i zenskih ljubica, klasika, historical romance, fantasy - poput LOTR i Hobbit! Imate li nesto preporuciti u stilu Dan Browna ili jane austen, mir-jam, aleksandra potter, Tolkien...

Nemora biti konkretno naslov neke knjige, maar neki novi pisac koji pise u slicnom stilu kao ovi kore pobrojani! user posted image

Od Dan Brown-a sam procitala: The Da Vinci code, Angels and demons, The lost symbol..I meni se dopada njegov stil pisanja.

Trenutno citam Tvrdavu..Po ko zna koji put.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 914
25.2.2013 8:30:38   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: d.dita

Cure, može li neka preporuka za stranice sa besplatnim skidanjem knjiga. Ja sam većinom skidala knjige sa scripta međuim sada mi traže upload pa da mogu izčitati cijelu knjigu. Skidam knjige i sa "korsna knjiga" ali oni baš i nemaju veliki izbor.
hvala

crowarez.org

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 915
25.2.2013 12:47:57   
aazra
Ja sam malo starinski tip više volim uzeti knjigu u ruke nego čitati na netu user posted image

Nedavno sam pročitala "Sliku Dorijana Greja" (Oscar Wilde), a sada bih uzela jednu od Orhana Pamuka, nisam nista njegovo čitala, a imam zelju...Počela bih sa "Zovem se crveno" user posted image

Ali, posto mi nije u planu kupovina knjiga imam precih stvari trenutno mislim da cu pogledati na ovoj stranici sto je Blue rose postavila (crowarez) user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 916
25.2.2013 13:28:07   
aazra
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: d.dita

hvala

crowarez.org

Downlodovala "Crvenu", moju prvu e- knjigu user posted image Kao sto rekoh, malo sam "starinski" tip, nisam navikla ovako čitati knjige, ali šta se moze, ko bi nakupovao sve naslove, a ne znam ni gdje bi mi stale...user posted image

Nadam se da nije nista losiji ugođaj čitati ovako, šta vi kazete user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 25.2.2013 13:29:10 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 917
25.2.2013 18:44:27   
d.dita
Ja sam se baš "navukla" na čitanje sa neta. Mislila sam da se neću moći navići ali sada sedmično čitam najmanje jednu knjigu. Baš mi je bilo žao kada sam vidjela da ne mogu skidati knjige sa scribda pošto oni imaju raznovrstan izbor. Bitno je da se čita!

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 918
25.2.2013 19:10:28   
chantal

IZVORNA PORUKA: aazra

Nadam se da nije nista losiji ugođaj čitati ovako, šta vi kazete user posted image

...da se user posted image
Naravno da je udobnije knjigu u ruke pa se fino zavaliti,ali je i skuplje user posted image

Kod mene je komp pa mi se nekad baš leđa ukoče na stolici,u zadnje vrijeme sam baš puno čitala,ali sam nedavno primjetila da mi se vid malo "pomutio" uglavnom na teletextu sam i primjetila,magle mi ona slova,pa moram zaškiljiti,i ja sve mislim zbog onih jakih boja,dok mi mm nije rekao da on to super vidi čitati,pa me strah da nije od monitora,jer se nekad baš uhvatim kako se ružno primaknem,a i pročitam po 100ak str. u komadu,tako da do daljnjeg pauziram,a moraću očnom ako se ovo ne popravi,daj Bože user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 919
25.2.2013 19:12:59   
MicoTico
Ja obožavam čitati sa komp. Imam mali notebook, pa sa njega čitam. i mm kaže da mu više odgovara kad tako čitam u krevetu, ne palim mu lampu iznad glaveuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 920
25.2.2013 22:16:55   
aazra
Chantal,, nadam se da nije nista ozbiljno, ja procitala prve tri stranice, samo da vidim kako ce ici user posted image , kao sto si rekla "lijepo je uzeti knjigu u ruke ali je i skuplje" user posted image Mozda ipak treba paziti da se ne "zaneseš" previše, jedno dvadesetak stranica dnevno maksimum user posted image

Mico Tico, vidis sve ima prednosti i mana...user posted image U svakom slučaju, ne motam traziti mjesto za knjige, za sad neka bude na kompjuteru, a vec sam stavila u pripremu usb za svoju e - biblioteku user posted image

I jos da mi neko kaze mogu li se kako obiljeziti stranice pa da ugodjaj bude potpun user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 921
25.2.2013 22:20:59   
bebaa
ja sam knjigoljubac i za 3 poslednja mjeseca trudnoce procitala okruglo 40 knjiga i odusevljena sam Amandom Quick ...odlicna spisateljica...ljubavni trileri...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 922
26.2.2013 10:23:01   
chantal
I jos da mi neko kaze mogu li se kako obiljeziti stranice pa da ugodjaj bude potpun user posted image

E ovo bi i mene zanimalo,dosad sam uvijek pamtila str. user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 923
26.2.2013 10:49:48   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: chantal

E ovo bi i mene zanimalo,dosad sam uvijek pamtila str. user posted image

Ako je knjiga u wordu ja boldiram i pocrvenim tekst na toj strani. A ako je u PDF-u onda imam kraj kreveta notes pa si zapišem :)))

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 924
26.2.2013 13:28:26   
aazra
IZVORNA PORUKA: Silver

Silver, ja mislim da bi se tebi dopao Wildeov "Dorijan Grej", klasični psihološki roman s elementima trilera pa i horora...

Ja sam pročitala prvih dvadeset_ strana "Zovem se crvena" i super mi ide, mada mi je iz početka bila malo dosadna knjiga, sad mi je izuzetno zanimljiva...

Kad je pročitam, gledajući ove vase komentare mislim da cu iz iste biblioteke uzeti Dan Browna user posted image

P.S. Šta ću kad ne volim ljubiće user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 26.2.2013 13:29:47 >

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *