Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 10.12.2011 13:38:30
DISANA
u Konzumu u Mostaru ima manja polica sa knjigama, izdvojena prema vratima za skladište. Često kupim knjige tu... Nadam se da ćeš i ti naći nešto za sebe pošto su jako povoljne a dobre knjige.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 10.12.2011 16:00:39
Pingvina
IZVORNA PORUKA: SREĆNA
Evo da i ja pokušam da se uključim bar na ovu temu. Preporučila bih knjigu Princeza Sultana, ne znam je li neko već preporučio ali kjniga je u tri dijela i čita se u jednom dahu, nevjerovatna priča. A Legenda o Ali-paši, najbolja knjiga svih vremena. Ja sam je pročitala 4 puta i opet bih mogla.
Nas dvije ciin se imamo slican ukus...
Vjestice, ne znam koji zanr volis...U Konzum otprilike dodje svaki mjesec 5 ili 6 knjiga...i kao sto vec neko rece razlicitog su zanra pa biras sebi sta ti se svidja.Dodju i letci sa kratkim sadrzajem pa je puno jednostavnije izabrati.
Romali, i ja kupim u tom Konzumu u Fejicevoj...Ove nove nisam jos kupila samo su mi poslali letak po mm jer ih uvijek gnjavim da me na vrijeme obavijeste (a mi smo tamo svaki dan bukvalno)-da se ne prodaju.
Evo vam naslovi ovih koje su sad dosle-mozda nekom bude od pomoci: Piratske širine-Michael Crichton;krimic Klub božićnih kolačića-Ann Pearlman;"za opustanje repa i brkova" Tajna pustinje-Sara Sheridan;ljubavna Rodjeni šarmer-Susan Elizabeth Phillips;ljubavna Krila andjela-Cynthia Hand;ne znam u koji bi zanr ovo smjestila...nesto poput Sage o sumraku.. Crna vatra:C.J Sansom;historijski
Drage moje uzivajte...Lijep pozdrav..
Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada... 05.03.2012.:((( Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 14.12.2011 11:16:45
Amani12
Bozicni kolacici procitani. Topla,zenska prica savrsena za ove blagdanske dane,sa mnogo receptica i zanimljivosti o raznim namirnicama neophodnim za savrsene kolacice.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 8:30:33
Pingvina
"Gonic zmajeva"-najtoplije preporucujem!!!!Sinoc me do 2 drzala budnom...Sad se dajem u potragu za "1000 zlatnih sunaca"...a od jutros krecem sa posljednjim dijelom trilogije o krizarima.
Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada... 05.03.2012.:((( Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 12:38:40
tajcika
IZVORNA PORUKA: SREĆNA
Evo da i ja pokušam da se uključim bar na ovu temu. Preporučila bih knjigu Princeza Sultana, ne znam je li neko već preporučio ali kjniga je u tri dijela i čita se u jednom dahu, nevjerovatna priča. A Legenda o Ali-paši, najbolja knjiga svih vremena. Ja sam je pročitala 4 puta i opet bih mogla.
citala sve,al i pored toliko procitanih knjiga svih tipova od ljubavnih do SF, Legenda o Ali-pasi je nesto sto ubjedljivo drzi mjesto br.1
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 12:49:36
SREĆNA
Sležem se u potpunosti za Legendu o Ali paši, jer kažem 4 x sam je pročitala, i opet bih mogla, jedino mi ona ostaje u glavi, ostavlja trajan utisak i dojam , sve koje sam pročitala uglavnom zaboravim brzo i naziv i pisca, mada moram reći da mi je Tvrđava ostala dugo, ali bih i nju mogla opet pročitati.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 13:05:49
SREĆNA
Pa da i nama je bila obavezna, ali ja čim je nešto obavezno onda neću da čitam, ali zato kad sam završila sa gimnazijom, eh onda sam svaku pročitala onako sa ćeifom, a lektiru sam prepisivala , uh a Hasan dedo '' lik'' , ali ljubav Alijina ''nevjerovatno'', bar meni, prlijepo.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 13:47:47
tajcika
"...Ljubav je samo onda potpuna i velika kad nailazi na zapreke i patnje.Ljubav je samo onda prava kada daje i trazi zrtve,pregaranja i samozauzdavanja.Cekanje nju uzvisuje, a nada oplemenjuje..."
jedan mali citat iz Legende o Ali-pasi, a ima ih jos zapisanih.....
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 14:17:05
SdZ
Ja bih svima preporucila Petrarkin Kanconijer. Odusevljena sam. To mi je bilo pod obavezno citanje, ali sam ju citala bez prestanka i sto kazu "u jednom dahu". Zbirka pjesama je i, inace, nisam ljubitelj pjesama, ali ove su me odusevile.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 20:19:38
teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy
Dobih preporuke da je "moram" procitati A naslov je: Zasto muskarci vole kucke napisala:Seri Argov
U potrazi sam za njom,jeli neko citao???
citala dok sam bila single i bila mi zanimljiva, sada vjerovatno ne bi vise imala sam je sa drugacijim prevodom (zasto muskarci vole gadure- hrvatski prevod) al sam je nekom davno posudila i ne znam gdje je....
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 19.12.2011 21:37:50
Niobe
vječno trazim jednu knjigu koja se zove Filozofija vina, autor Bela Hamvas, izdavač naklada Cereš, Hrvatska. U Bosni je nema. Našla sam je u .pdf formatu, ali mi treba knjiga kao fizička forma.
Dzepno izdanje i košta cca. 30ak kuna.
Ako neko naleti negdje kod nas...ili bilo gdje, saljem lovu...treba miiii
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 20.12.2011 0:09:40
ziki
IZVORNA PORUKA: Pingvina
Lilli...podsjeti me na tinejdzerske godine...Tad smo od prijateljicine mame "krale" MirJam knjige i potajno ih citale.Ja sam zaljubljena u Nepobedivo srce...nekako mi ona ostala u najljepsem sjecanju. Mada, svaka od njih ima ono nesto svoje...Sretno s citanjem. Ja po ne znam koji put citam Gordanu od Zgorke...Nikad mi je dosta...
P.S.Ne znam ko je pitao za knjige iz Konzuma-danas su stigle...pa pozurite se!!!:))
Ovu knjigu je kao srednjoskolac citao mm za ljubav tadasnje cure i sad ga blaga jeza prodje od pomena autorice romana Ja sam trenutno zapela na "roditeljskom" stivu: Kako uspavati dijete bez plakanja i 7 najvecih pogresaka koje roditelji cine za ostale nemam inspiracije, dvije knjige Tarike Alija placu sa police da ih procitam al nesto ne ide,drugu sam kupila i ostavila na policu bez da sam prelistala
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 20.12.2011 0:20:00
neki x
Samo da prijavim da sam procitala "Ljubav je sihirbaz,babo" od Nure... Strasno sam se razocarala Koliko je hvaljena knjiga,bukvalno mi bi zao para koje dadoh za nju Al fakat,najobicnije ratno desavanje,a napisana je kao da je pisala 12-godisnjakinja,mislim stvarno,i kraj-katastrofa...U svom srednjoskolskom rokovniku imam boljeg stiva,koje sam sama pisala...Bas sam razocarana knjigom... Trenutno citam "Kopile Istanbula"...