Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Knjiga za čitati-preporučite 10.5.2011 23:54:54
myb@by
IZVORNA PORUKA: triputmama
myb@by , znas neki Natasi ne veruju , mislim drzava, mediji, ovde misle da je sve to bilo isplanirano da bi ona kasirala ostetu od drzave za izgubljeno detinstvo i slicno
Ma sve je moguce. Ja nikako ne mogu da vjerujem da majka one njemice Elisabethe nije znala da je otac drzi u podrumu vlastite kuce i da joj je napravio šestero djece .
RE: Knjiga za čitati-preporučite 10.5.2011 23:59:55
teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by
myb@by , znas neki Natasi ne veruju , mislim drzava, mediji, ovde misle da je sve to bilo isplanirano da bi ona kasirala ostetu od drzave za izgubljeno detinstvo i slicno
Ma sve je moguce. Ja nikako ne mogu da vjerujem da majka one njemice Elisabethe nije znala da je otac drzi u podrumu vlastite kuce i da joj je napravio šestero djece .
to mi je nesto najmorbidnije sto sam cula u svom zivotu
RE: Knjiga za čitati-preporučite 11.5.2011 0:00:54
myb@by
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by
to mi je nesto najmorbidnije sto sam cula u svom zivotu
I meni je, toliko gadosti ne mogu da zamislim
RE: Knjiga za čitati-preporučite 11.5.2011 0:04:33
Anoniman
drage zene to je u svijetu slucaj br.2 al najgadniji slucaj i br.1 na skali gadosti se desio u Engleskoj i kad su majka i otac , majak sa svojim sinovima a aotac sa cerkama decu pravili pa ih prodavali a u podrumu bila kao neka javna kuca i to svako sa svakim to placali ljudi masus za perverzije medju familije gledat a i oni normalno dobijali raaazne usöluge eh to tad kad je otkriven onaj slucaj imalo na TV pa sam zapamtila
RE: Knjiga za čitati-preporučite 11.5.2011 0:05:58
myb@by
drage zene to je u svijetu slucaj br.2 al najgadniji slucaj i br.1 na skali gadosti se desio u Engleskoj i kad su majka i otac , majak sa svojim sinovima a aotac sa cerkama decu pravili pa ih prodavali a u podrumu bila kao neka javna kuca i to svako sa svakim to placali ljudi masus za perverzije medju familije gledat a i oni normalno dobijali raaazne usöluge eh to tad kad je otkriven onaj slucaj imalo na TV pa sam zapamtila
RE: Knjiga za čitati-preporučite 22.5.2011 12:54:45
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neki
IZVORNA PORUKA: amdi
Ta mi je sljedeća, svidio mi se stil ovog pisca. Lovac na zmajeve je baš potresna priča o afganistanskoj realnosti, tu je i politika i ljubav i međuljudski odnosi-sve u svemu za 5
to je moja najdraza knjiga, poslije nje ide 1000 sjajnih sunaca
Kod mene je obratno,1000 sjajnih sunaca mi je No.1
1000 čudesnih sunaca(ili sjajnih kako gdje ) zaista predobra knjiga, tako teška i tužna, pročitala sam je za dan, kupila u petak na sajmu u sobotu završila...eh jedino što zamjerim je to da ne može proći a da se Amerika ne spomene u prelijepom svijetlu pa bar u nekoliko rečenica da se to malo provuče nama kroz uši jer mi ne znamo kako su oni divni citiram "Džordž Buš govori s televizijskog ekrana. Iza njega velika američka zastava. U jednom trenutsku glas mu podrhtava i Lejli se čini da će on zaplakati." ovo me nasmijalo fakat Buš -zaplakati... duša slatka "Sajid, koji govori engleski, objašnjava im da je Buš upravo objavio rat"
Radnja se odvija u Avganistanu i sve u svemu jedna tužna priča dvije žene Marijam i Lejle...
Vidim preporučujete Lovac na zmajeve od istog pisca ali ja ne bih, poslije 1000 čudesnih sunaca treba mi nešto opuštenije, dajte mi prijedloge sutra je zadnji dan sajma
RE: Knjiga za čitati-preporučite 22.5.2011 16:19:58
klemzi
Breskva, nije za opuštanje, poteška je pravo, ali preporučujem ti da pročitaš knjigu Crna duša, A. Rahmanović. Čita se u jednom dahu.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 24.5.2011 13:43:52
Anoniman
IZVORNA PORUKA: klemzi
Breskva, nije za opuštanje, poteška je pravo, ali preporučujem ti da pročitaš knjigu Crna duša, A. Rahmanović. Čita se u jednom dahu.
stavit ću je na spisak za sljedjeći sajam Ja kupila sad Bašta sljezove boje, da obnovim gradivo , Emocionalnu inteligenciju, basne i pjesmice za malog. Šta se sad čita u osnovnoj, baš me interesuje???
RE: Knjiga za čitati-preporučite 24.5.2011 20:40:29
klemzi
Bašta sljezove boje Mm mi kupio Emocionalnu inteligenciju u Beogradu, još je ne pročitah ( bojim se da nije s kakvom porukom ) A što se tiče osnovne, ima puno nekih novih knjiga za koje sam, iskreno, prvi put čula ( ali ok su), ali ima i starih poput: Mali princ, Orlovi rano lete, Starac i more, Sjećaš li se Doly Bell, Dnevnik Ane Frank, Junaci Pavlove ulice...
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:04:32
taurus
kristin karlson - "ne gubite živce zbog malih stvari...za žene"
knjiga je puna dobrih savjeta za nas žene i majke koje su pod pritiskom velikog broja obaveza, a od iste autorice sam prije par godina čitala knjigu "ne gubite živce zbog malih stvari u ljubavi" i
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:10:00
Hanady RR
eh taurus moram tu nabaviti... ja sam preksinoć završila Nevjernicu od Ayan Hirsi Ali
super knjiga, svima preporučujem
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:19:22
taurus
vidiš da sam počela čitati nakon monogo godina
meni su knjige na fazon ove super jer stvarno ima odličnih stvari i baš natjeraju čovjeka na razmišljanje i korigovanje svojih postupaka, skrenu nam pažnju na stvari u kojima griješimo zato je obavezno pročitaj
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:23:43
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus
vidiš da sam počela čitati nakon monogo godina
meni su knjige na fazon ove super jer stvarno ima odličnih stvari i baš natjeraju čovjeka na razmišljanje i korigovanje svojih postupaka, skrenu nam pažnju na stvari u kojima griješimo zato je obavezno pročitaj
ma trudnički dopust sa mirnom djecom zan stvoriti divne navike...ponovo
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:27:28
teacher75
knjiga je puna dobrih savjeta za nas žene i majke koje su pod pritiskom velikog broja obaveza, a od iste autorice sam prije par godina čitala knjigu "ne gubite živce zbog malih stvari u ljubavi" i
ima li ovakva knjiga al za muskarce, da kupim mm?
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:30:49
Hanady RR
ovo muževima treba poklanjati uz nadu da neće shavtiti ''''skrivni'''' naum...
< Poruku je uredio Hanady RR -- 31.5.2011 8:32:01 >
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:35:00
taurus
ima , zove se " ne gubite živce zbog malih stvari jer to su samo male stvari" a možeš je kupiti u onoj knjižari iznad doma JNA (zaboravih kako se sad zove) i košta 15 km
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.5.2011 8:43:09
teacher75
ima , zove se " ne gubite živce zbog malih stvari jer to su samo male stvari" a možeš je kupiti u onoj knjižari iznad doma JNA (zaboravih kako se sad zove) i košta 15 km
ja bih mu sad odmah to kupila al sumnjam da ce imati zivce da procita
RE: Knjiga za čitati-preporučite 26.6.2011 16:19:42
de_de
Da znate da vam svima zavidim sto imate vremena citati knjige, ja samo kupujem i slazem i nadam se da cu ih uskoro uspjeti procitati. A isad najdraza moja knjiga je "Kroz pustinju i prasumu" (citala sam je bezbroj puta i opet cu), a inace je lektira u osnovnoj skoli. Trenutno jedine knjige koje uspijem procitati: slikovnice i strucna literatura
RE: Knjiga za čitati-preporučite 26.6.2011 16:39:38
tekja
Kriminalisticki roman CRVENDAĆ, autor Jo Nesbo, citala u dahu, lovila svaki slobodan momenat da se vratim citanju ...(hvala mama sto si za to vrijeme cuvala V. )
Inace, meni poslije DERVISA I SMRTI, najbolji roman je Hoseiniev LOVAC NA ZMAJEVE, u par navrata sam oplakala
< Poruku je uredio tekja -- 26.6.2011 16:41:55 >
RE: Knjiga za čitati-preporučite 26.6.2011 20:30:05
juni
'Sniježnica i tajna lepeza'
Autor: Lisa See
Predivna knjiga, proguglajte ako vas interesuje o cemu se radi. Saznat cete za neke obicaje u Kini koji su trajali hiljadu godina, surove i izopacene obicaje.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 7.7.2011 15:43:53
dzanka
Moc zemlje-Janko Matko Procitala sam je nekoliko puta,za sve one beznadezne romanticare:) Samo da napomenem knjiga je pomalo tuzna,ali za fabulu ima istinitu pricu,kao i vecina njegovih romana.Cudo jedno kako smo mi zene jaka stvorenja i sta sve u zivotu mozemo podnjeti,Toplo preporucujem necete se pokajati al obavezno pripremite mnostvo ubrusa za plakanje:((((((