|
RE: Posao, kuca, djeca - BALANS 18.1.2010 23:14:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Do skoro sam se dizala u 6:15, kuhala slane i slatke kašice za , sad nakuham vikendom i zaledim pa se dižem u 6:30 . Oblačenje, umivanje, kuham kafu a B se obavezno, 15-tak min. iza mene budi, oblačim njega i onda jednom rukom se šminkam a u drugoj nosim . U 7,45 dižu se mm i kćerka. mm posprema sobu, zateže, umiva se, oblači i preuzima dok ja kćerki kuham čaj, češljam je, spremam nju.... Teta stiže u 7,10 preuzima B pa je koliko toliko lakše nastaviti sa spremanjem. U 7:30 izlazimo iz kuće, vozimo kćerku u produženi boravak pa onda mm vozi do svog posla (a za to vrijeme ja završavam šminkanje ). On izlazi iz auta, ja sjedam za volan i konačno u tišini se vozim do posla...... Na poslu sam od 8-14h. Nakon posla idem do muža, on me vozi kući i vraća se na posao. Uliječem u kuću, perem ruke, ni ne presvučem se, doji. Nakon toga se igramo, ja se nekako presvučem i ako taj dan nije plaho spavao, odmorimo zajedno između 30-60 min. U 17h stižu S i mm, ručamo i onda počinju igre bez granica Jedno od nas dvoje se igra ili sa kćerkom ili sa , pomažemo S da uradi zadaću, a ja u svim tim "letovima" započinjem sa redovnim obavezama. Oko 22:30 konačno dočekamo mir..... djeca zaspu (u zadnje vrijeme nema ni toga ) ja dignem prozorčić na laptopu sa RR , pročitam aktuelne teme (ne baš sve ) "bacim" koji post i onda nastupam JA . Kuham ručak za sutra, trpam veš u mašinu, peglam, brišem podove, suđe u mašinu....... i konačno tuširanje. Opet se nakon tuširanja vratim na RR , promuhabetim koju i laganini u krpe (to je već oko 1h). Ne dugo iza toga B se budi, prebacujem ga u svoj krevet i onda slijedi dojenje, dojenje i dojenje sve do onih 6:15. Ja ko fol spavam al sve čujem , a ako nam naleti noć da dečko želi da se igra, e onda sam svega svjesna, ovo gore sve što čujem - to i vidim Vikendi su luda kuća, generalno čišćenje, kuhanje, kuhanje, kuhanje, čišćenje...... al eto uspijem jedan od ta 2 dana malo uhvatiti vremena i za sebe. Dok ja ovo kuckam, B se probudio , mm ga pokušava smiriti jer ja stvarno nemam snage..... Ako ga uspijem smiriti, eto mene opet na RR.... Ma sve u svemu dobro je, da nije RR nosila bi vjerovatno košuljicu specifičnog modela zato ljubim ja vas sve redom
|
|
|