Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
lily baby to je nakanda koju primaju porodilje iz 4 gradske općine, od Grada, ali ja sam dobila smo jednu od 260 KM, vjerovatno majke koje su na birou primaju 360 i duži period. vjerujem da će ti to dobro doći, zato no sikiriki i kontaj kkao ćeš potrošiti parice
a jesu ti rekli da ces ih primiti 6 kao meni ili samo jednu?kad su ti uopste donijeli taj novac? ja sam sve skontala kako cu potrositi,zato i brinem sto nema druge isplate
a jesu ti rekli da ces ih primiti 6 kao meni ili samo jednu?kad su ti uopste donijeli taj novac? ja sam sve skontala kako cu potrositi,zato i brinem sto nema druge isplate
to je takozvana 13. naknada,koja se dobiva nakon onoh 12 koje daje općina/kantona, majke koje rade dobivaju samo jednokratnu tu 13 naknadu, pogledaj na stranici grada, ali vjerovatno je odrđeno da majke na boriu dobijaju 6 mjeseci tu nakandu, iako koliko znam ne sve
i da zaboravih, meni je ta 13. naknada kasnila 2 mjeseca, al ja svaki dan zvala gradsku upravi dosađivala, negdje sam na ovoj temis tavila i broj telefona na koji treba dosađivati, pa ga probaj pronaći
izvini sto tebi dosadjujem sad,ali eto ti si mi prva odgovorila i hvala ti!ja inace nisam iz BiH i uopste nisam drzavljanin vase drzave ali imam uredno regulisan boravak za sad privremeni preko supruga koji je BiH drzavljanin pa ne znam bas mnogo o Sarajevu i vasim stranicama pa ako mi mozes reci na kojoj stranici grada to da pogledam?a broj cu valjda naci pa cu i ja da dosadjujem.ali ja kolko sam shvatila postara to nema veze sa 13 naknadom vec sa poklonom od gradonacelnika:-)
Jedna meni jako bliska osoba je trudna pa imam pitanje u vezi porodiljske naknade. Radi se o slijedećem:
Nije redovan student i nije prijavljena na biro - nekad ranije je radila ali se nakon toga nije javila na biro (lijenost). Da li, nakon poroda, može ostvariti pravo na novčanu pomoć, ovu od 120 KM?
samo jedan mjesec?zasto je meni onda postar rekao da cu to dobijati narednih 6 mjeseci???kaze mi neki dan kad sam ga srela,doci cu ovih dana do vas,trebao bi za 3-4.meni sad nista nije jasno.valjda on zna bolje od mene cim tako prica,sigurno je nosio i drugim zenama.jel zna neko od vas koga i na koji broj mogu nazvati da se raspitam oko te naknade,ipak nije mala cifra u pitanju?a ja citam zakon,valjda se to treba primati 12 mjeseci,ali su zbog recesije smanjili na 6 mjeseci.pozzdrav svima
samo jedan mjesec?zasto je meni onda postar rekao da cu to dobijati narednih 6 mjeseci???kaze mi neki dan kad sam ga srela,doci cu ovih dana do vas,trebao bi za 3-4.meni sad nista nije jasno.valjda on zna bolje od mene cim tako prica,sigurno je nosio i drugim zenama.jel zna neko od vas koga i na koji broj mogu nazvati da se raspitam oko te naknade,ipak nije mala cifra u pitanju?a ja citam zakon,valjda se to treba primati 12 mjeseci,ali su zbog recesije smanjili na 6 mjeseci.pozzdrav svima
zene koje ostvare pravo na doplatak primaju jos nesto...a ja sam zvala i receno mi je jedan mjesec
ali te zene koje su ostvarile pravo na doplatak primaju manje.izvini sto te peglam jel mi mozes reci na koji broj da zovem da se raspitam i gdje se nalazi ta opstina.pitam posto nisam odavde a zivim u Sa!i hvala ti;-)
ovo je moja opcina, ne znam tacno detalje ali meni je neko rekao za to godinu dana i tako je pisalo u odluci gradonacelnika medjutim ja sam zvala i opcinu i ured gradonacelnika i receno mi je da je to jednokratna naknada...dakle samo ove majke koje su ostvarile pravo na djecji dodatak dobivaju 12 mj pomoc, a sve ostale samo jednom, tako su meni rekli...ako tvoj postar zna drugacije imate oboje kafu od mene:)
Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine.
Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine. [/quote]
ovako je gradonačelnik najavio na konferenciji za novinare, medjutim, kada sam kasnije zvala nadleznu sluzbu u gradskoj upravi, receno mi je da je u pitanju greska i da se radi o jednokratnoj naknadi (zaposlene zene, za ostale ne znam)
bebac2 na koji način se dolazi do te naknade; sigurno treba brdo papirologije... po ovome što pročita ja bih imal kao pravo na tu neku naknadu, zaposlena sam a ne primam platu od firme, samo ovu naknau od kantona; suprug radi
Lilix, naknada od grada je tzv. 13. naknada i dobijas je onda kad ispucas ovih 12 naknada koje ti daje Kanton. Ne treba ti nikakva papirologija, jer iz opcine u kojoj zivis, nakon sto primis zadnju naknadu Kantona, salju te na spisku u Grad i oni tada isplacuju svoju...ti mozes samo kad dobijes zadnju od Kantona, da zoves opcinu i napomenes ih da te trebaju staviti na spisak, oni su mnoooogo zaposleni , pa nekad zaborave (ja tu 13. nisam dobila, upravo sam u procesu ganjanja i dokazivanja). Nezaposlene majke dobijaju 360 KM, zaposlene 260 KM.
Pozdrav U zadnje vrijeme cujem price da je donesen novi zakon (od 01.01.2011.) kojim obavezuju firme da moraju placati razliku do 100% plate porodilje ? Znaci 420KM+ X(firma)= puna plata porodilje. Znam da je do sada to bilo na volji poslodavca tj. od 0 do 100% plate.... Ako neko ima bilo kakvu informaciju neka se javi