|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
5.10.2010 17:43:26   
mrkvice
Ja sam na grbavici, ali sam danas morala izaci. Mozda nije stigao jos do mene cika postar, a ako jeste, sta cu sad, gdje cu podici pare.
ps: nisam dobila nikakvu obavjest?

(odgovor članu nikos)
Neposredna veza do poruke: 2276
15.10.2010 13:13:40   
Pretty mamma
Drage mame,
jučer sam po drugi pu, očigledno zabunom, dobila 13. naknadu. Je li se nekome to desilo pa su morali vraćati? Ja vjerujem da će mi stići obavijest o krivo izvršenoj isplati pa sam sklonila novce da ih ne trošim.user posted image
Možda da se ušutim pa će zaboraviti?

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu nikos)
Neposredna veza do poruke: 2277
19.10.2010 12:21:17   
tekja
...uh Pretty mamma, krenuh da se pozalim na ovoj temi i vidim tvoj post, stvarno nije ni cudno sto ja svoju 13. naknadu nikad nisam ni dobila,vidis koliko su bahati...naime, meni je porodiljsko isteklo jos u junu ove godine, a 13. naknade nigdje...krenem u potragu, opstina - kazu poslali spisak u decembru?!(tad mi je istekao ugovor i dobila sam otkaz na poslu dok sam dakle na porodiljskom, pa mi se od januara opstinska naknada preimenovala iz one za zaposlenu majku, u naknadu za nezaposlenu majku porodilju), u gradu me i nadju na spisku za januar - navodno tvrde sam je primila jer nema povrata, a meni postar novac nikad nije donio...danas cu se jos cuti sa Mustafom iz gradske uprave, da vidim koji su mi dalji koraci, jer zaista nemam namjeru nekom prepustiti svoj novac!

Imam pitanje za nase pravnice sa RR...jesu li imali pravo iz opstine da me stave na spisak za 13. naknadu u pola porodiljskog odsustva samo zato sto je vrsta naknade preimenovana ili su trebali sacekati da mi istekne kompletno porodiljsko odsustvo? I kome se obratiti ako u gradskoj nadju moju uplatnicu, a ja novac vidjela nisam? Hvala puno!

Sorry zbog duzine posta, nikako da ovo krace objasnimuser posted image  

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 2278
20.10.2010 11:31:01   
tekja
...samo da podignem temu...iko, ikakav prijedlog, savjet, pls...

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2279
20.10.2010 12:26:37   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tekja

...samo da podignem temu...iko, ikakav prijedlog, savjet, pls...

Evo čitam i čudom se čudim.user posted image

Naime 13 naknada se i zove 13.stom jer je dobiješ nako isteka 12 mjeseci. Nisu te mogli na spisak staviti prije nego je isteklo 12 mjeseci podrdiljskog. sad mi nije jasno kako opština tvrdi da si na spisku.user posted image

Molim te napiši mi tačno od kad do kad si bila na trudničkom bolovanju....
i napiši mi odna kada su ti preimenovali istu iz one za zaposlenu u onu za nezaposlenu....

da uđemo u trag toj nakandi.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2280
20.10.2010 16:19:19   
tekja
Hanadi hvala mnogo sto si se javilauser posted image

...na porodiljskom sam od 20. juna 2009., znaci otisla kao zaposlena, 31.12. mi istekao ugovor i na poslu mi ga ne produzavaju, nego mi daju otkaz (kao uostalom i cijelom kolektivu jer se firma gasi)...dakle jos u decembru, cim sam dobila rjesenje o otkazu, odlazim u opstinu i pisem zahtjev da mi se preimenuje naknada, jer sam tako i trebala da se javim s obzirom da mi je ugovor o radu bio na određeno...dakle vec u februaru regularno mi isplacuju 120 KM i tako do juna, odnosno do kraja porodiljskog...u opstini Azra kaze da me jos u decembru poslala na spisak u grad (otkud joj pravo nemam pojma), u gradskoj upravi tvrde da me ima na spisku, dakle pare otisle, ali meni nakanada nikad nije dosla...sada oni u gradu traze priznanicu koju im je pretpostavljam posta trebala dostaviti nakon isplate, zvat ce me kad nadju, eh da nema me ni na povratu, dakle navodno sam primilauser posted image ... gdje su pare zavrsile Bog sami zna...eto ukratkouser posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2281
20.10.2010 23:55:42   
Hanady RR
rebi ove pare otišle nisu....
ti si stekla pravo na 13 naknadu kada si punih 12 dobila pod bilo kojim uslovima zaposlena ili ne zaposlena što znači da dotična Azra tvoje ime nije mogla poslati kada ti nije isteklo 12 mjeseci. pravuilo je da u mjesecu posljednjeg pbračuna poslane naknade znači 12-te najdalje do 10 u mjesecu jave Gradu da je posljednja 12-ta isplaćena.

Elem ti sad to čekaš...ali ne znam šta čekaš.
Ti trebaš nazavati Grad i reći da si ti porodiljsko završila sa 12 posljenjom primljenom te da ta neka u decembru i januru ti nisi.

sad kad azru spominješ...jel to Novi grad u pitanju služba koju si zvala...
ako jeste molim te da mi ime i prezime i datum rođenja pošalješ na Pp da ujutro porvjerim šta i kakouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2282
21.10.2010 18:24:11   
tekja
...draga Hanadi, zvala sam ja njih sve redom i po nekoliko puta, prosle godine je postojao pravilnik po kome se ova naknada mogla slati odmah po rodjenju djeteta, sada je na snazi novi pravilnik koji kaze - tek nakon zavrsenog porodiljskog, dakle kao 13. isplata.

Ja znam da meni pare stigle nisu, ali su se prilicno svi osigurali, Azra starim pravilnikom, u gradskoj me imaju na decembarskom spisku, doduse ne mogu naci uplatnicu sa mojim potpisom, ali shvatam da sam nemocna...preostaje samo da jos odem do poste i iduce prilike zaganjam postarauser posted image

da iz N. Grada sam...saljem ti podatke na PP, hvala ti...

Jul 20th

...just because it burns

Neposredna veza do poruke: 2283
21.10.2010 18:29:28   
Hanady RR
Ovaj pravilnik da se isplaćuje početkom porodiljskog nikada nije postojao...to je iszmišljena priča. savak žena dobila je tu naknadu kao 13 i zaposlen i nezaposlena.
Pošalji podatke sa Azrom zam pa da to utančim sa njom sutra ili ponedeljak najadljeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2284
21.10.2010 18:35:31   
tekja
... ispade da ovi iz gradske za Pravilnik lazu, jer oni su mi to danas rekli...stvarno nemam rijeci...hvala ti za ovaj info, a poslala sam ti PP...

Jul 20th

...just because it burns

Neposredna veza do poruke: 2285
26.10.2010 11:56:11   
nikos
Drage mame,

Evo i ja imam problem sa 13 naknadom
meni je porodiljsko prstlao 13.08 2010.Zvala sam općinu i rekoše mi da sam na spisku.
A vidjevši da neke mame imaju problem odlučih nazvati gradsku upravu gdje mi rekoše da je 13 za 8 isplaćena.
Dobila sam broj telefona, pa istražujem šta se desilo sa mojom

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2286
26.10.2010 11:57:32   
nikos
Molila bi mame, kojima je porodiljsko prestalo u 8 mjesecu, kažu da li su one dobile, a žive u opštini NS

(odgovor članu nikos)
Neposredna veza do poruke: 2287
26.10.2010 21:48:00   
tekja
Nikos imas PPuser posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu nikos)
Neposredna veza do poruke: 2288
28.10.2010 14:52:33   
motorcycles
Pozdrav.Nova sam na forumu.user posted image Imala bih nekoliko pitanja.Ja sam redovan student,a suprug ne radi,prijavljen je na biro.Termin mi je u martu,ali ipak bolje da se raspitam ranije na sta sve imam pravo i kako doci do toga.Neki mi kazu da imam pravo kao nezaposlena na 120KM prvih godinu dana,na jednokratnu pomoc za opremu novorodjenceta i novac za ishranu bebe koja ne doji do 6 mjesec ili dodatak majci koja doji,tako nesto.Znaci,ja sam redovan student,nisam na birou i ne mogu biti.Da li imam pravo na to sve?
Oboje smo prijavljeni u Centru,ja tek nekoliko mjeseci,a mm je tu godinama.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2289
28.10.2010 15:01:02   
Đenifer
Znate li može li se provjeriti u Gradskoj za 13.nakanadu. Ima li neka od vas br. tel da ih se lično nazove i pita kad isplačuju?!!!Hvala unaprijed.

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 2290
28.10.2010 15:04:17   
DM

IZVORNA PORUKA: motorcycles

Pozdrav.Nova sam na forumu.user posted image Imala bih nekoliko pitanja.Ja sam redovan student,a suprug ne radi,prijavljen je na biro.Termin mi je u martu,ali ipak bolje da se raspitam ranije na sta sve imam pravo i kako doci do toga.Neki mi kazu da imam pravo kao nezaposlena na 120KM prvih godinu dana,na jednokratnu pomoc za opremu novorodjenceta i novac za ishranu bebe koja ne doji do 6 mjesec ili dodatak majci koja doji,tako nesto.Znaci,ja sam redovan student,nisam na birou i ne mogu biti.Da li imam pravo na to sve?

Dok ti hanady ne odgovori-imaš pravo na porodiljsku naknadu, uzmeš samo potvrdu sa faxa da si redovn student tj. da si nezaposlena i uz ostalu potrebnu dokuentaciju dobićeš porodiljsku naknadu!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 2291
28.10.2010 15:52:27   
motorcycles
Hvala,a znas li koliko novca se dobije?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 2292
29.10.2010 11:02:51   
nikos
Drage mame,

Prvo cu da vas informišem vezano za "13" naknadu.
Zvala sam sve institucije koje su nadležne za isplate.
Procedura je sljedeca:

Nakon isplate zadnje naknade, opstina pravi spisak i šalje u gradsku upravu. A gradska uprava isplate vrsi po tom spisku.
Naglašavam da se taj spisak pravi i šalje u upravu tek nakon isplate 12, prije ne.
U gradskoj upravi mozete provjeriti da li ste na spisku, i za koji mjesec su isplacene 13 naknade. Ali bi vam savjetovala kao i mene jedna mama, da prvo provjerite u opštini.
Tako je meni zadnja isplata bila u mjesecu septembru, pa 13 ocekujem oko 15 novembra. One kasne oko mjesec dana.
Moram vam napomenuti, da nema potrebe da zovete upravu ako vam je porodiljsko, kao i meni završilo u 8 mjesecu. I ako ste provjerile jeste li na spiskovima u opštinama. Telefon gradske uprave 220 670.

A drugo želim da vas podravim sve.. i zaželim puno lijepih trenutaka Vama i vašim malim bebicama.

Do ponovnog viđenja.

Lijepi pozdrav

Neposredna veza do poruke: 2293
29.10.2010 11:07:03   
DM

Hvala,a znas li koliko novca se dobije?

isto k'o i nezaposlene majke-120 KMuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 2294
29.10.2010 11:10:19   
Hanady RR

Draga imaš pravo na jednokratnu pomoć u visini od 500 Km, imaš pravo do 6 mjeseci  mlijeko i sokove za pomoć ihrani bebe u zavisno kako je hraniš.
Ali na žalost ovih 120 Km nećeš moći imatiuser posted image
redovan studnet nije na birou a samo preko biroa ostavrila bi ovo pravo, jer zajtev prema opštini zahjetav od biroa potvrdu o nezaposlenosti. ti drugačije nećeš to moći dokazati. jedino da pokušaša sa radnom knjižicom ako je imaša na srednju školu izvađenu kod sebe...da je predaš u opštinu i doneseš potvrdu sa fakuletat da si redovan student.
I po rođenju djeteta imat ćeš pravo na dječiji doplatak za dijete s tim naravno da ispunjavate uslove, vi uslov prosjeka primanja na domaćinstvo ispuanjavte samo je pitanje jel imate automobil na sebe priavljen. ako imate ili ti ili muž nećete ostavrii ovo pravo.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.10.2010 11:11:59 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2295
29.10.2010 12:03:06   
motorcycles
Suprug ima auto na sebi,tako da nista od doplatka.Ali cula sam da svaka porodilja ima pravo na ovih 120KM i da je potvrda da sam redovan student dokaz da nisam zaposlena,jer student ne moze na biro.user posted image Ma ipak cu da odem i da vidim kako to da izmajmunisemuser posted image .Hvala ti na info

Neposredna veza do poruke: 2296
29.10.2010 12:52:51   
lila25
imaš pravo ako si student na ovih 120 km.samo se sve raspitaj, da ne hodas poslije poroda.treba nekakvih papira mm je hodao dva dana dok nije sve regulisao s tim da imas roka cini mi se dva mjeseca nakon poroda da podneses zahtjev za naknadu

Neposredna veza do poruke: 2297
29.10.2010 13:26:54   
samedi
Kako se to sve razlikuje od kantona do kantona. Kod nas nema nista,osim jednokratne pomoci u iznosu od 150km koju su nam skoro odobrili i djecjeg doplatka u iznosu od 20km mjesecno i to sve pod uslovom da su oba roditelja na birou. Ja dok sam povadila sve potrebne dokumente potrosila sam oko 50km,sto znaci dobit cu 100 km. Ma sramota stvarno,mislim nisam se poradjala da bi mi neko drugi hranio dijete nego zato sto sam zeljela ga ali me nervira ovo sto negdje porodilje imaju koliko toliko pomoci sa biroa ili iz socijalnog a kod nas nista. Nemojte me pogresno shvatiti,drago mi je kad cujem da makar negdje majke dobiju kakvu-takvu pomoc samo su ovi nasi izgleda lopovi pa nemaju odakle vise ukrasti iz budzeta pa kradu od porodilja! I onda kazu slab natalitet!!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 2298
29.10.2010 13:50:34   
leona81

Suprug ima auto na sebi,tako da nista od doplatka.Ali cula sam da svaka porodilja ima pravo na ovih 120KM i da je potvrda da sam redovan student dokaz da nisam zaposlena,jer student ne moze na biro.user posted image Ma ipak cu da odem i da vidim kako to da izmajmunisemuser posted image .Hvala ti na info

dosta redovnih studenata je na birou, zbog isteka onih 26 godina i regulisanja zdravstvenog osiguranja...znam da se moglo prijaviti i izjaviti da si vanredan, pa onda imas pravo i na tu pomoc...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 2299
29.10.2010 16:04:35   
jasminaajdin
Cao svima, evo i ja imam pitanje i zelim skontati sta sve moram uraditi da dobijem tu naknadu, da mogu izvatiti papire koje trebaju prije poroda i dok jos mogu hodati.
Ovako, ja sam prijavljena u SA kantonu na birou 6 mjeseci i osvojila sam zdravstveno kao povratnik u BIH. Muz zbog posla je prijavljen u ZE-DO kantonu i izvadio je tamo licnu i ima tamo prebivaliste, tako da trenutno na adresi ovdje u Sarajevu pripadam samo ja.
Koji svi papiri trebam predati i kada? Na sta tacno imam pravo?Gdje se mogu raspitati za sve ako stanujem u opstini Novo Sarajevo?
Hvala svima unaprijed za pomoc!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

7 miliona evrica.
Galicia

Zamislite da dobijete 7 miliona evrica na lotu, da li biste napustili zemlju u kojoj zivite?

Da (72%)

Ne (28%)

Broj svih glasova: 167

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *