Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jesam. Nakon čitava tri i po mjeseca porodiljskog. Moralo se. Doduše, radim u školi pa sad koristim odmor. Da i ja prevarim kanton kad on meni nije isplacivao razliku do pune plate. Iako mi opcina centar ukrade onu naknadu od grada. Znam pouzdano da i za prekinuto porodiljsko daju u drugim opcinama. Ovaj mjesec cekam pola naknade za juni jer su mi i to bili ukrali, pa jedva uganjah.
meni su uzeli dva mjeseca,tj.nisu mi isplatili dva mjeseca u pocetku porodiljskog....i ja glupaca nisam se zalila,nisam zalbu ulozila i ostala bez 800 KM porodiljske naknade.
Znate šta se meni desilo. Primala sam naknadu 12 mjeseci, posljednja je bila u maju. U junu ja primim opet 452 KM, a kako sam prije toga dobila kao neku pomoć majkama od Grada Sarajeva i gradonačelnika Alije Behmena, kontam i ovo je nešto u tom folu. Obradujem se pravo, taman da sam još jedan mjesec mirna što se tiče teta čuvalica jer plaćam dvije žene... Kad za 10-ak dana stiže plava koverta gdje me iz Opštine Novo Sarajevo obavještavaju da su se zeznuli i isplatili mi jednu naknadu viška i onda hladno: sredstva nam vratite u krakom roku u protivnom ćemo pokretnuti pravne mjere. Napisali i broj žiro računa na koji trebam vratiti taj novac, i još pored svega dokaz o uplati odnijeti u sobu 105 (ofrlje sam stavila broj)!!! Mislim hello, nije problem vratiću vam vaš novac, ali ja još zaposlena majka sa dvije bebe da hodam po bankama i pride da idem i u sobu 105 da dokažem da sam platila, a da ne kažem da će mi u banci još uzeti proviziju na ovu cifru. Elem, kanim se danima da i napišem mail ili pošaljem fax (ne vjerujem da su elektronski obrazovani) i da se zahvalim i zamolim da lijepo pošalju kurira i nije nikakav problem da im vratim njihov novac, a ja da izlazim s posla i mislim na to da trebam ići i u banku i u sobu 105, ne pada mi na pamet.
Znate šta se meni desilo. Primala sam naknadu 12 mjeseci, posljednja je bila u maju. U junu ja primim opet 452 KM, a kako sam prije toga dobila kao neku pomoć majkama od Grada Sarajeva i gradonačelnika Alije Behmena, kontam i ovo je nešto u tom folu. Obradujem se pravo, taman da sam još jedan mjesec mirna što se tiče teta čuvalica jer plaćam dvije žene... Kad za 10-ak dana stiže plava koverta gdje me iz Opštine Novo Sarajevo obavještavaju da su se zeznuli i isplatili mi jednu naknadu viška i onda hladno: sredstva nam vratite u krakom roku u protivnom ćemo pokretnuti pravne mjere. Napisali i broj žiro računa na koji trebam vratiti taj novac, i još pored svega dokaz o uplati odnijeti u sobu 105 (ofrlje sam stavila broj)!!! Mislim hello, nije problem vratiću vam vaš novac, ali ja još zaposlena majka sa dvije bebe da hodam po bankama i pride da idem i u sobu 105 da dokažem da sam platila, a da ne kažem da će mi u banci još uzeti proviziju na ovu cifru. Elem, kanim se danima da i napišem mail ili pošaljem fax (ne vjerujem da su elektronski obrazovani) i da se zahvalim i zamolim da lijepo pošalju kurira i nije nikakav problem da im vratim njihov novac, a ja da izlazim s posla i mislim na to da trebam ići i u banku i u sobu 105, ne pada mi na pamet.
Upoznata sam sa slicnim slucajem. NISI OBAVEZNA vratiti novac, jer nemaju pravnu osnovu da ga traze. To njihovo ''pravne mjere'' mogu objesit macku o rep, ONI SU SE ZAJE...., i oni za to odgovaraju. To je samo klasicni pokusaj da zastrase. Tvoja dobra volja hoces vratiti novce, al tuzbom ti ne mogu prijetiti.
e ovo je bas uzas ....Suzana isto se meni esilo kad sam dobivala penziju nakon oceve smrti. jkad sam diplomirala sredinom nekog mjeseca dobila sam za taj mjesec penziju i naravno odmah potrosila. i tako nakon par mjeseci stize lijepo obavjest hitno vratite toliko i toliko ( izracunali za tacan broj dana ) i odmah doneseti potvrdu tu i tu. Znam samo da sam bila ljuta pravo jer sam i porosila te pare jer mi nije palo na pamet da se tako racuna o danima. Mozda je i logicno al eto nisam razmisljala. Valjalo je onda skupit pare i jos dokazivat...
Sad kad mije dosla da pomoc od grada pitam postara jel siguran da mi ne traze opet da to vratim - on gleda sta je ovoj jel luda???
Pusti pricu - lako je potrosit a valja onda skupit i vratit
Meni se to desilo sa naknadom sa biroa, nekad davno. greškom mi poslali jedan mjesec više i pravnica me nasavjetovala da im ne vratim. ja nisam i nikad "pravnih mjera" kojima su prijetili. Neka nekoj od nas neke koristi od države.
Meni se to desilo sa naknadom sa biroa, nekad davno. greškom mi poslali jedan mjesec više i pravnica me nasavjetovala da im ne vratim. ja nisam i nikad "pravnih mjera" kojima su prijetili. Neka nekoj od nas neke koristi od države.
suzo ne zaboravi da smo potpisali papir kao izjavu koja je dosla uz rjesenje gdje je stajalo da u slucaju da se prije isteka od godinu dana vratimo na posao a primimo u medjuvremenu naknadu da smo duzni im vratiti ili tako nekako...e sad u principu ne daj pare, ko ih sljivi sto imaju nesposobne referente, samo me strah da se nekad neko ne sjeti slucaja pa te bezze pocne peglati....
e ovo je bas uzas ....Suzana isto se meni esilo kad sam dobivala penziju nakon oceve smrti. jkad sam diplomirala sredinom nekog mjeseca dobila sam za taj mjesec penziju i naravno odmah potrosila. i tako nakon par mjeseci stize lijepo obavjest hitno vratite toliko i toliko ( izracunali za tacan broj dana ) i odmah doneseti potvrdu tu i tu. Znam samo da sam bila ljuta pravo jer sam i porosila te pare jer mi nije palo na pamet da se tako racuna o danima. Mozda je i logicno al eto nisam razmisljala. Valjalo je onda skupit pare i jos dokazivat...
Ista stvar... meni rođendan 28. u mjesecu i morala sam vratiti dio penzije (tačno 16 KM) za 29., 30. i 31. hahahah
I ja savjetujem da vratiš pare... nego da poslije imaš problema
Ona nije prekinula porodiljsko nego svih 12 primila. Znaci da je greška njihova. Mene su zaboravili prošli mjesec pa sam tek nakon osmog poziva opcini centar pronašla osobu koja jednostavno kaže: zaboravili smo, dobit cete iduci mjesec zaostatak. trebala sam i ja to reci onima u banci za kredit
e sad me interesuje ovo ,naime ja imam jos ovaj mjesec porodiljsku nadoknadu ,e sad me interesuje koliko prode od ove naknade pa do ove sto daje grad Sarajevo(mislim vremena) hitno mi treba odgovor ,pa ako znate javit mi !!! unaprijed hvala!!!
E pa ne mogu vjerovati koji su to idioti,nego Suzana lijepo se ti raspitaj mogu li oni tebi ista,ako ne NE VRACAJ IM PARE kad su se znali zeznuti neka im tako,a i ako im odlucis vratiti nek posalju kurira upravu si,cuj molim te jos im na noge odnijeti,ja gospode Remzy misllim da ta naknada od kantona ide kad ove isprimas onda dolazi ta iduci mjesec,nadam se da ne grijesim
IZVORNA PORUKA: tajra Znam pouzdano da i za prekinuto porodiljsko daju u drugim opcinama.
U Novom Gradu ne daju
IZVORNA PORUKA: remzy
e sad me interesuje koliko prode od ove naknade pa do ove sto daje grad Sarajevo(mislim vremena) hitno mi treba odgovor ,pa ako znate javit mi !!! unaprijed hvala!!!
Ja sam dobila naredni mjesec.
E cure moje, hvala vam na odgovorima. Cisto sam podijelila sa vama ovaj slucaj, ne nadajuci se da cete mi savjetovati da im ne vratim pare. Sad ste me zadeverale, vratiti ili ne? Ma i ja sam u prvi momenat poludila, sreca pa ih ne potrosih. Cuvala za platu tetama i onda kad je dosla plava koverta, izvalila se od svoje plate a ove njihove pare ostavila da ih vratim. Po kuriru, naravno! I isto mi je prvo palo na pamet da im ne vracam, jos skontam da ja nisam potpisala onu priznanicu da sam ih preuzela, nego teta koja me svakako napusta za 20 dana, i onda mi palo na pamet da se napravim luda i kazem, ko, ja, gdje vam je moj potpis?! Ali postenje ce najvjerovatnije prevladati (sta cu ), pa cu im vratiti njihove pare... Ali neka kurir dodje. taze_mlada, u pravu si, sjetih se sada te izjave, ali se i meni cini da je to samo u slucaju da se vratis ranije na posao, da moras javiti i vratiti lovu... Da ja ipak ostavim pare pa da mi idemo na kafu?
Ma ja bih ih podijelila u humanitarne svrehe, al ne bi im vratila , pa neće te na sud, koliko znam sarajevski općinski sud ima milion nerješenih predmeta, a zatvor brate pretrpan, ne bi došla na red za 5 godina
Ja ne bih uplatila pare na racun, ako posalju kurira vratila bih im. Nema sanse da bih isla jos u banku, placala provizu i jos da im nosim priznanicu. Referent koji se zajebao treba da te moli da vratis a ne da ti prijeti pravim mjerama.
Ama ne vraćaj pare!! Oni se zeznuli - njihov problem! Osim, naravno ako pošalju kurira... onda ok. A da im ti ideš na noge, još povrh svega da prilikom povrata plaćaš i proviziju , ma zaboravi drug!!