Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Olinas u kojoj opcini zivis? Ja sam u Novom Sarajevu, I kad sam zvala da ih pitam kazu da su bile izmjene Zakona I da su se mnoge zalile Ministarstvu I da su ih ponovo odbili...vjerujte niaam pamerna, mislim ako se Zakon primjenjuje od maja 2012. kako sam onda sa starijim.mogla dobit rjesenje krajem decembra 2012...znate li mozda nekog strucnog po tom pitanju?
Olinas u kojoj opcini zivis? Ja sam u Novom Sarajevu, I kad sam zvala da ih pitam kazu da su bile izmjene Zakona I da su se mnoge zalile Ministarstvu I da su ih ponovo odbili...vjerujte niaam pamerna, mislim ako se Zakon primjenjuje od maja 2012. kako sam onda sa starijim.mogla dobit rjesenje krajem decembra 2012...znate li mozda nekog strucnog po tom pitanju?
u opcini Stari Grad...stavrno neznam nikoga strucnog,eventualno ako si u mogućnosti da pitas advokata
Pozdrav drage mame! Redovno pratim forum I puno sam toga ovdje naucila, a danas sam se registrovala jer mi treba vas savjet.Naime, strani sam drzavljanin, u braku sam sa BIH drzavljaninom vec 4 godine I vec imamo dvije bebe, zapravo stariji sin ima 16 mjeseci a mladji 2 mjeseca.U radnom odnosu sam vec 4 godine, sama sebi uplacujem doprinose, I sa starijim sinom sam primala porodiljsku naknadu, predala sam pocetkom februara za drugo dijete, medjutim odbili me iz razloga sto sam strani drzavljanin.Molim vas za savjet sta da radim, kazu da se Zakon o soc.zastiti...gdje je regulisano da strani drzavljani ne mogu primati p.n. primjenjuje od maja 2012-te, a sa starijim sinom sam dobila rjesenje 26.12.2012 I primala naknadu godinu dana.Molim vas za savjet ili ako neko mozda ima slicno iskustvo.
Ja ne nalazim izmjene zakona u ovom smislu... Vi ste zaposlni , plaćate doprinose i ostavrujete sva prava iz radnoga odnosa, a jedno od tih je i pravo na porodiljsku nakandu.. Gdje su vam rekli da nemate pravo, koja općina, koja služba... Akos te dobili pismeno rješenje jel Vam rpoblem da mi prekucate ovdje ili u privanu poruku preambulu, to je onaj poečtak na koje se članove kojeg zakona tačno pozivaju, da to porvjerimo... Koliki vam je rok za žalbu napisan... ne smijete ga propustiti.
Pozdrav drage mame! Redovno pratim forum I puno sam toga ovdje naucila, a danas sam se registrovala jer mi treba vas savjet.Naime, strani sam drzavljanin, u braku sam sa BIH drzavljaninom vec 4 godine I vec imamo dvije bebe, zapravo stariji sin ima 16 mjeseci a mladji 2 mjeseca.U radnom odnosu sam vec 4 godine, sama sebi uplacujem doprinose, I sa starijim sinom sam primala porodiljsku naknadu, predala sam pocetkom februara za drugo dijete, medjutim odbili me iz razloga sto sam strani drzavljanin.Molim vas za savjet sta da radim, kazu da se Zakon o soc.zastiti...gdje je regulisano da strani drzavljani ne mogu primati p.n. primjenjuje od maja 2012-te, a sa starijim sinom sam dobila rjesenje 26.12.2012 I primala naknadu godinu dana.Molim vas za savjet ili ako neko mozda ima slicno iskustvo.
i ja sam strani državljanin i primam porodiljsku naknadu,porodila se u junu ove godine i nisam bila u radnom odnosu,niti na birou,ali sam student neznam jeli to ima kakve veze.
Draga Hanady RR, radi se o opcini Novi Sarajevo a pozvali su se na clan 5a.Zakona o socijalnoj zastiti,zastiti civilnih zrtava rata I zastiti porodice sa djecom ("Sluzbene novine KS" br.16/02,8/03,2/06,21/06,17/10,26/12 I 15/13), a rok za zalbu je 15 dana od prijema rjesenja.
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: little stars
Ja ne nalazim izmjene zakona u ovom smislu... Vi ste zaposlni , plaćate doprinose i ostavrujete sva prava iz radnoga odnosa, a jedno od tih je i pravo na porodiljsku nakandu.. Gdje su vam rekli da nemate pravo, koja općina, koja služba... Akos te dobili pismeno rješenje jel Vam rpoblem da mi prekucate ovdje ili u privanu poruku preambulu, to je onaj poečtak na koje se članove kojeg zakona tačno pozivaju, da to porvjerimo... Koliki vam je rok za žalbu napisan... ne smijete ga propustiti.
little star sad ću ja to malo pogledati...mada nemam sve zakone ovdje... ujutro ću pobliže vidjeti...malo i kontaktirati ekipu...pa ja tebi fino javim na osnovu čega da se žalimo... ja sam ubjeđena za sada da imamo osnov...al ove izmjene 15/13 nemama sad ovdje...možda su one nešto zavezale tu...mada mi je nelogično... naleti ti sutra ovdje il ti privatnu poruku pošljam il ovdje napišem...
Ne snalazim se jos uvijek najbolje u pisanju na forumu,ali nadam se da me razumijete...Znaci,predala sam zahtjev 14.02. a juce dobila rjesenje po kojem.se zahtjev odbija kao neosnovan I odlyceno je kao u dispozitivu rjesenja,a mogu se zaliti jedino Ministarstvu za rad,socijalnu politiku,raseljena lica I izbjeglice KS,I to 15 dana od prijema rjesenja.
Nema na čemu...mi na ovome forumu što možemo pomognemo uvijek... osobito u ovako važnim pitanjima ostvarivanja neophodnih prava... Shvatila sma problematiku, nadam se rješimo sutra veće nešto