Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Može li mi neko objasniti kako se ov naknade obravunavaju ??
Hvalq
za nezaposlene je uvijek 120 KM, a za saposlene se računa 60 % od prosječne plate za prošli mjesec. ovo obračunavanje kada dobiješ za dio mjeseca nismo skontale jer kako god mi obračunamo po nekoj podjeli prema danima u mjesecu ili radnim danima u mjesecu ne dobije se isto kao što nam oni dadnu.
nije bitan datum poroda, bitan je dan kada si otvorila porodiljsko bolovanje. po zakonu imaš pravo otvoriti to bolovanje 28 dana prije termina. vjerovatno je ona otvorila bolovanje ranije pa je zato dobila više. kada otvoriš bolovanje ono traje 12 mjeseci, znači ona će se ranije vratiti na posao
... U povodu 13. maja, Međunarodnog dana majki podsjećamo strukture vlasti u BiH na potrebu hitnog normativnog uređivanja pitanja zaštite majčinstva i obezbjeđivanja jednakog tretmana za sve građanke BiH. Prije svega, institucije Bosne i Hercegovine na svim nivoima vlasti trebaju prepoznati oblast zaštite majčinstva, porodice i djece kao oblast od prioritetnog značaja te rješenje trenutnog diskriminirajućeg stanja uvrstiti kako jedan od prioriteta u svoje planove i programe rada.
Prema preporukama preko 200 predstavnika institucija, organizacija i pojedinaca uključenih u proces javnih konsultacija o ostvarivanju prava majki porodilja održanih u cijeloj BiH, potrebno je poduzeti konkretne korake u pravcu sistemskog riješavanja ovog pitanja kao i unaprijeđenje postojeće zakonske regulative kako bi se što bolje poboljšao položaj majki porodilja u BiH.
Aktivnosti na unaprjeđenju položaja majki porodilja u BiH Udruženje VESTA iz Tuzle, u partnerstvu sa Udruženim ženama Banja Luka, realizira u okviru projekta Rodno odgovorno budžetiranje kao dio reformskih promjena na putu evropskih integracija i osnova za jačanje prava žena u BiH čiju realizaciju finansijski podržava Europska unija i UN Women.
Ja sam zainteresovana i mislim da ovo treba hitno "uzburkati" jer je položaj kako porodilja tako i trudnica u našem društvu na najnižoj mogućoj razini, a mi smo te koje našu naciju održavamo i pomažemo opstanak i budućnost svih nas. Mi smo nositeljice ove naše nacije i trebamo imati najveće prioritete, pogodnosti i prava.
Ogorčena sam statusom i odnosom prema porodiljama i trudnicama, kako što se tiče naknada, tako i što se tiče odnosa prema nama u zdravstvu, na radnim mjestima i društvu uopšte. Da ne širim dalje pisanje ponavljam krajnje je vrijeme da se pokrenemo na sve moguće načine.
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
Drage moje imala bih jedno pitanje u vezi porodiljske naknade.
Termin porodjaja je 06.07.2013. a ugovor o radnom odnosu mi prestaje 30.06.2013. Da li postoji mogucnost ako odem ranije na porodiljsko odsustvo da primam punu naknadu od kantona?
Drage moje imala bih jedno pitanje u vezi porodiljske naknade.
Termin porodjaja je 06.07.2013. a ugovor o radnom odnosu mi prestaje 30.06.2013. Da li postoji mogucnost ako odem ranije na porodiljsko odsustvo da primam punu naknadu od kantona?
Pozdrav za sve mame
porodiljsko otvaraš po pravilu mjesec prije termina...to ti dođe 06,06,...a šta dalje ne znam...