Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zvala sam i opstinu ilidza kazu da je bila uplata........ prebacili su posti i mi sad cekamo da postar pocne dijeliti ....................evo broj ko zeli da zove 775-665.................samo su danas uplatili ilidzu..i kaze svaki dan ide po jedna opstina
Drage mame, molim vas za informaciju. Da li ja kao porodilja dobivam od kantona onaj prosjek plate (oko 400KM) 12 mjeseci i ako bi se slučajno vratila na posao poslije recimo 8 mjeseci? To me živo interesuje.
draga ako pocnes radit obavezno moras obavijestit opstinu ti licno ili ce to uraditi firma u kojoj radis,cim pocnes raditi bice ti ibustavljena isplata p,naknade bar je meni tako receno
To mi je baš bezveze! Kod mene je takva situacija da porodilje ne primaju ni feninga dok su na porodiljskom, a imam kredit koji otplaćujem! U isti se koš trpaju sve porodilje jer u nekim firmama se dobiva čak i cijela plata (bez toplog obroka). Ma ja sam mislila da je to neovisno jedno od drugog, jer zapravo tu i nema nekih dodirnih tačaka između opštine i firme.... Eh...nadala sam se da ću barem tu ušićarit!
Jesi li zaposlena kod privatnika...ako jesi, pokusate se dogovoriti da ti ne uplacuje doprinose, vec da ti daje platu "na ruke", obicno tako rade kad pocnu ranije raditi, pa kada istekne godina porodiljskog, krece se regularno sa uplatom doprinosa i plate "na karticu"
IZVORNA PORUKA: kula
Drage mame, molim vas za informaciju. Da li ja kao porodilja dobivam od kantona onaj prosjek plate (oko 400KM) 12 mjeseci i ako bi se slučajno vratila na posao poslije recimo 8 mjeseci? To me živo interesuje.
e, koja sam ja šer budala, ja se bila pomirila sa sudibnom da ovaj mjesec nema pordipljske meni, i sad sjedim nešto i uzmem one čekove, kad skontam oni dijele decembarsku, a meni ugovor bio do kraja godine, novi neki dan odnijela, i sad nazovem ženu, kaže odnijela sam čekove u poštu danas ili sutra će biti, ako im je vjerovati, helem ja ću dobit ovo koji dan decembarsku, ali onda u februaru nema, jer sam nakon 20 odnijela ugvor, ali zato u martu idu dvije, ih ne znam kako ću ih potrošiti, hahahahaha, eto sama sebe obradovah, pa sad ne znam bil plakala il se smijala,
kula:zamoli poslodavca da ti ne uplacuje doprinose jer to radi kanton tak nece skontati da radis nek ti daje platu na ruke,naravno ako je privatna firma jedva ce docekati
Jesi li zaposlena kod privatnika...ako jesi, pokusate se dogovoriti da ti ne uplacuje doprinose, vec da ti daje platu "na ruke", obicno tako rade kad pocnu ranije raditi, pa kada istekne godina porodiljskog, krece se regularno sa uplatom doprinosa i plate "na karticu"
IZVORNA PORUKA: kula
Hvala draga! Čini se da je to jedini način! Bolje išta nego ništa
Narode,sutra i prekosutra pocinje podjela,da znate,danas je uplacen novac za nekoliko opcina,za druge ce biti uplacen sutra.za one kojima novac sutra bude uplacen,podjela starta prekosutra...LP
sad sam zvala svog poštara-ja sam u opštini centar-kaze danas nema nista evo bas njegov sef objavio da nisu jos uplatili, a da je otislo za opštinu strai grad.
dakle porodilje iz starog grada mogli bi vam danas poštari zakucati na vrata eto mushtuluka
mi ostale smo na cekanju
Zene sa Ilidze mustuluk..... meni postar upravo (Stup) donio novac... 416 KM...ostale mame nadam se da ce i vama uskoro postar zakucati na vrata, jest manje no obicno al cekamo ga ko jack pot
ja vam kazem da su nam srezali samo sam se dvoumila izmedju 412 i 416 KM.al et neka je bar nekome doslo