Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:03:07
babygirl
eh, evo mene. od 18.01. pocinjem sa suprefactom. hocete li biti ljubazne pa mi reci gdje to mogu kupiti (ja sam u sarajevu). dobit cu nesto, ali htjela bih jos jednu ampulu, da mi slucajno ne zafali.
ne planiram sama sebi davati lijekove, bar ne u pocetku, pa one koje nisu same sebi davale lijekove, kako ste to organizovale? da li u domu zdravlja? ili ste se dogovorili s nekom sestrom? ili...?
zanima me jos i da li ima neko doba dana kad je to najbolje primati? moze li npr, poslijepodne da se uzima, oko 5? ili ima neko drugo doba dana kad je najbolje? hvala vam
< Poruku je uredio malena27 RR -- 10.1.2011 10:06:01 >
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:06:38
malena27 RR
babygirl, najbolje je primati lijek u isto vrijeme.
ja sam recimo suprefact sama sebi davala u stomak ujutro u 6 prije odlaska na posao. tako ne bih zaboravljala, navecer bih spremila bocu sa lijekom i drzala u frizideru.
kad je dr. rekla da pocnem sa stimulacijom nastavila sam suprefaktom u stomak ujutro, a navecer u 10 sati sam dobivala merional u guzu
nemoj se zbuniti kad ti kazu da nastavis sa suprefactom, znaci njega koristis uporedo i sa stimulacijom
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:10:31
babygirl
ma znam ja da se to radi svaki dan u isto vrijeme. samo me je zanimalo da li bi to moglo poslije podne. jer sjecam se da s i t i govorila da ti je muka od njega, pa kontam da ne budem smlacena na poslu nego poslije posla
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:13:58
malena27 RR
ribica i sabas su kupovale, mislim da je ribica kupovala u sarajevu 2 ampule po cijeni od 150 km, ne moze se kupiti samo jedna ampula.... ja sam ga kupila od malene ze, ona dobila ampule od neke rodice
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:14:46
riba78
Beby bockanje suprefactom je prejednostavno ,pokušaj sama ,vidječeš kako id e,,samo od sebe ... Mila Superfaact se uzima 0,6 ..tako da moraš imati odgovarajuće šprice (vjerujem da imaš )a superfact kod nas ne možeš kupiti jednu ampulu ,nego moraš dvije ,oni to poruče i neče da razdvoje .. ja sam dvije naručila u apoteci Dina ,a jednu kupila ,kod Filipovića Zagreb... ako imaš za prvih deset_ dana do folikometrije ,sačekaj i u povratku iz Slo kupiš u Zagrebu ...kod nas su takođe bezobrazni i sa cijenama ..
sada vdim da ti nemaš ništa suprefacta ,onda poruči u apoteci Dina ,treba nekoliko dana da stignu
< Poruku je uredio riba78 -- 10.1.2011 10:17:19 >
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:18:01
babygirl
riba, ja ti bas bas pojma nemam, za ovo sam ko' vanzemaljac. pliz uputite me. je'l se i suprefact drzi u fizideru? gdje kupujem sprice i igle? ma ja hocu da odem da mi neko da prvu tu inekciju pa da vidim kako to izgleda, pa cu po tome znati hocu li moci sama
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 10:23:24
riba78
eto razgovaramo sve detaljno u subotu ,i ja sam bila ista ali sam uspijela .... a šprice su posebna prića ,Malena imaš li ti viška da pokaž e u apoteci koje joj trebaju ,meni su dali pogrešne pa sam davala manju dozu suprefacta...rezultat ,endometrij 6mm,pa morala nastaviti terapiju još tri dana
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 10.1.2011 14:54:16
orange 00
ehhhh, slatke muke
Sretno babygirl, sa svime, od bocanja pa nadalje.
U koliko sati primas apsolutno nije bitno, glava boli i vako i nako jer si stalno pod lijekovima. A sto se tice vrtoglavice, ni to nije nista strasno, ja sam citavo vrijeme isla na posao, jedino sam malo nesigurna bila kad vozim . Nema toga sta ziva zena ne moze predeverat , samo hrabro, od mene evo
RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji 21.2.2011 21:21:29
sabas
drage moje vjeroavtno mnoge interesuju cijene VTO u Mariboru Mariborcanke, ovo je novi troškovnik za postupak vantjelesne oplodnje 2011.:
IVF/ICSI - Prijenos zametaka na dan 3. - 1593,78 EUR (priprema pacijentice za stimulaciju ovulacije, punkcija folikula, laboratorij, separacija spermatozoida, embriotransfer). Ukljucuje i zamrzavanje embrija.
IVF/ICSI - Prijenos zametaka na dan 5. - 1903,72 EUR (priprema pacijentice za stimulaciju ovulacije, punkcija folikula, laboratorij, separacija spermatozoida, embriotransfer, produzena kultivacija zametaka do stadija blastociste). Ukljucuje i zamrzavanje embrija.
IVF/ICSI - bez opođenih jajnih stanica i embriotransfera - 494,83 EUR (priprema pacijentice za stimulaciju ovulacije, punkcija folikula, separacija spermatozoida, pocetna opskrba jajnih stanica i zametaka).