magistra -> RE: Ginekolozi u Tuzli (20.11.2012 12:27:00)
|
Pozdrav! Dugo sam čitala razne forume i textove pa odlučih napisati svoja iskustva, možda nekome budu od koristi! 4 godine sam bila pacijent dr Blitvić i hvalila je isto kao i mnogi ovdje na forumu, kao djevojci ( virgo intacta) dijagnosticirala mi je cistu jajnika, koju sam po njenoj preporuci operisala na gradini ( dr tulumovic). Medjutim ni poslije operacije moji bolovi zbog kojih sam joj prvi put i otišla- po dnu stomaka, tačnije iza stidne kosti nisu prestali, išla sma joj redovno na kotrole, uvjeravala me da je sve ok, i da je jednostavno moj pms takav. Kada sam se udala nastavila sma joj ici, na prvom pregledu sam jako krvarila, dok mi je uzimala uzorak za papa test. Ja sam bila uplašena zbog toga a dr je samo hladno rekla, pa šta i ako bude cin 1, 2 sve se liječi! Kada je došao nalaz, bio je uredan, prepisala je vaginalete i to je to. Pri tome u periodu od nekih 8 mjeseci sam pokušavala zatrudniti, nije išlo. Ona je samo rekla da se trudimo i čekam. kako mi je to sve bilo sumnjivo jer osjetim ovulaciju i poznajem svoj organizam htjela sma promijeniti dr, tek da čujem drugo mišljenje, bar na jedan pregled mislila sam da nekom drugom odem. Čitala sma forume i sreća pa nisam otišla dr tinjic jer mislim da je većina onog što piše tačna. Otišla sma doktorici Balić. Čim sam joj objasnila gdje me boli, rekla je to može biti samo grlić, na pregledu sam i kod nje krvarila, rekla je da to nije ok i da je sam taj bol alarmantan! dijagosticirala mi je ektiopiju grlica i hroničnu upalu cervixa, dala vaginalete, tek da smire upalu do sljedećeg ciklusa! Onda sam bila na krioterapiji, trenutno je faza obnove sluznice koja traje 6 sedmica. O finoći i pristupu dr devlete ne treba ni pisati, oduševljena sam. Napisala mi je koje nalaze da uradim ( hormone) , i to sam sve radila na gradini, stoga nije istina da insistiraju da se radi kod njih! sa nalazima cu na kontrolu čim prodju ovih 6 sedmica. Osim toga svega, dr sumnja da moj desni jajnik gdje je bila operacija uopšte nema funkciju, i mislim da ne nažalost u pravu ali to će tek pregledima da utvrdi, mislim da cu ici i na transvaginalnu laparoskopiju, da se utvrdi tačno stanje i prohodnost usput. mislim da sam sada na pragu rješenja svog problema sa bolom koji traje više od 10 godina, a uz sve to mislim da ce i problem sa zatrudnjivanjem aBd uskoro biti riješen. I hronična upala je možda čak razlog a i nikakve druge pretrage mi dr blitvic nije predlagala. Kada sam počela da poredim nalaze dr balić i blitvic primijetila sam da na nalazima dr blitvic ne piše ništa za jajnike osim b.o....niti ima li folikula ni kojih su dimenzija ...ništa! tako da ja joj više nikada ne idem...samo još da napomenem da sam bila bezbroj puta na uz cijelog abdomena i da je isključena svaka mogućnost da je bol u stomaku od nečeg drugog što nije ginekološke prirode. Prvi pregled kod dr Balić je trajao 45minuta, pitala sam je sve što sma htjela, pokazala sve nalaze i mužev spermiogram i sve platila samo 50KM, krioterapija je koštala 100KM za slučaj da nekog zanimaju cijene. Pozdrav!
|
|
|
|