ziel
|
IZVORNA PORUKA: Leptirica87 IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Leptirica87 IZVORNA PORUKA: ziel Pa znas kako ovo sto sam narucena je fetalni skrining, u sklopu toga se utvrdjuje da li ima na bebi nekih anomalija, zato se radi ovako izmedju 11. i 14. nedjelje a kasnije ako otkrijes nakon 20. nedjelje vec je kasno za bilo kakve procedure ako me razumijes....... Znam ja to,al fetalni se radi i sa obicnim ultrazvukom na kojem se takodje moze utvrditi anomalije,i menu ce raditi na obicnom,a 4D je kao detaljniji bolje se beba vidi i dobijes i snumak na cd za uspomenu,tako sam ja to informisana 😊 Sto se tice fetalnog, ja sam zvala Dom zdravlja da ne trosim dzaba kod privatnika , ali mi kazu da oni nemaju taj neki spec. UZ kojim se radi potpuni fetalni, imaju samo obicni UZ, zato moram privatno. a Da ti iskreno kazem nije mi toliko do cd-a vec samo da utvrdim da je sve ok, da je beba zdrava, jer sam se uvijek bojala takvih stvari... a i ne mogu ja cekati 20.nedjelju da vidim, ne daju zivci Jesi li obavila fetalni,kako je bilo koji je postupak.Nadam se da je sve uredno.I ja se polako psihicki spremam za srijedu,nadam se da ce ako bog da biti sve urefu. Obavljen fetalni skrining Ali ne potpuno, moram opet u cetvrtak da utvrdi doktorica mjere nuhalnog nabora, beba nije slusala nikako se nije postavljala u odgovarajuci polozaj da bi dr. mogla izmjeriti... Sat vremena je doktorica pokusavala, ali beba nije slusala, a sta cemo... A ostalo je sve ok, nosna kost, srce, kosti, sake, sve je za 5 a i nalazi krvi koje sam radila i oni su ok , samo jos taj nuhalni nabor da utvrdimo u cetvrtak, ali kaze dr. ako je ovo sve ostalo ok, pogotovo nosna kost razvijena lijepo onda bi trebao i nuhalni da bude u okviru granica... Cak sam je pitala dal se vidi spol, kaze djecak A ja bila ubijedjena da nosim zensko , cak kupila neku barbikicu i roze majčicu, nisam jos ni raspakovala Ali mi je isto drago sto je djecak, oduvijek sam zeljela da imam sina , a nakon ovog ima jos vremena, mozda u iducoj trudnoci bude cura aBd A sto se tice dr. radila mi je dr. Dzenita Kurtčehajić , fina jako prijatna zena...
< Poruku je uredio ziel -- 18.5.2015 20:59:08 >