zena srce
|
IZVORNA PORUKA: TetaMarina Citala sam vase postove i dok sam planirala bebu prije tri godine, zatim tokom trudnoce i ocito je da sve imamo drugacija iskustva. Nekome je cijena pregleda najvaznija stavka pa po tome preporucuju doktore, sto je na danasnjoj krizi i razumljivo, nekome je bitno da se isprica sa svojom doktoricom, neko ne mozda od ljekara ustao na lijevu nogu bas taj dan kad ste odlucile otici kod njih. Evo ja cu iznijeti svoja iskustva sa doktorom Balic i doktori om Blitvic. Dr Balic je slucajno otkrio problem u mojoj trudnoci. Kako je jedini tada radio 4D a muz i ja smo htjeli, eto, i tako da vidimo svoje prvo dijete pa smo otisli njemu odmah je uocio da je "trudnoca rizicna", kako je i rekao. Do tada ljekar koji mi je vodio trudnocu nista nije primjetio. Zamislite! Nisam imala nikakvih simptomA, ali je evidentno da sam imala skroz skracen grlic, malo otvorena i sa jako niskim plodom. Sve koje ste prosle ove muke znate sta to znaci i koliko je vazna terapija, lezanje, odlasci u bolnice. Da skratim dugu pricu u nekoliko recenica, zahvaljujuci dr Balicu imamo slatkog malog djecaka, potpuno zdravog. Dr Balic nije covjek s kojim cete na pregledu bas pricati puno, ali ono sto on prica je na mjestu i sasvim dovoljno za pacijenta u datom momentu. I sve sto ga pitate garantujem da cete dobiti odgovor. Tako da su mone preporuke definitivno ZA dr Balica. Sa dr Blitvic imam, opet, drugacija iskustva. Njih dva komada. Zapravo, ovaj zadnji ispad me je i doveo ovamo, jer zelim reci kako nije bas sve tako sjajno u njenoj ordinaciji. Krenucu retroaktivno, od ovog novijeg. Znaci, eto, kriza je nema se para pa i ja idem tamo gdje svi hvale a jeftino, kako kazu. I jeste, 50 km i papa i vaginalni ultra zvuk i pregled. Zaista povoljno. Doktorica je bila fer i fino mi objasnila kako joj sve izgleda okej, malo sekreta, ali vidjecemo nakon rezultata papa testa. I kaze da ce me sestra nazvati, reci mi rezultate pa ako sve bude ok, po nalaz mogu a i ne moram doci. Tako je i bilo. Sestra nazvala, veli sve super, uredan nalaz. Nakon vise od mjesec dana bio mi je potreban taj nalaz zbog drugih pretragaa i odem ja po njega. Kaze sestra: nalaz uredan, ali imate jaku upalu, evo dr je prepisala terapiju...molim??? I tu se mi raspravljamo, ko ne u pravu ko je u krivu, najmanje bitan ishod. Ja sam telefonom dobil info da je nalaz ok i da nema potrebe za bilo kakvom th. A na nalazu stoji jaka upala i prisutnost gljivica. I tako...ja odem s tim nalazom u apoteku po terapiju nakon mjesec i nesto od propisane iste...u apoteci me pitaju da li od 6 ili 12 dana...molim...cega??? Elem, dr nije napisal ni kojiko dugo da koristm vaginalete, jer po rijecima apotekarke, vrlo je bitno odrediti, u protivnom se moze atvoriti rezistencija ako se dugo trose ili manji efekat ako se koriste kratko. Jeste, prosla sam jeftinije ali evo vi zakljucite da li cu vam ovu dr preporuciti ili ne. Drugo iskustvo sa dr Blitvic je bilo prije cijelih 10 godina kada sam otisla na pregled zbog bolnih odnosa. Pretpotstavila sam da imam upalu i sl. Znate sta mi je rekla? Ne sekiraj se, to se s vremenom razdraditi, vi ste tek usli u spolne odnose pa je to tako. Drage moje, ja sam vec tad bila u braku i godinama iza sam imala odnose :-) Zaista jedan neprofesionLn pristup bez obzira koliko ja njoj izgledalA djetinjasto. I eto nakon toliko godina odem ponovo i opet lose iskustvo. Nije mi se svidio ni njen komentar kako trebam jos djece radjati, to je licna stvar mene i mog muza, nicim izazvana mi je to sugeriral pa mozda to nekim zenama odgovara, takav vid razgovora i da se "ispricate". Meni je dovoljna strucnost, znanje i rezultati. Nadam se da ne zamjerite sto sam se raspricala, ali mozda nekome pomogne i moja prica pri odluci. Takodje, dr Omeragic je odlican, isto i dr Hajder, vrhunski strucnjak. Jesu skupi, ali nije to bezveze, drage moje. Pozdrav za sve! I ja sam takođe sve najbolje čula za sva tri doktora, Balićku, Omeragića i Hajderku, i sad imam problem ne znam kome otići...Imam cistu i želim trudnoću ..Trenutno sam na terapiji kod dr. Kavgića, ali nisam baš zadovoljna kako terapija napreduje... Pomoć za odabir doktora?
|