Hanady RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.1.2011 17:50:44)
|
kako god ko želi a bogami i vremena ima neka radi... ja da ne kuham sedmični jelovnik...djeca bi mi popodne jela samo brzu hranu.... ja imama u zamrzivaču domaće poizvode i koristim ih, skuham i praktikujem pazetći na ono što se zalediti može.... uglavnom... ja sam stala kod prošlog petka u kome se desila izmjena.... imali smo pitu sirnicu i kolač monte i supicu jer smo imali goste subota... supa pileća, mantije, monte kolač, pohovane tikvice i pileći fileti u susamu ( imali smo goste) nedelja... supica teleća, kancone sa piletinom monte završili[sm=smiley36.gif] ponedeljak punjene paprike, domaći jogurt i domaći hljeb utorak musaka, pileća supa i palačinci kasnije djeci a planiram planiram večeras štrudlu djeci napravit za sutra srijeda teleća mućkalica, štrudla supica ako je ko želi četvratak, bamja sa telećom koljenicom i supa od koljenice petak, idemo na ćevape ili eventualno nešto isplaniram do tada zavisi od razvotka situacije u toku sedmice imamo redovno, kiseli kupus, k. krastavice, paradjz, zeleni ajavr koji super ide u mućkalicu, i td. svega ostaloga što već dokusurili nisu domaći jogurt, kiflice za djecu ujutru ili krofne da nose kod nane, i žive bile pišite sedmične koje ga prave...da maznem koju ideju... lako je za dana šta bi se skuhalo...al meni treba ono što večeras mogu za sutra spremiti ili za vikned apa da zaledim[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|