RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Skvo RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 14:45:49)

Super ideja, ja u principu, uvijek znam u tri dana sta cu kuhati. Ali i ovaj sedmicni bi se mogao isplanirati.




denny -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 14:50:45)

pa da, u pravu si, dobijem ideje i to i radim-kupujem kad idem s posla.
samo ja mislila vi to točno po rasporedu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ovako kao:mogla bi ovaj tjedan ovako.-...nije loš sistem




acudesa -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 15:42:13)

IZVORNA PORUKA: skvo

Super ideja, ja u principu, uvijek znam u tri dana sta cu kuhati. Ali i ovaj sedmicni bi se mogao isplanirati.

samo ja nešto kontam da kupim unaprijed sastojke za cijelu sedmicu, popišem i kupim, onda samo kuhaj..bez brige




sheri -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 15:45:10)

a i jeftinije je kad se pokupuje, pa nema onih neplaniranih kupovina[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. bar ja uvijek kupim nesto sto mi nije na spisku, a cesto mi i ne treba, ali[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




acudesa -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 15:47:06)

IZVORNA PORUKA: sheri

a i jeftinije je kad se pokupuje, pa nema onih neplaniranih kupovina[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . bar ja uvijek kupim nesto sto mi nije na spisku, a cesto mi i ne treba, ali[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

joj, te neplanirane (sve mi odjednom treba)...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]morat ću ovu sedmičnu nabavku uvesti...evo od danas




acudesa -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 15:56:25)

napravila spisak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
prema kombinaciji mog i vaših jelovnika-nije strašno i nije puno, sve već imam u kući +ponešto




emma.L -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 16:45:57)

Mi rijetko kuhamo svaki dan, obično je to za dva dana, ali evo prijedloga za jedan tjedan:
ponedjeljak: pileća jetrica i pire krompir + kupus salata
utorak: pileća juha, riža i karabataci u rerni + zelena salata
srijeda: prasa sa mljevenim mesom + paradajz
četvrtak: sarma
petak: musaka od krompira i sireva + masline
subota: sendvič sa povrćem i mocarelom (vjerujte, sve je, samo ne nezdrav [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), uz to ide samo piva
nedjelja: vani!




leli§ -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (18.11.2009 17:51:17)


IZVORNA PORUKA: denny

pa da, u pravu si, dobijem ideje i to i radim-kupujem kad idem s posla.
samo ja mislila vi to točno po rasporedu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ovako kao:mogla bi ovaj tjedan ovako.-...nije loš sistem



ja tocno po rasporedu...mislim onoliko koliko mogu... stvarno nemam vremena mozgati... tako da mi se lakse pridrzavati ovoga... ako fulim dan nista strasno a to je uglavnom ili kad jedemo vani ili kad nam stagod prahne mimo rasporeda... napravim raspored za 5-6 minuta napravim shopping listu za 10-ak minuta i pokupujem sve odjedom (naravno osim hljeba)... meni je ovo cista usteda vremena... utrosim mozda sat za sve ovo jednom sedmicno nego da svaki dan s posla mastam o tome sta cu, pa onda svai put svrati kupi...a ni u kom slucaju mi se ne moze desiti da nesto zaboravim kupiti... a i smanjim kupovinu nepotrebnih stvari ili hrane na akciji koja se nikad ne pojede:(

ali ja imam problem sto mi se vrlo cesto zna desiti da ne napravim ovako kao gore i onda nastaju muke... a to mi se bas znalo desiti u ovih zadnjih mjesec dana...

jedva cekam sljedecu sedmicu da vidim sta ce zene praviti... pa cu svoj sljedece sedmice jelovnik napraviti sa kombinacijom vasih :):):)




leli§ -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (22.11.2009 15:49:04)

ja kontala od vas stagod mahnuti za ovu semdicu a vi se usutile :(

evo voosedmicnog jelovnika sklepanog zacas:)

nedjelja: spageti u sosu od paradaiza, basila, bijelok i crvenog luka
ponedjeljak: przena pieltina u alfredo sosu, zapeceni pire krompir
utorak: krompir pole sa sirom
srijeda: pizza
cetvrtak razna lisnata tijesta (zauzeta kuhanjem za bajram tako da cemo mi jesti "zacas hranu:)")
petak : bajramski rucak (jos nisam skontala sta i kako)
subota: buranija


vala ovaj moj jelovnik za ovu semdicu je bas nakav nikakav... ali mora se jesti...a vitamine cemo unositi sa strane [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Blue rose RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (23.12.2010 15:46:51)

Početkom braka smo pravili mm i ja jelovnik, jer sam imala čudno radno vrijeme pa sam morala se što bolje oganizovati. Onda promjenom radnog vremena i dolaskom djeteta, sve sam to poukidala, jer ... nemam pojma zašto?!!!
Samo sam u jednom trenu shvatila da mi užasno teško pada samo razmišljanje šta da napravim ručku. I ono što me je iritiralo, je da odem u mjesečnu kupovinu, i kada se vratim iz iste, nemam pojma šta da napravim ručku. :(

Od prije nekoliko mjeseci (kada mi je napokon puknuo film :) ) ponovo sam se vratila kreiranju mjesečnog jelovnika.
Sada mi je mnogo lakše, unaprijed pokupujem ono što mi treba za hranu, ne moram da trčim kući sa glavom u vreći razmišljajući da li imam neki sastojak ili ne, i povrh svega, imam mnogo više slobodnog vremena .





Anoniman -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (23.12.2010 15:59:12)

IZVORNA PORUKA: emma.L

Mi rijetko kuhamo svaki dan, obično je to za dva dana, ali evo prijedloga za jedan tjedan:
ponedjeljak: pileća jetrica i pire krompir + kupus salata
utorak: pileća juha, riža i karabataci u rerni + zelena salata
srijeda: prasa sa mljevenim mesom + paradajz
četvrtak: sarma
petak: musaka od krompira i sireva + masline
subota: sendvič sa povrćem i mocarelom (vjerujte, sve je, samo ne nezdrav [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ), uz to ide samo piva
nedjelja: vani!
ponedjeljak:pileca supica,gotova[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]i krompir sa piletinom
utorak:grasak,i jezik kuhan u sosu od paradajza
srijeda:kupus kiseli,pita burek
cetvrtak:pire,snicle od fasiranog mesa ja sama napravim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
petak:grah
subota:pizza
nedelja:idemo kod moji na rucak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:03:02)

Ova tema mi se svidja =)

Ja sam htijela poceti sa sedmicnim jelovnikom ove sedmice al posto sma bolesna i nisam u mogucnosti da ja nesto pravim odlozila sam to za sledecu sedmicu tako da cu malo da popravim malo moj meni ;)




Ilhana RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:16:19)

Ponedeljak

Rucak:
Losos/Riba sa kuhanim krompirom i hladnim umakom sa zelenim zacinima

Vecera:

Pilav sa umakom od jagnjetine i paprika

Recept:
Sastojci za 4 osobe:
350 gr pilava
350 gr jagnjetine
80 gr prsute
1 konzerva citavih paradajiza
1 crveni luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 liska lorverovog lista
3 kasike maslinovog ulja
2 dl bijelog vina
sol i biber

2-3 kasike morske soli za kuhanje pilava

Permesan za serviranje

Uradi ovako:
Oguli luk i mrkvu, isjeckaj svo povrce i pomjesaj skupa. Isjeci prsutu i jagnjetinu u male kockice. Isperi

papriku i isjeckaj u rezice.

Ugrij ulje u serpi sa debelim dnom i dodaj svo povrce osim paprike. Propeci malo na tihoj vatri dok se povrce

smeksa i onda dodati prsutu i peci jos 3 minute.

Povecaj temperaturu, dodaj jagnjetinu, lorverov list i pusti da se propece jos pet minuta. Dodaj vino i pusti

da se kuha na visokoj temperaturi, Isjeci paradajiz u male kockice i dodaj i njih, i posoli i pobiberi na

tihoj vatri ispod poklopca 30 minuta.

Stavite vodu za pilav, od prilike 3 litra za ovu kolicinu. Kad voda provri posolite sa morskom soli i kuhaj

pilav prema uputama na paketu, upute za al dente pilav.

Iscjedite pilav i pomjesaj te ga sa sosom od jagnjetine i izerendaj permesan po njemu.

Bon apetit!


Utorak

Rucak:

Tacogratering

4 port
100 g philadelphianamaza (light)
1 dl pavlake slatke (light)
400 g telece fasirano meso (max 10% masnoce)
1 vrecica taco mix zacina
1 zuti luk
½ crvene paprike
½ konzerve paradajiza u komadicima
½ poriluka
izerendani sir (malomasni, max 17%)
tortille ili nachos

1. Pomjesaj philadelphia i pavlaku. Sa tom smjesom namazati dno od staklene zdijele za rernu.
2. Proprziti meso, luk i tacomix.
3. Posuti smjesu sa mesom po smjesi p philadelphiji i posuti po tome paradajiz.
4. Isjeckati paprike i poriluk u duge tanke "cjevkice" i posuti po paradajizu.
5. Posuti sve to sa izerendanim sirom i staviti u rernu da se doprzi caa 20 minuta na 200 stepeni.

Servirati sa salatom i nachosom ili tortilama,

Vecera:

Punjene paprike sa krompirima


Srijeda

Rucak:

Jakobove kapice s kukuruzom salse
Za 4 osobe

4 velike Jakobove kapice
1 / 2 žličice curry praha
prstohvat morske soli
maslinovo ulje

300 g kukuruza (smrznutog i odmrznuti, ili svježe)
150 g cherry rajčica
1 mala crvena chili
1 mali crveni luk
1 žlica sezamovog ulja
1 vapna
svjetlo umak od soje
morske soli
crni papar
svježeg korijandera

Sitno nasjeckajte crveni luk i čili, rajčice i izrezati na klinove. Izmiješati s kukuruzom u lonac za pirjanje, dodajte i

sezamovog ulja, sok od limete, malo soja umak, sol i papar. Pričekajte s korijanderom.

Podijelite Jakobove kapice preko. Uključite se u malo curry prah i morske soli, i pržiti zatim u minutu sa svake strane

maslinovog ulja na visoke topline.

U međuvremenu, toplina salse, to traje samo minutu. Dodajte korijandar, i dodati gore lijepo na ploče.

Na vrh staviti Jakobove kapice.


Vecera:

Kukuruzni gratering sa sniclom telecom

1 konzerva kukuruza
3 jaja
1 dl malomasne pavlake slatke
1 kaskica sambal oelek
1 cehna bijelog luka
sol
2 dl izerendanog malomasnog sira trapiste

Temperatura rerne neka postigne 225 stepeni.

Iscjediti kukuruz, dok se to cijedi pomjesati jaja i pavlaku, dodati kasnije u to kukuruz i ostale sastojke,

posuti sirom i staviti u rernu da se zapece.

Servirati sa pecenom sniclom i zelenom salatom sa paprikom, mariniranim bijelim lukom, sampinjonima i

krastavcem.


Cetvrtak

Rucak:

Baked photato sa piletinom ili muckalicom od tune


Vecera:

Pileci djuvec sa rizom

Petak

Rucak:
patremka u rerni sa povrcem

potrebno
onoliko pastrmki koliko clanova porodice imaš....
svaki psatrmku oprati pa je nasoliti iznutra i okolo...komadic limuna unaciti unutar nje....

u koamde folije dovoljno velike za pastrmku i povrce staviti pastrmku pa preko nje naredati jedan krompir na

komade vece ploške, jedna tikvica manja na vece komade, jedna paprika na 4 dijela i jedan crveni luk na 4

dijela....ako ima paradajz i njega jedna na 4 dijela

napraviti matrinadu...sitno isjeckati luk bijeli, dodati malsinovo ulje i peršun i limunovog doka od pola

limuna time poprskati svaku napravljenu foliju sa pastrmkom i po povrcu...folije zatvoriti i staviti da se

peku u rernu u tepsiji...
za otrpilike 25-30 minuta gotovo je

Vecera:

Tortille

Subota

Rucak:

Vegeterijanska pita ( american pie tipa)
Kukuruz, paprika, sampinjoni. Philadelphianamaz, sunce Biber, buljon kao i povrca. Mozzarelasir ZA toping.

1 prikliještiti (e) soli
3 šalice brašna
90 g margarina
3 žlice vode
Kuhanje
metoda za kuhanje pita tijesto je isto, čak i ako sastojci mogu varirati.

Izmiješati brašno i sol u zdjelu. Dodajte margarin u grudica. Budući da margarin je teško, treba ga ukloniti iz

hladnjak sat vremena prije.

Mrviti zajedno skraćivanje i brašno s dohvat ruke, da "veliki zobene pahuljice" su obično stajati, ali ne

mrvice za mališane.
Dodati oko 3 žlice hladne vode u zdjelu. Početi raditi tijesto zajedno sa širokim i fleksibilan nož

po cijepanje i okretanjem gore. Završiti sa svojim rukama, okupljaju tijesto dok ne postane loptu koja ostavlja

zdjela strane savršeno čist.

Stavite tijesto u plastičnu vrećicu i stavite ga u hladnjak ili neko drugo mjesto za odmor. Tada

samo razvaljajte. Ako je dovoljno cool u kuhinji, može razvaljati tijesto izravno na isället

stavite ga u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak.

Vecera:

Buranija

Nedelja

Rucak:

Povrce sa puretinom i bešamel sosom
potrebno
1 tikvica, glavica crvenog luka, mrkva 2 komada srednje velicine, svijet karfiola jedna manja glavica, svijet

brokule pola manje glavice, 2 -3 krompira.
400 grama purecih fileta na kockice izrezati.

U dublju tavu staviti svo povrce da se prži redom...prvo luk, pa mrkva, pa tikvica, pa karfiol pa brokula, pa

lrompir.
kad porpžiš dodati vode da pokrije i neka se otvoreno kuha da voda ispari....

nakon jedno 30 minuta u to bez vode dodati porece kockice i sve zacine po želji.

pržiri jedno 10-tak minuta sve zajedno...
onda doati bešamel soso koji prije napraviš ili gotov kupiš...
još malo pirjati sa bešamelom al brzo mješati da ne zagori.

Vecera:

Chili con carne

600 gr fasiranog mesa
2 zuta luka
2 paprike
1 konzerva paradajiza u komadicima
1 buljon teleci
1 crvenia chilipapricica
2 cehne bijelog luka
1 konzerva bijelog graha u paradajzsosu (moze i bez paradajzsosa)
1/2 kaskice sambal oelek (ljuti zacin u tekucini)
aleva paprika
maslinovo ulje
sol i biber

Uradi ovako
Oguli i isjeckaj luk i papriku. Isjeckaj chilipapricicu u sitno, takodjer i bijeli luk.
Proprzi luk i papriku na maslinovom ulju, zajedno dok dobiju malo boje. Posoli i pobiberi.
Dodaj chili, bijeliluk i buljon. Pusti da se kuha 10 minuta.
Dodaj paradajz, grah i alevu papriku. Kuhaj dok skoro sva tecnost nenestane iz serpe.

Serviraj sa cornchips i sa philadelphia namazom.


Mislim da nisam fulila nijedan dan... ovo gdje imaju recepti to su jela koja nisam probala ;)




ziki -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:21:46)

Ja sam jedno vijeme pravila nedeljne menije al sam malo ispala iz štosa. Planiram kad se mm vrati sa odmora i ispratim svekrvu ako je dovede opet počet sa tom praksom. Fora je napravit 3-4 nedeljna menija i vrtiš. Kao što reče Blue rose mirna kući idem bez nervoze. Na dom za 5 je nekad izlazio jelovnik svakog ponedeljka tako da sam odatle često preuzimala ideje. Jedna stvar koju i dalje prektikujem su redovno evidentiranje šta imam oda sataojaka u špajizu i u zamrzivaču tako da vrlo lako napravim i spisak za kupovinu i jelovnik.




Ilhana RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:27:23)

I ja sam to kontala da radim... da vidim prvo sta imamo al posto jos nisam pokupovala sve sto mi treba u kuci, tek uselili, moram neki sitnica jos da kupim... spisak mi je podug sada al zato sto je prvi ja mislim al ako Bog da drugi meni ce vec biti laksi jer imam vise stvari kod kuce ;)

Sad naleti na jednu zenu sto pise blog iz australije, ima fantasticni jela i kolaca tako da sam je stavila u favorite =)

blog se zove Cooking by Mirjana (Ruza123) ;)




Skvo RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:29:20)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Ponedeljak

Rucak:
Losos/Riba sa kuhanim krompirom i hladnim umakom sa zelenim zacinima

Vecera:

Pilav sa umakom od jagnjetine i paprika

Recept:
Sastojci za 4 osobe:
350 gr pilava
350 gr jagnjetine
80 gr prsute
1 konzerva citavih paradajiza
1 crveni luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 liska lorverovog lista
3 kasike maslinovog ulja
2 dl bijelog vina
sol i biber

2-3 kasike morske soli za kuhanje pilava

Permesan za serviranje

Uradi ovako:
Oguli luk i mrkvu, isjeckaj svo povrce i pomjesaj skupa. Isjeci prsutu i jagnjetinu u male kockice. Isperi

papriku i isjeckaj u rezice.

Ugrij ulje u serpi sa debelim dnom i dodaj svo povrce osim paprike. Propeci malo na tihoj vatri dok se povrce

smeksa i onda dodati prsutu i peci jos 3 minute.

Povecaj temperaturu, dodaj jagnjetinu, lorverov list i pusti da se propece jos pet minuta. Dodaj vino i pusti

da se kuha na visokoj temperaturi, Isjeci paradajiz u male kockice i dodaj i njih, i posoli i pobiberi na

tihoj vatri ispod poklopca 30 minuta.

Stavite vodu za pilav, od prilike 3 litra za ovu kolicinu. Kad voda provri posolite sa morskom soli i kuhaj

pilav prema uputama na paketu, upute za al dente pilav.

Iscjedite pilav i pomjesaj te ga sa sosom od jagnjetine i izerendaj permesan po njemu.

Bon apetit!


Utorak

Rucak:

Tacogratering

4 port
100 g philadelphianamaza (light)
1 dl pavlake slatke (light)
400 g telece fasirano meso (max 10% masnoce)
1 vrecica taco mix zacina
1 zuti luk
½ crvene paprike
½ konzerve paradajiza u komadicima
½ poriluka
izerendani sir (malomasni, max 17%)
tortille ili nachos

1. Pomjesaj philadelphia i pavlaku. Sa tom smjesom namazati dno od staklene zdijele za rernu.
2. Proprziti meso, luk i tacomix.
3. Posuti smjesu sa mesom po smjesi p philadelphiji i posuti po tome paradajiz.
4. Isjeckati paprike i poriluk u duge tanke "cjevkice" i posuti po paradajizu.
5. Posuti sve to sa izerendanim sirom i staviti u rernu da se doprzi caa 20 minuta na 200 stepeni.

Servirati sa salatom i nachosom ili tortilama,

Vecera:

Punjene paprike sa krompirima


Srijeda

Rucak:

Jakobove kapice s kukuruzom salse
Za 4 osobe

4 velike Jakobove kapice
1 / 2 žličice curry praha
prstohvat morske soli
maslinovo ulje

300 g kukuruza (smrznutog i odmrznuti, ili svježe)
150 g cherry rajčica
1 mala crvena chili
1 mali crveni luk
1 žlica sezamovog ulja
1 vapna
svjetlo umak od soje
morske soli
crni papar
svježeg korijandera

Sitno nasjeckajte crveni luk i čili, rajčice i izrezati na klinove. Izmiješati s kukuruzom u lonac za pirjanje, dodajte i

sezamovog ulja, sok od limete, malo soja umak, sol i papar. Pričekajte s korijanderom.

Podijelite Jakobove kapice preko. Uključite se u malo curry prah i morske soli, i pržiti zatim u minutu sa svake strane

maslinovog ulja na visoke topline.

U međuvremenu, toplina salse, to traje samo minutu. Dodajte korijandar, i dodati gore lijepo na ploče.

Na vrh staviti Jakobove kapice.


Vecera:

Kukuruzni gratering sa sniclom telecom

1 konzerva kukuruza
3 jaja
1 dl malomasne pavlake slatke
1 kaskica sambal oelek
1 cehna bijelog luka
sol
2 dl izerendanog malomasnog sira trapiste

Temperatura rerne neka postigne 225 stepeni.

Iscjediti kukuruz, dok se to cijedi pomjesati jaja i pavlaku, dodati kasnije u to kukuruz i ostale sastojke,

posuti sirom i staviti u rernu da se zapece.

Servirati sa pecenom sniclom i zelenom salatom sa paprikom, mariniranim bijelim lukom, sampinjonima i

krastavcem.


Cetvrtak

Rucak:

Baked photato sa piletinom ili muckalicom od tune


Vecera:

Pileci djuvec sa rizom

Petak

Rucak:
patremka u rerni sa povrcem

potrebno
onoliko pastrmki koliko clanova porodice imaš....
svaki psatrmku oprati pa je nasoliti iznutra i okolo...komadic limuna unaciti unutar nje....

u koamde folije dovoljno velike za pastrmku i povrce staviti pastrmku pa preko nje naredati jedan krompir na

komade vece ploške, jedna tikvica manja na vece komade, jedna paprika na 4 dijela i jedan crveni luk na 4

dijela....ako ima paradajz i njega jedna na 4 dijela

napraviti matrinadu...sitno isjeckati luk bijeli, dodati malsinovo ulje i peršun i limunovog doka od pola

limuna time poprskati svaku napravljenu foliju sa pastrmkom i po povrcu...folije zatvoriti i staviti da se

peku u rernu u tepsiji...
za otrpilike 25-30 minuta gotovo je

Vecera:

Tortille

Subota

Rucak:

Vegeterijanska pita ( american pie tipa)
Kukuruz, paprika, sampinjoni. Philadelphianamaz, sunce Biber, buljon kao i povrca. Mozzarelasir ZA toping.

1 prikliještiti (e) soli
3 šalice brašna
90 g margarina
3 žlice vode
Kuhanje
metoda za kuhanje pita tijesto je isto, čak i ako sastojci mogu varirati.

Izmiješati brašno i sol u zdjelu. Dodajte margarin u grudica. Budući da margarin je teško, treba ga ukloniti iz

hladnjak sat vremena prije.

Mrviti zajedno skraćivanje i brašno s dohvat ruke, da "veliki zobene pahuljice" su obično stajati, ali ne

mrvice za mališane.
Dodati oko 3 žlice hladne vode u zdjelu. Početi raditi tijesto zajedno sa širokim i fleksibilan nož

po cijepanje i okretanjem gore. Završiti sa svojim rukama, okupljaju tijesto dok ne postane loptu koja ostavlja

zdjela strane savršeno čist.

Stavite tijesto u plastičnu vrećicu i stavite ga u hladnjak ili neko drugo mjesto za odmor. Tada

samo razvaljajte. Ako je dovoljno cool u kuhinji, može razvaljati tijesto izravno na isället

stavite ga u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak.

Vecera:

Buranija

Nedelja

Rucak:

Povrce sa puretinom i bešamel sosom
potrebno
1 tikvica, glavica crvenog luka, mrkva 2 komada srednje velicine, svijet karfiola jedna manja glavica, svijet

brokule pola manje glavice, 2 -3 krompira.
400 grama purecih fileta na kockice izrezati.

U dublju tavu staviti svo povrce da se prži redom...prvo luk, pa mrkva, pa tikvica, pa karfiol pa brokula, pa

lrompir.
kad porpžiš dodati vode da pokrije i neka se otvoreno kuha da voda ispari....

nakon jedno 30 minuta u to bez vode dodati porece kockice i sve zacine po želji.

pržiri jedno 10-tak minuta sve zajedno...
onda doati bešamel soso koji prije napraviš ili gotov kupiš...
još malo pirjati sa bešamelom al brzo mješati da ne zagori.

Vecera:

Chili con carne

600 gr fasiranog mesa
2 zuta luka
2 paprike
1 konzerva paradajiza u komadicima
1 buljon teleci
1 crvenia chilipapricica
2 cehne bijelog luka
1 konzerva bijelog graha u paradajzsosu (moze i bez paradajzsosa)
1/2 kaskice sambal oelek (ljuti zacin u tekucini)
aleva paprika
maslinovo ulje
sol i biber

Uradi ovako
Oguli i isjeckaj luk i papriku. Isjeckaj chilipapricicu u sitno, takodjer i bijeli luk.
Proprzi luk i papriku na maslinovom ulju, zajedno dok dobiju malo boje. Posoli i pobiberi.
Dodaj chili, bijeliluk i buljon. Pusti da se kuha 10 minuta.
Dodaj paradajz, grah i alevu papriku. Kuhaj dok skoro sva tecnost nenestane iz serpe.

Serviraj sa cornchips i sa philadelphia namazom.


Mislim da nisam fulila nijedan dan... ovo gdje imaju recepti to su jela koja nisam probala ;)


Garant ne radis...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:33:48)

Poredala sam ih na taj nacin koje mogu da napravim dan prije a koje mogu onaj dan kad sam prva;)


a izvnjavam se unaprijed za prevod, google translate je ucinio sto je mogao hahahah :P




Majčica -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 14:52:39)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Ponedeljak

Rucak:
Losos/Riba sa kuhanim krompirom i hladnim umakom sa zelenim zacinima

Vecera:

Pilav sa umakom od jagnjetine i paprika

Recept:
Sastojci za 4 osobe:
350 gr pilava
350 gr jagnjetine
80 gr prsute
1 konzerva citavih paradajiza
1 crveni luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 liska lorverovog lista
3 kasike maslinovog ulja
2 dl bijelog vina
sol i biber

2-3 kasike morske soli za kuhanje pilava

Permesan za serviranje

Uradi ovako:
Oguli luk i mrkvu, isjeckaj svo povrce i pomjesaj skupa. Isjeci prsutu i jagnjetinu u male kockice. Isperi

papriku i isjeckaj u rezice.

Ugrij ulje u serpi sa debelim dnom i dodaj svo povrce osim paprike. Propeci malo na tihoj vatri dok se povrce

smeksa i onda dodati prsutu i peci jos 3 minute.

Povecaj temperaturu, dodaj jagnjetinu, lorverov list i pusti da se propece jos pet minuta. Dodaj vino i pusti

da se kuha na visokoj temperaturi, Isjeci paradajiz u male kockice i dodaj i njih, i posoli i pobiberi na

tihoj vatri ispod poklopca 30 minuta.

Stavite vodu za pilav, od prilike 3 litra za ovu kolicinu. Kad voda provri posolite sa morskom soli i kuhaj

pilav prema uputama na paketu, upute za al dente pilav.

Iscjedite pilav i pomjesaj te ga sa sosom od jagnjetine i izerendaj permesan po njemu.

Bon apetit!


Utorak

Rucak:

Tacogratering

4 port
100 g philadelphianamaza (light)
1 dl pavlake slatke (light)
400 g telece fasirano meso (max 10% masnoce)
1 vrecica taco mix zacina
1 zuti luk
½ crvene paprike
½ konzerve paradajiza u komadicima
½ poriluka
izerendani sir (malomasni, max 17%)
tortille ili nachos

1. Pomjesaj philadelphia i pavlaku. Sa tom smjesom namazati dno od staklene zdijele za rernu.
2. Proprziti meso, luk i tacomix.
3. Posuti smjesu sa mesom po smjesi p philadelphiji i posuti po tome paradajiz.
4. Isjeckati paprike i poriluk u duge tanke "cjevkice" i posuti po paradajizu.
5. Posuti sve to sa izerendanim sirom i staviti u rernu da se doprzi caa 20 minuta na 200 stepeni.

Servirati sa salatom i nachosom ili tortilama,

Vecera:

Punjene paprike sa krompirima


Srijeda

Rucak:

Jakobove kapice s kukuruzom salse
Za 4 osobe

4 velike Jakobove kapice
1 / 2 žličice curry praha
prstohvat morske soli
maslinovo ulje

300 g kukuruza (smrznutog i odmrznuti, ili svježe)
150 g cherry rajčica
1 mala crvena chili
1 mali crveni luk
1 žlica sezamovog ulja
1 vapna
svjetlo umak od soje
morske soli
crni papar
svježeg korijandera

Sitno nasjeckajte crveni luk i čili, rajčice i izrezati na klinove. Izmiješati s kukuruzom u lonac za pirjanje, dodajte i

sezamovog ulja, sok od limete, malo soja umak, sol i papar. Pričekajte s korijanderom.

Podijelite Jakobove kapice preko. Uključite se u malo curry prah i morske soli, i pržiti zatim u minutu sa svake strane

maslinovog ulja na visoke topline.

U međuvremenu, toplina salse, to traje samo minutu. Dodajte korijandar, i dodati gore lijepo na ploče.

Na vrh staviti Jakobove kapice.


Vecera:

Kukuruzni gratering sa sniclom telecom

1 konzerva kukuruza
3 jaja
1 dl malomasne pavlake slatke
1 kaskica sambal oelek
1 cehna bijelog luka
sol
2 dl izerendanog malomasnog sira trapiste

Temperatura rerne neka postigne 225 stepeni.

Iscjediti kukuruz, dok se to cijedi pomjesati jaja i pavlaku, dodati kasnije u to kukuruz i ostale sastojke,

posuti sirom i staviti u rernu da se zapece.

Servirati sa pecenom sniclom i zelenom salatom sa paprikom, mariniranim bijelim lukom, sampinjonima i

krastavcem.


Cetvrtak

Rucak:

Baked photato sa piletinom ili muckalicom od tune


Vecera:

Pileci djuvec sa rizom

Petak

Rucak:
patremka u rerni sa povrcem

potrebno
onoliko pastrmki koliko clanova porodice imaš....
svaki psatrmku oprati pa je nasoliti iznutra i okolo...komadic limuna unaciti unutar nje....

u koamde folije dovoljno velike za pastrmku i povrce staviti pastrmku pa preko nje naredati jedan krompir na

komade vece ploške, jedna tikvica manja na vece komade, jedna paprika na 4 dijela i jedan crveni luk na 4

dijela....ako ima paradajz i njega jedna na 4 dijela

napraviti matrinadu...sitno isjeckati luk bijeli, dodati malsinovo ulje i peršun i limunovog doka od pola

limuna time poprskati svaku napravljenu foliju sa pastrmkom i po povrcu...folije zatvoriti i staviti da se

peku u rernu u tepsiji...
za otrpilike 25-30 minuta gotovo je

Vecera:

Tortille

Subota

Rucak:

Vegeterijanska pita ( american pie tipa)
Kukuruz, paprika, sampinjoni. Philadelphianamaz, sunce Biber, buljon kao i povrca. Mozzarelasir ZA toping.

1 prikliještiti (e) soli
3 šalice brašna
90 g margarina
3 žlice vode
Kuhanje
metoda za kuhanje pita tijesto je isto, čak i ako sastojci mogu varirati.

Izmiješati brašno i sol u zdjelu. Dodajte margarin u grudica. Budući da margarin je teško, treba ga ukloniti iz

hladnjak sat vremena prije.

Mrviti zajedno skraćivanje i brašno s dohvat ruke, da "veliki zobene pahuljice" su obično stajati, ali ne

mrvice za mališane.
Dodati oko 3 žlice hladne vode u zdjelu. Početi raditi tijesto zajedno sa širokim i fleksibilan nož

po cijepanje i okretanjem gore. Završiti sa svojim rukama, okupljaju tijesto dok ne postane loptu koja ostavlja

zdjela strane savršeno čist.

Stavite tijesto u plastičnu vrećicu i stavite ga u hladnjak ili neko drugo mjesto za odmor. Tada

samo razvaljajte. Ako je dovoljno cool u kuhinji, može razvaljati tijesto izravno na isället

stavite ga u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak.

Vecera:

Buranija

Nedelja

Rucak:

Povrce sa puretinom i bešamel sosom
potrebno
1 tikvica, glavica crvenog luka, mrkva 2 komada srednje velicine, svijet karfiola jedna manja glavica, svijet

brokule pola manje glavice, 2 -3 krompira.
400 grama purecih fileta na kockice izrezati.

U dublju tavu staviti svo povrce da se prži redom...prvo luk, pa mrkva, pa tikvica, pa karfiol pa brokula, pa

lrompir.
kad porpžiš dodati vode da pokrije i neka se otvoreno kuha da voda ispari....

nakon jedno 30 minuta u to bez vode dodati porece kockice i sve zacine po želji.

pržiri jedno 10-tak minuta sve zajedno...
onda doati bešamel soso koji prije napraviš ili gotov kupiš...
još malo pirjati sa bešamelom al brzo mješati da ne zagori.

Vecera:

Chili con carne

600 gr fasiranog mesa
2 zuta luka
2 paprike
1 konzerva paradajiza u komadicima
1 buljon teleci
1 crvenia chilipapricica
2 cehne bijelog luka
1 konzerva bijelog graha u paradajzsosu (moze i bez paradajzsosa)
1/2 kaskice sambal oelek (ljuti zacin u tekucini)
aleva paprika
maslinovo ulje
sol i biber

Uradi ovako
Oguli i isjeckaj luk i papriku. Isjeckaj chilipapricicu u sitno, takodjer i bijeli luk.
Proprzi luk i papriku na maslinovom ulju, zajedno dok dobiju malo boje. Posoli i pobiberi.
Dodaj chili, bijeliluk i buljon. Pusti da se kuha 10 minuta.
Dodaj paradajz, grah i alevu papriku. Kuhaj dok skoro sva tecnost nenestane iz serpe.

Serviraj sa cornchips i sa philadelphia namazom.


Mislim da nisam fulila nijedan dan... ovo gdje imaju recepti to su jela koja nisam probala ;)


Garant ne radis...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Isto se pitam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Da li vi zene koje radite zaista kuhate i veceru i rucak? Ja obicno skuham navece nesto za sutradan, posto radim do 16h, a nekad ne skuham nista pa improvizujem kad dodjem kuci. Vecera nekad, obicno vikendom ili ako vec onda nesto na brzinu tipa palenta, makaroni sa sirom, izljevak i sl, ali ovo sto vi pisete[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Svaka cast, ja sam mislila da sam ja prilicno dobra domacica, sad mi komplekse nabijate.




Hanady RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 20:17:39)

ja vikend iskoristim da skuham i isplaniram ručak za narednu sedmicu.

najčešće skuham jela koja se mogu podgrijavati a ne malo puta navečer isplaniram za sutra i soavim pripremljeno.

doruk ne paniram...jeidno što djeci na čauvanju uvijek imama šta im treba...nekada im skuham krofne, štrudlu, kiflice pa ponesu za doručak ili užine.

večera ne...ja i suprug inače ne večeramo sem evenstualno vikendom nešto od morskih polodova i+uz čašicu vina ....a ostale dane samo djeca veleraju i to im dajem iz onoga što imama u frižideru ili im je priteklo od ručka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo kako je kod mene ozgledala i izgledat će ova sedmica....

ponedeljak...
grašak sa teletinom ( skuhala u pretisu za vikned)

utorak....
sitni ćevap ( sluhala za vikend)  dokuhala krompir za pire i eto ručka
pravila palačinke slane i slatke ...večera i desert[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

srijeda...
grah sa suhim rebrima....skuhala za vikend

biće za doručak kiflice sa sirom i šipurkom djeci...utorak navečer porkuan...a u srijedu ujutro ispečem pa ponesu


četvrtak....
japrak u vinovom listu...skuhan za vikend


petak....
grah ili japrak ko šta voli ima pravo na izbor[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja obavezno imama supe...svaki dan...naveče je iskuham za sutra ili svako drugi dan iskuhavam je...
ponesem za čuvanje da im se da kao užina a ja i suprug u uzavisnoti od ručka pojedemo je prije glavnog jela..

salate imamo zimski je period pa još uvijek tužimo zimnicu.

deserte pravim navečer ili eventualno ispečem hljeb ili pogače za sutra....ili djeci za doručka.






R&T@ -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 20:50:11)

Sedmicni jelovnik???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
Divim vam se...ja ne znam sta cu sutra jesti...

I ne volim podgrijanu hranu.
Mi rucamo samo ono sto se tek napravi.




Hanady RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 22:13:33)

IZVORNA PORUKA: tajra

Sedmicni jelovnik???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
Divim vam se...ja ne znam sta cu sutra jesti...

I ne volim podgrijanu hranu.
Mi rucamo samo ono sto se tek napravi.


IZVORNA PORUKA: tajra

Sedmicni jelovnik???
Divim vam se...ja ne znam sta cu sutra jesti...

I ne volim podgrijanu hranu.
Mi rucamo samo ono sto se tek napravi.


ma bjež tajra...grah je najbolji kad prenoći[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nije ni moj muž volio podgrijano pa s ebome navikao inače nebi ništa ni jeo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

On svako veče ide privatno radi...elem dok dođemo kući dok ja postavim on jede i ode...
da ne napravim prije...nebi ga stigo ni jest...
skonto čojek bolje išta nego ništa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




taurus -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 22:22:09)

i ja volim da isplaniram šta će se jesti u toku sedmice, naravno kada radim
sada sam na bolovanju pa skuham svaki dan svježe
kada sam druga smjena ujutro prije posla napravim ručak za taj dan
a kada sam prva smjena ručak napravim noć prije, tako da mi bude lakše kada dođem kući
supe uglvnom iskuham, podijelim u posudice i zaledim
prilog uz glavno jelo (tipa krompir pire) uvijek pravim neposredno prije jela

hanady mene je strah da mi toliko dugo stoji hrana u frižideru, recimo od vikenda do četvrtka, je li ti to zalediš ili držiš u običnom frižideru




Anoniman -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 22:25:38)

IZVORNA PORUKA: tajra

Sedmicni jelovnik???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
Divim vam se...ja ne znam sta cu sutra jesti...

I ne volim podgrijanu hranu.
Mi rucamo samo ono sto se tek napravi.

ista sam ti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...rijetko kad da skontamo sa cemo jesti dan prije...a to kad skontamo obicno bude hagra[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Skvo RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 22:28:49)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja vikend iskoristim da skuham i isplaniram ručak za narednu sedmicu.

najčešće skuham jela koja se mogu podgrijavati a ne malo puta navečer isplaniram za sutra i soavim pripremljeno.

doruk ne paniram...jeidno što djeci na čauvanju uvijek imama šta im treba...nekada im skuham krofne, štrudlu, kiflice pa ponesu za doručak ili užine.

večera ne...ja i suprug inače ne večeramo sem evenstualno vikendom nešto od morskih polodova i+uz čašicu vina ....a ostale dane samo djeca veleraju i to im dajem iz onoga što imama u frižideru ili im je priteklo od ručka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo kako je kod mene ozgledala i izgledat će ova sedmica....

ponedeljak...
grašak sa teletinom ( skuhala u pretisu za vikned)

utorak....
sitni ćevap ( sluhala za vikend)  dokuhala krompir za pire i eto ručka
pravila palačinke slane i slatke ...večera i desert[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

srijeda...
grah sa suhim rebrima....skuhala za vikend

biće za doručak kiflice sa sirom i šipurkom djeci...utorak navečer porkuan...a u srijedu ujutro ispečem pa ponesu


četvrtak....
japrak u vinovom listu...skuhan za vikend


petak....
grah ili japrak ko šta voli ima pravo na izbor[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja obavezno imama supe...svaki dan...naveče je iskuham za sutra ili svako drugi dan iskuhavam je...
ponesem za čuvanje da im se da kao užina a ja i suprug u uzavisnoti od ručka pojedemo je prije glavnog jela..

salate imamo zimski je period pa još uvijek tužimo zimnicu.

deserte pravim navečer ili eventualno ispečem hljeb ili pogače za sutra....ili djeci za doručka.





Radis li ista drugo osiim kuhanja za vikend?...Ah, da kada kuhas ono sto jedete  vikendom?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Sedmični (tjedni) jelovnik (11.1.2011 22:33:37)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja vikend iskoristim da skuham i isplaniram ručak za narednu sedmicu.

najčešće skuham jela koja se mogu podgrijavati a ne malo puta navečer isplaniram za sutra i soavim pripremljeno.

doruk ne paniram...jeidno što djeci na čauvanju uvijek imama šta im treba...nekada im skuham krofne, štrudlu, kiflice pa ponesu za doručak ili užine.

večera ne...ja i suprug inače ne večeramo sem evenstualno vikendom nešto od morskih polodova i+uz čašicu vina ....a ostale dane samo djeca veleraju i to im dajem iz onoga što imama u frižideru ili im je priteklo od ručka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo kako je kod mene ozgledala i izgledat će ova sedmica....

ponedeljak...
grašak sa teletinom ( skuhala u pretisu za vikned)

utorak....
sitni ćevap ( sluhala za vikend)  dokuhala krompir za pire i eto ručka
pravila palačinke slane i slatke ...večera i desert[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

srijeda...
grah sa suhim rebrima....skuhala za vikend

biće za doručak kiflice sa sirom i šipurkom djeci...utorak navečer porkuan...a u srijedu ujutro ispečem pa ponesu


četvrtak....
japrak u vinovom listu...skuhan za vikend


petak....
grah ili japrak ko šta voli ima pravo na izbor[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja obavezno imama supe...svaki dan...naveče je iskuham za sutra ili svako drugi dan iskuhavam je...
ponesem za čuvanje da im se da kao užina a ja i suprug u uzavisnoti od ručka pojedemo je prije glavnog jela..

salate imamo zimski je period pa još uvijek tužimo zimnicu.

deserte pravim navečer ili eventualno ispečem hljeb ili pogače za sutra....ili djeci za doručka.





Radis li ista drugo osiim kuhanja za vikend?...Ah, da kada kuhas ono sto jedete  vikendom?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

oa vikendom kuham i ono što jedemo za vikend...
evo sad sa za vikend bila u zenici u subotu...tamo sam ja ručala, i starije dijete...
a muž i malo dijete kod mame ručali...
u subotu naveče počelao savijat japrak i grah otkuhavat[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

u nedelju pravila najrpije ujutro supicu pa kasnije riža sa povrćem i šnicle faširane...i na sve to sredila kuću ko pištu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
i sve nakuhala....
iskreno...slabo idem gdje vikendom sem navečer ako izađemo...upravo jer najviše obaveza oko kuće i kuhanja i djece imama vikendom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
ali jedino tako mogu stići u tku sedmice sve[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

a 4 kola ( 2 plisnka i 2 električna) i rerna...rade uvijek cijelu nedelju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sad ja rahat sutra idem kafu nakon posla piti...ima hrane da jedu da mama do ponoći ostane[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>