magnolija* -> RE: Porodilište Mostar (21.3.2011 22:58:37)
|
Znam da se svašta svuda dešava, ali ovo što se kod nas u Brankovcu događa je stvarno alarmantna situacija !!! Ja lično imam fino iskustvo s poroda, bio je bez ikakvih problema, ali i moja cura se rodila nagutana dobro zagađene plodne vode i omotana po cijelom tijelu predugom pupčanom vrpcom. Na sreću, hvala dragom bogu, sve je prošlo bez ikakvih problema. I moju curu je trebao pregledati pedijatar, rodila se u 2:20 u noći. Dr Redžić me je porodio i nekoliko puta babici skrenuo pažnju da treba zovnuti pedijatra da je dođe za svaki slučaj pregledati. Ne znam za babicu kojoj je to bilo rečeno da uradi, al sestra s odjela je zvala pedijatra da je dođe pregledati, na šta je ovaj/ ili ova, ne znam, na žalost, ko je bio dežurni, ja bih ga imenovala ovde, pitao : "a je li hitno?"!!!!!!!!!!! Kakav je to idiot koji pita je li hitno pregledati bebu koja je rođena nagutana plodne vode koja je bila, kako kažu, kao pura, gusta skroz i zagađena mekonijem, je li hitno pregledati bebu kojoj je bila omotana svuda, pa i preko lica i nosića pupčana vrpca i kojoj su počeli opadati otkucaji srca pred kraj poroda? Pa kakvi to ljudi kod nas rade? Jel treba beba biti na pola mrtva da se pregleda? Evo ako već ne pedijatri ne prisustvuju porodu kod nas, haj dobro, al zar se ne bi svaka tek rođena beba trebala pregledati? Pa nije dovoljan samo površan pregled ginekologa. Možeš misliti koliko je onaj rezultat apgar testa na otpusnom pismu tačan... Moja curica je pregledana tek oko podne sutradan, zamislite ! Niko se nije udostojio doći, niti pedijatar koji je došao na prvu smjenu... Ma katastrofa. Nego, hB dragom pa je sve bilo uredu. A šta da čovjek radi, kako da se proba stati u kraj svemu ovome? Možda bismo trebali imenovati doktore, i pozitivna i negativna iskustva s njima? Možda će se tako olakšati svim budućim trudnicama i rodiljama, da znaju šta mogu očekivati i kako se postaviti ? Ne znam, ne mogu biti pametna.
|
|
|
|