Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo da kazem moje iskustvo ja se udebljala 15,5 kila do poroda oatale mi 4 a bebac 5 mjeseci i ponosna sam na moje salo jer je vrijedno svega ... Nemojte se opterecivat sve majke su lijepe sa 5 kila vise ili 10 i svaka strija kada ugledate vase bebe ... Slozit ce se samnom svaka majka ... Ljubimo vas ja i D :)))
Ja sam svaki mjesec trudnoće dobijala po 5 kg..na porod sada, drugi put otišla sa 107..dojim dušu mi izvuče ali 7 mjeseci kile stoje...sada sam korigovala ishranu i vježbam..pa vidjet ćemo
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
zene drage blago vama ja sam ko morz a 24ta sedmica. Doduse ja sam imala pola godine prije trudnoce raznorazne hormonske terapije. 14 kg do sada dobila...jos cu jedno 20...a stara ko prahino magare...ne gine mi broj 50 sa 40 godina
Evo da kazem moje iskustvo ja se udebljala 15,5 kila do poroda oatale mi 4 a bebac 5 mjeseci i ponosna sam na moje salo jer je vrijedno svega ... Nemojte se opterecivat sve majke su lijepe sa 5 kila vise ili 10 i svaka strija kada ugledate vase bebe ... Slozit ce se samnom svaka majka ... Ljubimo vas ja i D :)))
apsolutno se slazem!!! ni moje skembe koje mi je ostalo poslije blizanaca sigurno nije bas najljepse, ali znam zasto je tu i ne samo da vrijedi, vec mi apsolutno ne smeta... da sam Bogdom mogla da ih nosim jos duze pa da dobijem i koju striju
Danas 25 punih sedmica +4,5 kg. Zadovoljna s obzirom da sam u prvoj trudnoci jako puno izgubila na pocetku zbog povracanja i mucnina, onda vratila i to i na to do poroda 9 kg nabacila. Sad nisam izgubila puno (svega 2 kg) pa sam vratila to polako i plus ovih 4,5 kg. Sve u svemu ok
Ja nikako ne mogu da odgonetne nekad mi vaga pokaže manje nekada više, zavisi šta jedem i da li idem na WC. E prije sedam dana sam rekla nema vaganja svaki dan, vagat cu se sammo jednom sedmično i to npr. nedeljom pred spavanje i tako sam se vagala prošle nedelje i imala sam 66,300 a sada ove 66,200 , mada sam sa strahom stala na vagu i mislila da će mi pokazati puno više povećanje jer se stvarno nekako debeljo i naduto osjećam
Najrealnije je vaganje ujutru nakon obavljanja u toaletu (piskenja i sta vec ). Ja se ne vagam navece. Tonus misica se povecava, onda nekad kasno i jedem, nalijem se vode i donata pa po cijelu noc ustajem. Najbolje pustiti metabolizam preko noci da obavi sta ima i ujutru se lijepo izvagati. Po mogucnosti sa sto manje garderobe na sebi ja nekad na garderobi znam imati i po 1-1,5 kg vise.
Najrealnije je vaganje ujutru nakon obavljanja u toaletu (piskenja i sta vec ). Ja se ne vagam navece. Tonus misica se povecava, onda nekad kasno i jedem, nalijem se vode i donata pa po cijelu noc ustajem. Najbolje pustiti metabolizam preko noci da obavi sta ima i ujutru se lijepo izvagati. Po mogucnosti sa sto manje garderobe na sebi ja nekad na garderobi znam imati i po 1-1,5 kg vise.
Ovako i ja :) Kod mene je svako jutro ustajanje, WC, vaganje...Posto sam imala viska kg prije trudnoce, pa sam naglo pocela dobijati na pocetku, kako mi je dr. savjetovala kakva ishrana i treba i koliko, pocela sam da vodim "dnevnik dobijenih kg"....odlicno mi pomaze :) nekada se i preskoci to (ako odem roditeljima na par dana, onda se kod mame nalupam pite i cevapa, pa opet se vracam na svoju zdraviju ishranu :) mada, jedem ja i slatko i cokolade, keksice, sladoled, ali sve u granicama nekim (osim neki dan kada sam litar sladoleda pojela-onaj porodicni-za par sati :D ) a sta cu....jelo mi se :D jedino sto sam potpuno izbacila je cips....prije sam cips od 200 grama skoro svaku noc jela.....sada cim mi padne na pamet, kokice sebi pravim :D
Za par dana mi kontrola, vidjet cemo sta mi dr. kaze :D
ja moram kupiti vagu jer na GAK-u ne vagaju, a u apotekama izgleda ukinuli vage :( Ne znam koju vagu kupiti? Da ne pokazuje vise nego sto jeste hahahahha
Danas 25 punih sedmica +4,5 kg. Zadovoljna s obzirom da sam u prvoj trudnoci jako puno izgubila na pocetku zbog povracanja i mucnina, onda vratila i to i na to do poroda 9 kg nabacila. Sad nisam izgubila puno (svega 2 kg) pa sam vratila to polako i plus ovih 4,5 kg. Sve u svemu ok
Iskreno ti zavidim na tako maloj dobivenoj kilazi :) Da je meni tako al ja se ne krecem. Kod mene strogo mirovanje :(
kod mene je najjeftinija digitalna vaga...placena 20KM, marka neka NEO (kupila sam u 4connect, na njihovoj stranici imas sada neke vivax vage po 21KM cini mi se)....ugl vaga tacno, odlicna mi je....nemoj bacati velike novce na vagu
Iskreno ti zavidim na tako maloj dobivenoj kilazi :) Da je meni tako al ja se ne krecem. Kod mene strogo mirovanje :(
Sta ja znam, mislim da nije do kretanja nego do metabolizma i prehrane. Ja sam u prvoj mirovala i vise sam izgubila u pocetku jer sam imala jake mucnine, znala i na infuziji zavrsiti. Jos sam pred kraj morala lezati, bila otvorena. Cinjenica da se nisam puno udebljala ali sam nekako puno izgubila na pocetku. Sad recimo radim, sjedeci je posao, nisam bila na bolovanju, sve sam te neke mucnine nekako izdeverala. Ali jedem pomalo i cesce. Gledam da se hranim zdravo, na posao si nosim obroke (nije mi mrsko ni corbice i variva nosati) samo kupim jogurt. ne pijem gazirano (pocastim se nekad uz pizzu ili cevape ali i to gledam da rijetko jedem). Grickalica nikad nisam bila fan. Uvijek imam voca na stolu. Jedino sam slaba na slatko ali tu se brzo disciplinujem. Vikendom recimo zgrijesim sa sladoledom ili nekim kolacem, na poslu forsiram voce, hurme, eventualno keks onaj wellness. Pijem jako puno vode i cajeva (nezasladjenih) i kafu pijem gorku (urijetko je pijem jos uvijek mi ne pase).
Vodim se onim da je normalno da se udebljam od 12-15 kila, sada sam usla u 4 mjesec 5 kila dobila. kaže doktor da je to OK, otprilike preporučuju po kilo svaki mjesec do 8, jer se od tad se baš gomilaju :) Vidjet ćemo, sreća da je ovo fini period kad već ima zdrave, domaće hrane,
Meni super stvar za pracenje kilaze Jedino sto trebate svoju visinu i kg pretvarati ( http://www.csgnetwork.com/csgcvtcmeters2ftincalc.html za visinu u stopama i inchima, a za kg ukucate na google kg into pounds)
ja na prosloj kontroli u 25+6 imala 6kg u plusu...racunam da sam ostala trudna sa 75 ako do poroda u ova prepstala tri mjeseca bude max 2kg mjesecno ja sam zadovoljna...to je u totalu 12 kg sto se ne moze mjeriti s onih 20 u prosloj trudnoci
Vodim se onim da je normalno da se udebljam od 12-15 kila, sada sam usla u 4 mjesec 5 kila dobila. kaže doktor da je to OK, otprilike preporučuju po kilo svaki mjesec do 8, jer se od tad se baš gomilaju :) Vidjet ćemo, sreća da je ovo fini period kad već ima zdrave, domaće hrane,
Uh draga, meni doktorica zaprijetila sto sam se 3 kg udebljala mislim ono zaprijetila opomenula da je puno :D a i ja sam usla u 4. mjesec
Zene ja kad sam isla na zadnju kontrolu kod doktorice, pokazalo da sam teza 3 kg, tj. prva kontrola 79kg , druga kontrola (prije 3 nedjelje) 82kg a jucer moja vaga kaze 81 kg. Jel moguce da se smrsa u ovom periodu ili je kod doktorice vaga netacna...