|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
13.2.2011 10:24:19   
de_de
Teacher kako si ti ukidala Lani podoje? Ona je starija od Kene 1,5 mjesec, a on samo ne doji dok sam na poslu, od 8 do 16 h, a ostatak vremena svaka 2-3 sata. Po noci se budi 3 puta, tj. dojim ga uoko pola 10 kad krene na spavanje, u 12, oko 3 ujutro, u 7 ujutro i u 8 kad krenem na posao.
Pokusala sam ukinut bar jedan podoj, al naljuti se pa mi je onda teze kad se rasplace.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 576
13.2.2011 10:28:58   
teacher75

IZVORNA PORUKA: de_de

Teacher kako si ti ukidala Lani podoje? Ona je starija od Kene 1,5 mjesec, a on samo ne doji dok sam na poslu, od 8 do 16 h, a ostatak vremena svaka 2-3 sata. Po noci se budi 3 puta, tj. dojim ga uoko pola 10 kad krene na spavanje, u 12, oko 3 ujutro, u 7 ujutro i u 8 kad krenem na posao.
Pokusala sam ukinut bar jedan podoj, al naljuti se pa mi je onda teze kad se rasplace.

evo, pisala sam ovdje pa da ne ponavljamuser posted image :
http://www.ringeraja.ba/forum/m_594091/mpage_14/key_/tm.htm

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 577
13.2.2011 11:58:00   
tekja
Mi smo nocni podoj ukinuli nedavno, sa 18,5 mjeseci.. naime, V. se jednu noc budio i nije trazio da doji, a ja nisam nudila...naredne dvije noci, iako je trazio,nisam mu dala, objasnila bih mu da sika spavauser posted image  i da cemo dojiti ujutru i on je to prihvatio...cetvrtu noc nije ni traziouser posted image   (dugo nam je trebalouser posted image )...a ja, ma preporodila sam seuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 578
13.2.2011 12:27:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

Mi smo nocni podoj ukinuli nedavno, sa 18,5 mjeseci.. naime, V. se jednu noc budio i nije trazio da doji, a ja nisam nudila...naredne dvije noci, iako je trazio,nisam mu dala, objasnila bih mu da sika spavauser posted image  i da cemo dojiti ujutru i on je to prihvatio...cetvrtu noc nije ni traziouser posted image   (dugo nam je trebalouser posted image )...a ja, ma preporodila sam seuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 579
2.3.2011 23:09:43   
lepao
kada se pocinje beba odvikavati..jeli u 3 ili je to jos rano?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 580
2.3.2011 23:11:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: lepao

sta u 3user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu lepao)
Neposredna veza do poruke: 581
2.3.2011 23:11:39   
Skvo RR
Sta u 3?user posted image

Uglavnom ja sam izbacila bebici nocni obrok sa 5 mjeseci.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu lepao)
Neposredna veza do poruke: 582
2.3.2011 23:12:19   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

sta u 3user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 583
2.3.2011 23:13:32   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

sta u 3user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 584
16.3.2011 14:26:33   
Sulty
Drage zene, pomagajte. Mojoj bebici je 9 mjeseci, sad ce 10 u dobar cas ako bog da. Ona je navikla da joj dajem flasicu i drzim je u narucju i tako i zaspi, malo je ljuljuskam. Navece se budi cesto, ali samo jednom jede. Ja kontam da je krajnje vrijeme da je naucim nekako da sama zaspe. Pokusala sam da je spustim u krevetic kad je pospana. Ma ona vristi. Sva se oznoji. Ja vam nisam bas neka mama koja moze izdrzati bebin plac. Ja je pustim minut da vristi, ona se digne iz krevetica i gleda prema vratima od sobe i place i onda udjem uzmem je i uninam. Sta cu. Losa sam pravo, ali stvanro ne mogu da je pustim da place. Sto se tice nocnog obroka sinoc smo prvi put probali da joj ga ne dajemo. Izdzrali smo do 5 i 30. Vise je plakala i nespavala u toku noci nego sto je spavala i nismo mogli duze izdrzat. U 5 i 30 smazala flasicu i spavala do iza 8. Valjda se i ona umorila. Moj muz i ja smo naravno slomljeni.
Kakvi su vasi savjeti? Ima li sta nekako postepeno da je naucim, da ne place, jer kazem vam ja ne mogu slusati svoje dijete da place.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

Neposredna veza do poruke: 585
16.3.2011 14:29:40   
koka i po
eee moja sulty..plac bebe je "neizljeciv ".
ja sam svom S jednostavno prestala ustajati po noci i hraniti ga.malo se komesao,dadnem mu cucu i gotovo.
probaj davati vodu umjesto mlijeka...i to je kod mene palilo kad se budio po noci.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 586
16.3.2011 14:35:03   
Anoniman
sulty, Ja sam ustajala anelu flasu praviti kad trazi u neka doba noci. Jer nece da spava ustane i kaze hapa
Ja dam flasu popije i spava bez problema. Tako je bilo do skoro kako se razbolio flasu nije htjeo tako je sam izbio nocni obrok.
Sad prespava citavu noc.
Sto se tice spavanja ja , anela i dan danas uspavljujem tj. ninam dok ne zaspi .
Meni to nije isto problem :)

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 587
16.3.2011 14:40:15   
Sulty
Felix, meni uopste nije problem Vegu uspavljivati. Vjeruj mi nije tako ni tesko. Sjednem, dam joj flasicu, ljuljuskam je i ona obicno zaspe. Ali kao citam da je to lose jer ja njoj ne dajem sansu da nauci sama da zaspe i zato mi se budi po noci cesto i trazi me. Jer kad se probudi ona ne zna sama zaspati, jer je navikla da je nosam i zato zove. Zato ja kontam trebam li joj ukinuti to ljuljuskanje. Ali kazem ti, ne znam kako, jer ova metoda da ja sad nju pustim da ona meni place i ignorisem je fakat nije za mene. Nije da ja to ni osudjujem, jer znam da su mnoge majke tako uspjele nauciti bebe da spavaju i bebe su sretne, ali ja bas nisam taj tip. Ja se grozno uznemirim kad mi Vegic place. Od kad se rodila. Jednostavno ne mogu da podnesem da je ona meni tuzna.
Sto se tice nocnog podoja, stvarno mislim da joj nije potreban. Velika je. Mashallah, super jede po danu. Sita je sto posto. Mislim da je to samo navika. Pokusat cemo i veceras pa cemo vidjeti kako ide. Sinoc je bilo bas zeznuto. Zaspe ona, ali meni u rukama. Cim je spustim, plac. Tako da smo zavrsili tako sto je muz pola noci spavao s njom, a ja drugu polovinu (stavili je pored sebe i ninali svako malo do 5 i 30 kad sam joj ja napokon napravila hapu).

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 588
16.3.2011 14:42:14   
chuci
moja ustajala u toku noći po 5-6-7 i više puta sve do januara ove godine. i onda je bila bolesna i tada je prestala da se budi. a ja sam isto bila slomljena. a sve sam govorila daće Bog sama će prestati kad joj ne trebadne više. i eto prestala je. sad mi je drago što joj nisam na silu izbacivala noćne obroke (uvijek je to bilo više obroka). sad hB, mašAllah prespava noć. nekad ustane i traži da pije, ali čaša s ljunom joj stoji u krevetiću pa je sama uzme, napije se i legne i nastavi. ja je posmatram. nekada i od mene traži da joj dam. meni bajram svaki dan sada. ustanem jednom ili dva pua u toku noći. pardon ne ustanem nego se samo probudim. ekstra mi je hB.

ja nisam pobornik da treba izbacivati bebi obroke, sve se da izdržati. moja kad je počela fušeriti (povuče par puta i nastavi spavati, ja tamam počela smišljati plan kako da je odviknem a ona onda i sama prestade). ako dijete stvarno popije, onda joj valjda i treba. ako fušeri i samo malo povuče onda bi ja pokušala da joj to izbacim.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 589
16.3.2011 14:42:49   
koka i po
probaj joj dati neki svoj odjevni predmet,tipa marame ,potkosulje i sl. da osjeti tvoj miris.
mozda nije ljuljuskanje u pitanju nego samo tvoja blizina.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 590
16.3.2011 14:44:32   
Anoniman
cekaj malo ne kontamuser posted image ljuljuskas je kad jede flasu pa povratice.Ja sam tako radila prije jos u bol. kad sam snjim bila pocela djete ljuljat kad dodje sestra me ruzi sta to radis dok djete jedeuser posted image
Neznam, i anel se zna buditi izasna place sjedi, ja ga ne ninam vec je on pored mene (nece u krevetac) Dam cucu i kazem šššš evo mama pajaj pomilujem ga i legne....
navika sve navika sto si je naucila nosati ne osudjujem te , al  ona je to naucila tako i stas.Pa probaj je staiti pored sebe da spava jesil probala ?

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 591
16.3.2011 14:47:32   
vjestica
nisma ni ja pobornik toga da se nasilu bebi izbacuju obroci a pogotovo ne da se pusti da plače
i ja sam željna prespavati u komadu  noć, ali biće i to jednom aBd
srećom dojim je, pa je lakše, ne moram spremat flašicu, a i olakšala sam sebi tako što sam njen krevetac primakla našem krevetu i skinula stranicu od kreveta, tako da nema ustajanja, privučem je sebi i podojim i ako ne zaspem, vratim je u njen krevetac user posted image user posted image
koliko puta sam se tako prepala u noći ja pogledam u krevetac, nema bebe, gdje mi je beba, kad ona kraj mene spava user posted image user posted image

< Poruku je uredio vjestica -- 16.3.2011 14:48:11 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 592
16.3.2011 14:51:12   
Sulty
Felix, nema sanse da ti ona povrati od ovog mog ljuljanja dok jede, to je tako lagano, neosjetno. Nije to neko sada sega mega ljuljanje.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 593
16.3.2011 14:55:35   
chuci
a jeste to uspavljivanje je do navike.
ja sam svoju navikla naveče da ''sama'' zaspi ležeći u krevetiću. kod nas se ne može skinuti stranica ali je njen krevetić do našeg kreveta i samo joj probacimo ruku kroz rešetke i ona drži ruku i zaspi.
a po danu je moram ljuljuškati ili da mi leži u krilu, uglavnom nema šanse da zaspi tako da sam leži i da joj se da ruka. a npr teta je naučila od početka i njoj i po danu legne na krevet, teta joj da ili ne da ruku kako kad traži, nekada zagrli medu i zaspi. a meni po danu neće probala sama. znale smo po sat da ležimo, i ko fol hoće ona spavati ali ne zaspi.
moja mama kad je  uspavljuje mora je nosati u naručju i učiti joj zikr jer je tako navikla.

ja sam rekla teti a i mami, vi je naviknite da je uspavljujete kako hoćete i možete. mama je rijetko uspavljuje pa joj nije problem da je nosa dok ne zaspi.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 594
16.3.2011 14:56:38   
chuci
jesam bezze ne spomenuh mm. on je uspavljuje kao i ja. ustvari ako smo oboje u kući poreda nas oko sebe ne smije niko maknut dok ne zaspi.inače ako mm ili ja odemo negdje ona odmah pita
-a gdje je mama/babo? 
npr u wc-u.
-ode mama/babo pišššški. hajde mama/babo piššški. za pola minute. hajde mama/babo dođi tu, sjedi. eto.

i onda nastavi pričati, bio babo tamo, piššškio, došo babo ili mama. i ode san dok sve ispriča.

< Poruku je uredio chuci -- 16.3.2011 14:59:02 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 595
16.3.2011 18:13:52   
Sulty
Chuci, a kako ti spava po noci? Budi li se previse???

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 596
16.3.2011 20:51:29   
chuci
napisah gore do prije 2 mjeseca je ustajala po nekoliko puta, čak i po 10 puta. nije bilo noći da ne ustane bar  4-5 puta. a ja ustajem na posao u 6 (da se usput požalim user posted image ).
sama od sebe je prestala da traži da doji tada kad je bila bolesna. još koji dan se budila po noći po nekoliko puta ali nije tražila da doji. ja joj nikad nidam nudila u toku noći da doji da bi jeuspavala. uvijek je sama tražila.
-mama daj ajša dojimo user posted image

tada je prestala tražiti, a za koji dan se prestala i buditi.
sad ustane jednom ili nijednom hB.

mašAllah da mi se ne urekne svi recite kad čitate. teško bi se ja sad ponovo navikla da ustajem po nekoliko puta opet.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 597
16.3.2011 20:55:12   
teacher75
mi ne uspavljujemo nikako od prvog dana, sada zaspi uz svoju dekicu i cucu, i to je u drugoj sobi, tako je navikla od pocetka,. mislim da bi joj bilo cudno da je ljuljamo i da ne bi uopce mogla zaspati s nama ni pored nas, nije nikad...i ja sam se urahatila od kad sam prestala dojiti, nema ni budjenja. jos kad bi malo duze spavala a ne do pola 7 kako je u zadnje vrijeme, bila bih presretna

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 598
16.3.2011 22:22:34   
N_N
Eh ja ću večeras pokušati da B ne dajem nikako flašu! On se budi po 5,6,7x pije mlijeko ili čaj ili vodu. Uspjela sam flašu svesti na 2x tokom noći mada se on i dalje budi pa nekad uspijem da ga prevarim da nema flaše, da je odnijela maca user posted image  a nekad ne. Večeras probam prodat priču da je odnio cuko user posted image user posted image  Kontam nešto pa 21 mu je mjesec, pa dokle više user posted image  Prešla bih, čini mi se, nekako preko 2,3 buđenja ali ovo fakat nema smisla, koji mu je više vrag user posted image user posted image user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

Neposredna veza do poruke: 599
16.3.2011 23:23:23   
scarlett
Draga N_N i kod nas je isto, samo da ti odam podrškuuser posted image , ja se nekako nadam da će mu ipak nekad dosaditi da se budi, mislim - da će mu se biti žao buditi user posted image user posted image user posted image
Ja svog ne mogu čak ničim zavarati, on se sada sam sigurna budi samo iz navike, nije bitno dal ću ga ja podojiti ili će ga MM pronosati i uspavati, on se budi samo da bi osjeti da smo blizu, cucu neće i neće ništa drugo.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *