|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
26.1.2011 21:57:10   
Anoniman
kod nas stomo pun kao da je popio pivu onu velikuuser posted image user posted image al spavanje ,tj/budnjenje svaki 2 do 3.sata user posted image i da jos nespavamo trcemo po sobama.....neumorni stvoric maliuser posted image user posted image user posted image kao da je od struje napravljen ......

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 551
26.1.2011 21:59:47   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image ...grozna si...jadna Noa sto ima ludu mamuuser posted image user posted image
mom su noge ko buhtle...zapravo, najslicnije batacima...lazem...nisu ni ispod koljena tanke...ma ko stubovi...sto bi skorpija rakla, dorskiuser posted image user posted image user posted image

felix...ta beba se jos nije rodila...mislim, da sve stima...barem ja ne znamuser posted image user posted image user posted image

i opet ja ot cim ova noa dodje...e jesi zarazna...gora od n1h1user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 552
26.1.2011 22:00:04   
N_N
IZVORNA PORUKA: felix

A.sjedi i ponavlja za njom HU HU HU i smije seuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  jao što se ismijah, jao user posted image user posted image user posted image

Bjež' ba dadada tamo, ona smislila čitav scenarij user posted image user posted image
E da, u pravu ste, vidite kako ni jedna od nas nije mirna. Ili ne spavaju ili ne jedu ili, ili..... I čitav život će biti nešto user posted image user posted image  Sad ću da padnem u depresiju user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 553
26.1.2011 22:05:03   
Anoniman
ja necu vise da idem OTuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 554
26.1.2011 22:06:58   
bumbarica
Evo jos jedna nocna ptica da vam se pridruzi. Mojoj princezi je deset mjeseci i budi se cetiri puta nocu. Nema jos zubica pa mislim da je to muci pa se zato budi. Ona samo doji, i nikad nije htjela cucu, flasicu. Jedino zaspe na siki. Nekad mislim da je dojenje za sve krivo. Pokusavala sam i ja kad se probudi da je milkim kad zaplace, stavim igracku...Cak i kad spava sa mnom nista je nemoze utjesiti osim sike. U ovoj brosuri sto sam dobila od doktorice pise da bebe sa 12 mjeseci doje samo dva puta ujutro i navecer. Sve se tjesim da ce biti lakse za samo dva mjeseca kad napuni godinu :-)))))))))))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 555
26.1.2011 22:26:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image user posted image user posted image user posted image ...grozna si...jadna Noa sto ima ludu mamuuser posted image user posted image
mom su noge ko buhtle...zapravo, najslicnije batacima...lazem...nisu ni ispod koljena tanke...ma ko stubovi...sto bi skorpija rakla, dorskiuser posted image user posted image user posted image

felix...ta beba se jos nije rodila...mislim, da sve stima...barem ja ne znamuser posted image user posted image user posted image

sta kukas onda moj anel jede ,al kao da ima gliste user posted image user posted image u sebi nije opet debeo  naprotiv noge su mu ko one zvake sto lice na cigare dole a gornji su mu bataciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 556
26.1.2011 22:36:13   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

sta kukas onda moj anel jede ,al kao da ima gliste user posted image user posted image u sebi nije opet debeo  naprotiv noge su mu ko one zvake sto lice na cigare dole a gornji su mu bataciuser posted image

moja felix...to ti je do genetike...vjeruj miuser posted image user posted image ...da je na mene...bio bi ko perce

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 557
26.1.2011 23:12:06   
škorpija
Evo jos jedna nocna ptica da vam se pridruzi. Mojoj princezi je deset mjeseci i budi se cetiri puta nocu. Nema jos zubica pa mislim da je to muci pa se zato budi. Ona samo doji, i nikad nije htjela cucu, flasicu. Jedino zaspe na siki. Nekad mislim da je dojenje za sve krivo. Pokusavala sam i ja kad se probudi da je milkim kad zaplace, stavim igracku...Cak i kad spava sa mnom nista je nemoze utjesiti osim sike. U ovoj brosuri sto sam dobila od doktorice pise da bebe sa 12 mjeseci doje samo dva puta ujutro i navecer. Sve se tjesim da ce biti lakse za samo dva mjeseca kad napuni godinu :-)))))))))))))

e draga nemoj se previše nadati da će curica kad napuni godinu preko noći odjednom početi manje da se budi, ne ide to tako, ali proći će, malo bebe koje doje više zezaju, nije njima do klope već do sike, al eto, ako preživi naša forumašica N-N preživjeće sviuser posted image

mi hvala bogu nemamo problema s abuđenjem, ali imao problema sa krevetiće, neće više nikako da spava u bebi krevetiću već na krevetu (koji je također u njegovoj sobi) voli dijete širinu, al bogami volim je i ja pa se često guramo u sred noćiuser posted image  (mama mi je zauzela krevet u d. boravkuuser posted image user posted image )

i moj što jest, jest, od have se čini mi se debljauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 558
10.2.2011 0:41:23   
mubera
vidim nisam jedinaa :(:(moja beba ima 9mj.i doji i bez sike ne moze zaspatii..da mi je bar to promjeniti a NE ZELI FLASICUU..jos veci problem..budi se svako sat vremena i ja skoro da ne spavam,,cekam je da zplace:(pokusavala sam vodu,caj ali uzalud ..ona cak nece niti AD samo sika :)pokusavam da je odbijem,kazu da odjednom prekinem dojiti i narednih dana da ce se sama navici na mlijeko..pa da li je neko imao iskustvaa s ovakvim poteskocama???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 559
10.2.2011 7:15:35   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mubera

vidim nisam jedinaa :(:(moja beba ima 9mj.i doji i bez sike ne moze zaspatii..da mi je bar to promjeniti a NE ZELI FLASICUU..jos veci problem..budi se svako sat vremena i ja skoro da ne spavam,,cekam je da zplace:(pokusavala sam vodu,caj ali uzalud ..ona cak nece niti AD samo sika :)pokusavam da je odbijem,kazu da odjednom prekinem dojiti i narednih dana da ce se sama navici na mlijeko..pa da li je neko imao iskustvaa s ovakvim poteskocama???

mubera...ja vam lično savjetujem da dojenje ne prekidate odjednom to za bebu može biti stresno ali d ato uradite postepeno ako ste donijeli odluku o istom nije lako ali je moguće.user posted image

Često bebe koje doje neće mlijeko neće flašicu i zahtjevaju vašu blizinu pa se stalno bude, niste jedini mnoge mame to su prošle.

ja vam savjetujem da u slučaju da ste zaista odlučili prestati dojiti javite se na temu

Priodni postepeni prestanak dojenja gdje će vam naša savjetnica u dojenju pomoći u mnogim nedoumicama kao i mame koje su to iskustvo prošle.

Evo tema http://www.ringeraja.ba/forum/postepeni-prirodni-prestanak-dojenja/m_594091/mpage_14/tm.htm#821546

za početak na datoj temi napišite vaš raspored obroka i podoja i čvrste hrane i koje da bi vam lakše pomogli.
sretnouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mubera)
Neposredna veza do poruke: 560
10.2.2011 11:06:57   
rose 87
IZVORNA PORUKA: mubera

moja prijateljica je prekinula dojenje odjednom,sa bezbroj podoja samo prekinuli,budjene se nastavilo i tad pije vodu,caj,sok,nista se nije promijenilo,mala jos trazi njenu blizinu
mi smo nedavno poceli spavati po cijelu noc,imali smo bezbroj neprospavanih noci i budjenja ali eto nekako je sve doslo na svoje,samo treba imati strpljenja

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu mubera)
Neposredna veza do poruke: 561
10.2.2011 11:10:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

e draga nemoj se previše nadati da će curica kad napuni godinu preko noći odjednom početi manje da se budi, ne ide to tako, ali proći će, malo bebe koje doje više zezaju, nije njima do klope već do sike, al eto, ako preživi naša forumašica N-N preživjeće sviuser posted image

mi hvala bogu nemamo problema s abuđenjem, ali imao problema sa krevetiće, neće više nikako da spava u bebi krevetiću već na krevetu (koji je također u njegovoj sobi) voli dijete širinu, al bogami volim je i ja pa se često guramo u sred noćiuser posted image  (mama mi je zauzela krevet u d. boravkuuser posted image user posted image )

i moj što jest, jest, od have se čini mi se debljauser posted image
i nas ovo muciuser posted image ..... voli da se razbaca po sirokom u krevetcu odspava najmanje 3. sata u vrh glave .Kad ga stavim pored sebe od onolike sirine mene gura s jastukauser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 562
10.2.2011 11:14:24   
N_N
IZVORNA PORUKA: rose 87

budjene se nastavilo i tad pije vodu,caj,sok,nista se nije promijenilo,mala jos trazi njenu blizinu

eto nekako je sve doslo na svoje,samo treba imati strpljenja

Tačno tako. B je dojio skoro 14 mj. ali se i dalje budi i budi i budi.......

Kod nas još ništa nije došlo na svoje niti se nazire dolazak! Sada ima 20 mj. budi se i dalje po 5,6,7 puta, užas a ja i da nemam strpljenja šta bi, imam li kakvu opciju drugu osim da čekam user posted image  Promjenio mi je lični opis iscrpljujući me tim konstantnim buđenjem user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 563
10.2.2011 11:18:54   
Anoniman
N-N neznam sta da kazem pametno no,da cekas user posted image user posted image ....Mislim nece do vjeka sigurno.Znam nije lako i nama zna biti tako al kod nas se zna i popraviti pa opet isto na pocetak se vraca....
Znas sta mi cudno jedino,kod B, recimo A. oce voli pored mene tad koliko-toliko spava mirno kad nije u krevetcu......
Ako je do blizine B.spava pored tebe trebao bi bar malkice bolje spavat al vidim to kod vas nepaliuser posted image .....
Jel probao jednu noc prnocit pored taje.??

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 564
10.2.2011 11:21:41   
N_N

Jel probao jednu noc prnocit pored taje.??

Jašta je! I onda kad, u neko doba skonta da to nisam ja,........ nastaje haos! Treba nam sat vremena da ga smirimo user posted image  A kod roditelja mm-a bez problema nastavi spavati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 565
10.2.2011 11:21:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N

IZVORNA PORUKA: rose 87

budjene se nastavilo i tad pije vodu,caj,sok,nista se nije promijenilo,mala jos trazi njenu blizinu

eto nekako je sve doslo na svoje,samo treba imati strpljenja

Tačno tako. B je dojio skoro 14 mj. ali se i dalje budi i budi i budi.......

Kod nas još ništa nije došlo na svoje niti se nazire dolazak! Sada ima 20 mj. budi se i dalje po 5,6,7 puta, užas a ja i da nemam strpljenja šta bi, imam li kakvu opciju drugu osim da čekam user posted image  Promjenio mi je lični opis iscrpljujući me tim konstantnim buđenjem user posted image

I kod nas je sa drugom user posted image user posted image ovakouser posted image
Iako je prestala dojiti ima 20-ak dana jos uvijek se budi(s placom) 4-5xuser posted image
A Farah mi je pocela spavati citavu noc s 3,5 mjeseca

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 566
12.2.2011 21:17:03   
vila_7
Nemojte me lincovati...ali ja ne znam zasto bih uopce prekidala nocni podoj,doduse moja bas svaki put kad se probudi,bas se probudi da jede a budi se svaka 2 SATA. Da mi je malo tesko,jest, ali ne pada mi na pamet ukidati dok god ona ne prestane.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 567
12.2.2011 21:36:31   
lejna_
Moja se beba sama prestala buditi da jede i spava kooo velika user posted image user posted image

Sa 4mj.

< Poruku je uredio lejna_ -- 12.2.2011 21:38:28 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 568
12.2.2011 21:47:29   
vila_7
IZVORNA PORUKA: lejna_

Moja se beba sama prestala buditi da jede i spava kooo velika user posted image user posted image

Sa 4mj.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   valjda ce i ovaj moj cvrcak ubrzo!Mada mislim da cu je prvih dana non-stop provjeravati sta li joj je! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 569
12.2.2011 21:52:13   
lejna_
joj neces, ... ahahahah, samo ces se jedno jutro probudit i ne moci vjerovati da si/ste prespavali noć user posted image
sretno!!!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 570
12.2.2011 22:10:39   
vjestica
IZVORNA PORUKA: helena_7

Nemojte me lincovati...ali ja ne znam zasto bih uopce prekidala nocni podoj,doduse moja bas svaki put kad se probudi,bas se probudi da jede a budi se svaka 2 SATA. Da mi je malo tesko,jest, ali ne pada mi na pamet ukidati dok god ona ne prestane.

potpis
nekad bude duži razmak
ne znam ni kako bih ukinula noćni podoj , jedino da je pustim da plače, a to mi ne pada na pamet

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 571
13.2.2011 7:08:24   
jekatarina
moja djevojčica ima 4 mjeseca, ima oko 7.5 kg...pedijatrica kaže da ima malo viška... imamo isti problem s noćnim buđenjem, ali mislim da je zato što se ne najede dovoljno,  nekako se navikla da jede količinski manje a češće. inače doji a kad joj dam na bočicu ( 1 dnevno pije humanu ) popije oko 100 ml...nikad ne doji više od 5-10 min. budi se oko 3, pa oko 6, i ustajanje je oko pola 9.. kad bih ju mogla nekako naviknuti da jede malo više sigurno se ne bi budila oko 3 user posted image ...možda je i kod vas sličan uzrok user posted image

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 572
13.2.2011 9:41:18   
vjestica
jekatarina mislim da nema potrebe za ad, pogotovo kad beba i više nego dobro napreduje
a to što se budi svaka 3 sata,pa beba je još mala, to nije problem , to je normalno (dobro kad je mama nenaspavan, to jest malo problem, ali ništa strašno)
bebe npormalno jedu malo, ali često

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu jekatarina)
Neposredna veza do poruke: 573
13.2.2011 9:44:06   
calahoe

potpis na sve ,jos dodajem da moj bebi ima sedam mjeseci i budi se pa najmanje 2 puta(puno cesce 3-4 puta) u toku noci i bas,bas doji:)

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 574
13.2.2011 10:13:58   
teacher75
IZVORNA PORUKA: calahoe

potpis na sve ,jos dodajem da moj bebi ima sedam mjeseci i budi se pa najmanje 2 puta(puno cesce 3-4 puta) u toku noci i bas,bas doji:)

mi smo ukinuli nocno podoj tek kad smo prestali dojiti, tj. taj podoj je ostao jos zadnji na kraju, jer smo postepenno prekinuli dojenje izbacujuci podoj po podoj i to je zaista najbolji nacin prekidanja dojenja

< Poruku je uredio teacher75 -- 13.2.2011 10:14:30 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *