|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
30.6.2011 0:01:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dush

Znala sam da cu zeznuti sa ovom bijelom, ali morala sam ja da experimentisem u 11 navecer... c c c c c
Dodala sam zelatin u bijelu kremu (vidjeh na coolinarici da ima jedan recept po kojem se u kreme dodaje zelatin) pa cu vidjeti hoce li se stvrdnuti... Ako ne probat cu umutiti i ako nista od ovoga ne uspije bacit cu je :) Pa ce biti samo crna krema :)

Hvala Hanady!

ja sam drzala u frizideru preko noci i ujutro miksalauser posted image mada mi je bila kao ganas al po receptu se miksala i bijela i crna kremauser posted image

(odgovor članu dush)
  Neposredna veza do poruke: 1476
30.6.2011 9:50:55   
dush
Evo da javim sta se desilo :)

Prvo sam u bijelu kremu dodala zelatin i nije se stvrnulo nakon sat vremena na sobnoj temperaturi. Probam umutiti, nista... Voda, voda... Kontam bacit cu ga, ko ga shisha, bit ce samo pola kreme od cokolade...
Cokoladni kremu izlijem na kolac i staviim u frizider i hajde kontam zao mi baciti onu kremu bijelu i stavim i nju u frizider (u serpici).
Kad imam jutros sta vidjeti, ona bijela krema kao kamen :D

I napravim jutros jos jednu kremu sa crnom cokoladom da je dodam na onaj kolac koji se stvrdnuo i djavo mi ne dade mira, podgrijem malo onu bijelu kremu (da vidim sta ce se desiti) kad poce da se topi. I otopim ja nju polako, ohladim obje kreme do sobne temperature, izlijem prvo crnu, bijelu procijedim (bile grudvice kako je pocela da se hladi), stavim je u kesu, napravim rupicu na kesi i prelijem preko one crne... I vratim kolac u frizider :)

Na sta ce to liciti, pojma nemam :) Vidjet cemo poslije podne.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1477
30.6.2011 22:34:15   
dush
Jao ljudi, ovo je WOW! Ja ne pamtim da sam jela nesta bolje.... Evo slikica kako je ispalo... A za ukus cete morati sami napraviti....

user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1478
30.6.2011 22:35:45   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sasatvi ti njegauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1479
   [Obrisana poruka]
30.6.2011 22:43:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1480
30.6.2011 22:46:44   
dush
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sasatvi ti njegauser posted image

Sastavi ja njega jedva :) Valjda mi je i zbog toga tako dobrog ukusa, jer sam mislila da ce u kanti zavrsiti user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1481
30.6.2011 22:49:01   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja kontala sutra praviti ovaj kolač al između kore i kreme staviti višnje. Na što bi to ličilo, trebam li višnje sa šećerom promješati na vatri, ili ih samo mogu onako 'svježe' pobacati po kori? Nešto mi se jede s višnjamauser posted image

joj iman ja sma u dnaima višnji, mi svoje pobrali haman 20 kg...elem ima slatko, ima soka a danas sma pravila pituljice staro bosnakso jelo plaho doboruser posted image

a juče sam pravila cool kolač brz s avišnjama i mentom...super je ukusanuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1482
30.6.2011 23:03:51   
Honey3

Ja kontala sutra praviti ovaj kolač al između kore i kreme staviti višnje. Na što bi to ličilo, trebam li višnje sa šećerom promješati na vatri, ili ih samo mogu onako 'svježe' pobacati po kori? Nešto mi se jede s višnjamauser posted image
uh sto am ja parvila danas bijeli kolac(ja pravila kao tortu)ubacila visnje,bas je bio njamiiii....neznam da li je ko stavljao recept :staviti 1l mlijeka da prokuha sa secerom(otprilike secera),odvojiti malo vrelog mlijeka i izmjesati u njemu 4-5 kesica zelatina,kad mlijeko prokuha umjesiti zelatin i ostaviti da skroz ohladi,kad ohladi umutiti pola litra megle slatkog vrhnja sa vanilin secerom da bude skroz gusto,vrhnje izmjesati za zelatin smjesom,u tepsiju(kalup)posuti mljeveni keks pa istresti pola smjese na to opet mlj.keks,moze cimet,cokolada u prahu ma po zelji,istresti i drugu polovicu i ukrasiti slagomuser posted image eh sad ja sam u sredinu stavljala visnje iz kompota,krema slatka a visnje kisele pa bas fino razgali,bas ljetni kolac pravi,krema je tako super  da mozes raznih kombinacija pravit a lako i brzo se pravi,ja cak nekad topim cokoladu pa umjesim u kremu ma po zeljiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 1483
4.8.2011 17:40:21   
sabinos
user posted image

Maglajska đuzlema
Sastojci:500gr jufki,4 jaja,prasak za pecivo,5 solja secera,300ml ulja,250 gr mljevenih oraha(ja nisam imala orahe pa sam stavila grožđice i mrvljene ljesnjake)100ml jogurta,450 ml vode 

Umutiti jaja sa 2 solje secra,pa dodati ulje,prasak za pecivo i jogurt,sve dobro izmiksati.jufke podijeliti na 2 dijela.redati ih u podmazan pleh i svaku jufku premazati pripremljenom smjesom.kad potrosim pola jufki stavim ljesnjake i grožđice,onda dalje oper redam jufke i mazem  smjesom.peci otprilike 30 minuta i zaliti agdom od 3 solje secera i vode. Posto ja volim zalivene kolace meni je odlican...

< Poruku je uredio sabinos -- 4.8.2011 17:41:01 >

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1484
5.8.2011 9:45:28   
zagy
S vama da podijelim  naukusniji i vrlo jednostavan desert- kruške u čokoladi.
Kruške skuhati (oguliti i izdubiti im sredinu), u vodi sa jedna-dvije kašike šećera i pola narandže iscjediti, kuhati zavisno od zrelosti kruške od 20 min do 45 za zelenije kruške. Kada se skuha u frižider i može duže vremena stajati.

Kad hoćete servirati istopiti čokoladu sa mlijekom i kašikom šećera, miješati dok ne provri (najbolje takovo kako krem čokolada, providni celofan), zaliti hladnu krušku vrelim preljevom, servirati sa preostale pola narandže-savršeno.user posted image
Ako Vam se da, i šlag ide jako dobro u prilogu.

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1485
7.8.2011 19:46:10   
Anoniman
Danas sam pravila cudo od cokolade, i bas mi se svidja, ukus je kao brownies samo jos malo vise cokoladan, ma bas je dobaruser posted image

(odgovor članu zagy)
  Neposredna veza do poruke: 1486
7.8.2011 19:49:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

Danas sam pravila cudo od cokolade, i bas mi se svidja, ukus je kao brownies samo jos malo vise cokoladan, ma bas je dobaruser posted image

to je moj omiljeni kolač mmmmm

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1487
7.8.2011 20:36:43   
Anoniman
Moze li umjesto margarina puter da se stavi u koru, nesto nisam ljubitelj margarina... pitam za ovo cudo od cokolade :)))

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1488
7.8.2011 20:43:39   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Moze li umjesto margarina puter da se stavi u koru, nesto nisam ljubitelj margarina... pitam za ovo cudo od cokolade :)))

Moze,ja inace nikada ne koristim margarin i gdje god pise margarin,ja mutim puter.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1489
7.8.2011 20:45:40   
Anoniman
Jasmin hvala, tako isto i ja, ali reko opet da pitam posto mi je bino da mi uspije user posted image .
Mislite li mogu li sumskog voca staviti izmedju kreme i biskivita?

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1490
7.8.2011 20:47:43   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Jasmin hvala, tako isto i ja, ali reko opet da pitam posto mi je bino da mi uspije user posted image .
Mislite li mogu li sumskog voca staviti izmedju kreme i biskivita?

Ja mislim da mozes,ja bih i bananu.To je stvar maste i ukusa.Mada...mozda vise ne bi bilo cudo od cokolade,vec i vocnih dodataka :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1491
7.8.2011 20:49:16   
Anoniman
Hvala jos jednom... ma kontam malo mi je jak za ovih vrucina sa samom cokoladom, a imam dosta raznog sumskog voca pa da iskoristim da malo da laganiji ukus user posted image

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1492
   [Obrisana poruka]
19.8.2011 13:22:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1493
19.8.2011 13:29:07   
SdZ
Je l' na toplu koru mazes ovaj fil?

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

Neposredna veza do poruke: 1494
19.8.2011 13:31:12   
sheri
na ohladjen biskvit, uvijek tako! i ja oravim ovakava kolac, ali i bilo koji drugi kolac da pravis ohladjen fil na ohladjenu koru. u protivnom sve bi ti iscurilo. user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1495
19.8.2011 13:32:48   
M kao Mama

Evo ga, za moje vrijedne mamice(prepoznaće se one)

Kolač od kokosa:

8 jaja

2x8 kašika šećera

1 margarin/maslac (šta god koristiš od ovo dvoje)

200 gr kokos brašna

i 2 krem šlaga od vanilije(može i obični šlag)

Kora:

Umutiti snijeg od 8 bjelanaca, dodati 8 kašika šećera i kad se dobro umuti, dodati 200 gr kokos brašna. Miješati kratko, samo da se sve sjedini i sasuti u pleh. Peći na 180 step dok ne porumeni odozgo.

Fil:

Umutiti 8 žumanjaka i dodaš 8 kašika šećera.

E sad, ako su ti jaja svježa i ne bojite se salmonele, nećete kuhati ovaj fil(ja tako haman uvijek radim. Ako ste se odlučili da nećete kuhati dodati i margarin(na sobnoj temperaturi) i 2-3 kašike kakaa i krema gotova.

Ako ćete kuhati, smjesu od umućeni jaja i šećera staviti kuhati na paru 15tak minuta, dodaš kad se ohladi margarin i kakao i opet krema gotova.

Kremu mazati po kori.

Odozgo premazati šlagom.

A pleh za kolač treba biti dublji i srednje veličine.

Kolač je baš jednostavan, ne može se fuliti a svi ga vole.

Hahaha,mislim da sam ja sa ovim kolačem otvoril aovfu temu, odličan ja ga zovem Kokos kocke,

e sada čudo od čokolade, nešto najbolje što sam jela, s tim da samzadnji put po kori stavila 200 grama brusnica i prelika kremu, bio fantastičan.

Neposredna veza do poruke: 1496
19.8.2011 13:36:57   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Anoniman

recept mame alme user posted image user posted image
OVO SU LEDENE KOKOS KOCKE

8 jaja
podjeliti na bjelance i žumance
BJELANCE umutiti i
staviti 8 kašika mljevenog šećera ili štaub šećera kako vam je drago
Umutitu u šlag i dodati 200 grama kokosa i onda ovo kašikom izmješati lagano da se kokos ne usitni
Ovu smjesu ispeči ja oko 10 minuta na najačoj temperaturi, vidjećete da vam ne zagori je bitno
Ovu koru ohladiti

Umutimo 8 ŽUMANJAKA
dodamo 1 margarin ili puter
13 kašika šečera i
jednu istopljenu čokoladu koja se mora malo ohladiti jer ako stavite vruću neće krema uspjeti

Zatim uzmete tri kreme od čokolade, vanilije ili jagode Sve moraju biti iste,
staviti tri kašike šećera i
tri i po filđana mlijeka i ovo umutiti

Na bijelu koru prvo mažete ovaj fil od jaja, čokolade i dr.
a po njemu iu ove umućene kreme

Kolače možete ukrasiti čokoladnim bobicama, ribanom čokoladom ili bademina u ljuspicama

Dobar tek !

a moja je slika user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image setImgWidth();

evo ga,

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1497
   [Obrisana poruka]
19.8.2011 13:56:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu M kao Mama)
  Neposredna veza do poruke: 1498
19.8.2011 14:22:23   
M kao Mama
Ma, naravno samo sad evo i sliku su pride dobile, hahahah

Neposredna veza do poruke: 1499
19.8.2011 17:11:12   
le_ella
uhhh ovaj kolac od kokosa moj muz moze jesti svaki dan i ja ga stalno pravim user posted image user posted image user posted image user posted image

Boze, olaksaj, nemoj otezati,
Boze, svaki nam posao zavrsi sretno, Uslisaj Boze!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *