|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
16.6.2011 11:38:13   
zeze
Hvala, hvala, hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Veceras cu da pravim user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1451
16.6.2011 13:19:27   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: zeze

user posted image
evo ovaj.
jos cekam user posted image

Ako pitas za kolac "cudo od cokolade", ja sam pravila sa ovim....Kolac je extra...

Opet da potvrdim, evo pece se biskvit...jelena....jesi li ti mutila slag ili si ga pustila da se kuha sa cokoladom...jel ti vrio?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1452
16.6.2011 13:23:06   
Skvo RR
ja cu ga kuhati..gledam one komentare na coolinarci...ali fakat imam dvojbu oko kreme..haj probat cu...user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1453
16.6.2011 13:28:28   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: zeze

user posted image
evo ovaj.
jos cekam user posted image

Ako pitas za kolac "cudo od cokolade", ja sam pravila sa ovim....Kolac je extra...

Opet da potvrdim, evo pece se biskvit...jelena....jesi li ti mutila slag ili si ga pustila da se kuha sa cokoladom...jel ti vrio?

Nisam Jelena ali sam pravila kolac user posted image , vrhnje i cokolada da provri u serpici...
Ne znam otkud ti da smuckas slag user posted image user posted image user posted image
A pise lijepo na receptu user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1454
16.6.2011 13:34:06   
Skvo RR
JOj sorry ladyuser posted image ..u zurbi tipkam..ma ja vazda imam dvojbe oko krema...evo biskvit je gotov odoh kuhati.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1455
16.6.2011 13:38:23   
Lady26
user posted image sve oprastam user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1456
16.6.2011 13:41:11   
Anoniman
Za ovaj kolac se ne muti slag, vec samo do vrenja dovede cokolada i slag. A ovaj fil je strasno ukusan ako ga i umutis i koristis za neki dr kolac.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 1457
16.6.2011 14:09:20   
Skvo RR
ah lady, jelena....user posted image user posted image

Eno ga u frizu...odokativnom metodom cini mi se da je uspio.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1458
16.6.2011 14:14:07   
bebacha
e jeste nekakve.moram i ja sad pravit ovo cudouser posted image user posted image al se kontam da stavim visnje izmedu kore i kremeuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1459
16.6.2011 14:17:27   
sheri
na mom receptu se slag ne muti, niti treba prokljucati. bitno je da se zagrije dovoljno da se cokolada otopi.
P.S. aaaaaa jeste se navukleuser posted image user posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1460
16.6.2011 14:18:13   
Anoniman
Bebaca juce sam ja pisala, ja stavljam visnje i dosta bude ukusniji i stavim preko slag ili slatko vrhnje, jer ovako mi bas prejak bude.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 1461
16.6.2011 14:21:24   
palachinken
obično vrhnje nikad ne treba zakipiti, nego  se dovoljno ugrije da bi se čokolada otopila. ne znam šta se dešava sa strukturom vrhnja kad ključa, nisam eksprerimentisala.
ko želi više kreme, a blažeg okusa, onda nek je dooobro ohladi (npr preko noci u frizideru ) i onda sutradan izmiksa, s tim da za ovaj kolač ide ta jaka čokoladna krema, što jest-jest.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1462
16.6.2011 14:23:06   
Anoniman
Pa i ja do kljucanja, ne da prokljuca zagrijem user posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 1463
16.6.2011 14:23:23   
bebacha
vrhnje kad prokljuca nece se vise stvrdnut,ja sam experimentisalauser posted image user posted image onda sam samo umutila i bilo je opet dobro. 

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 1464
16.6.2011 14:25:40   
palachinken
IZVORNA PORUKA: bebacha

vrhnje kad prokljuca nece se vise stvrdnut,ja sam experimentisalauser posted image user posted image onda sam samo umutila i bilo je opet dobro. 

user posted image user posted image user posted image e super, nek znam

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1465
16.6.2011 14:38:15   
mamin curetak
HITNO mi je potrebna informacija: gdje u Sarajevu mogu kupiti kalup za torte manjih dimenzija (18 cm, 20 cm ili 22 cm)?

Neposredna veza do poruke: 1466
16.6.2011 14:41:24   
zeze
IZVORNA PORUKA: palachinken

obično vrhnje nikad ne treba zakipiti, nego  se dovoljno ugrije da bi se čokolada otopila. ne znam šta se dešava sa strukturom vrhnja kad ključa, nisam eksprerimentisala.
ko želi više kreme, a blažeg okusa, onda nek je dooobro ohladi (npr preko noci u frizideru ) i onda sutradan izmiksa, s tim da za ovaj kolač ide ta jaka čokoladna krema, što jest-jest.

Moze li preko ove kreme fondant?

Neposredna veza do poruke: 1467
16.6.2011 14:43:41   
palachinken
Može. Ja sam stavljala preko umiksane varijante, bez problema.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1468
16.6.2011 14:47:19   
zeze
IZVORNA PORUKA: palachinken

Može. Ja sam stavljala preko umiksane varijante, bez problema.

Hvala ti puno, pita je gotova.
Veceras sam kontala napravit ovaj kolac u malom kalupu za tortu pa sutra fondant . Sve je probno, nadam se da ce uspjeti.user posted image

Neposredna veza do poruke: 1469
29.6.2011 23:12:57   
dush
Upravo sam napravila ono Cudo od cokolade
Napravila sam 2 kreme, jednu sa crnom cokoladom i jednu sa bijelom.
Medjutim bijela nece nikako da mi se zgusne, kao voda je, dok je crna dosta gusca....

Help! Da li da umutim bijlu kremu malo ili da pokusam da dodam zelatin?

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1470
29.6.2011 23:17:20   
Hanady RR
eh raga...ovo čudo od čokolade je na fazon monte koalča...

naime ide čokolada za kuahnje u njega jer će se ona stisnuti...ova krema se ne muti..smao s edobro istopi da ti ne ostanu grudvice ili istne tačkice od čokolade...
eh sad ako ti je i bijela čokolada ona za jelo i kuhanje onda je nisis dobro rastopila...još je kuhaj sa vrhnjem i šećerom ali svakakao si prerano napravila obe...jer najprije stavi jednu pa nek se stisne pa onda drugu da se stisne na njoj...i rcna krema izađe dosta žitka u ovoj priči ali stisne se...

i još jedna svjet...brzina hlađemnja zavisi od količine čokolade...kada žurim da se stisne ja stavim 300 gr čokolade na 500 ml vrhnja

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1471
29.6.2011 23:20:56   
dush
stavila sam 200g obicne bijele cokolade u 500ml vrhnja, nije za kuhanje, milka bijela cokolada je....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1472
29.6.2011 23:22:22   
dush
Posebno sam ih pravila, prvo sam napravila ovu bijelu i pretresla je u drugu serpicu onda pravila crnu i nju pretresla u drugu serpicu. i crna se polako zgusnjava, bijela jock

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1473
29.6.2011 23:23:26   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dush

stavila sam 200g obicne bijele cokolade u 500ml vrhnja, nije za kuhanje, milka bijela cokolada je....

neće ti se stisnuti...
krema je takva da je neophodno da to bude čokolada za kuhanje...jer ta krema ostane žitka...ne muti se neko kuha se vrhnje i čokolada...i onda se ona za neko vrijeme stisne u frižideru...
eh sad jedino da tu kremu umutiš...kao umutiš vrhnje sa tom čokoladom...ali pri stavljanju na biskvit najprije stavi jednu neka se malo ohladi i stisne...pa preko durgu za jedno 45 minuat hlađenja prve da ti ne porleti bijela kroz crnu....

ili stavi najprije bijelu kad je umutiš pa vidi koliko je čvrtsa pa prkeo crnu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1474
29.6.2011 23:29:53   
dush
Znala sam da cu zeznuti sa ovom bijelom, ali morala sam ja da experimentisem u 11 navecer... c c c c c
Dodala sam zelatin u bijelu kremu (vidjeh na coolinarici da ima jedan recept po kojem se u kreme dodaje zelatin) pa cu vidjeti hoce li se stvrdnuti... Ako ne probat cu umutiti i ako nista od ovoga ne uspije bacit cu je :) Pa ce biti samo crna krema :)

Hvala Hanady!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *