|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
6.4.2010 19:22:45   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: rokoko

Hvala,ma to je,jednostavno nešto što ja baš,baš volim da radim i...potajno se nadam da ću nekada sadašnji posao zamjeniti ovim.

I ja stvarno uzivam u pravljenju kolaca. A da otvorimo zajedno jednu slasticarnuuser posted image ? Na relaciji Tz-Doboj user posted image user posted image user posted image

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 1126
7.4.2010 9:43:26   
Hanady RR
milenium sinoć sam mužu hvalila tvoje kulinarske specijalitete i on me napade što ja njemu ne napravim štanglice sa rumom nego on mora krijući da jede rum pločiceuser posted image nekako sam sve izbjegavala kolače u koje se rum stavlja povezivajući to sa alkoholom da bi on sinoć rekao pa to je rum za kolače šta me zezaš...i tako živa bila stavi mi recept ako budeš mogla danas neće mi PP prema tebi da ode nema šanse...a ja bih da ga iznenadim ovom tvojom majstorijom.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1127
7.4.2010 9:59:00   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

IZVORNA PORUKA: rokoko

Hvala,ma to je,jednostavno nešto što ja baš,baš volim da radim i...potajno se nadam da ću nekada sadašnji posao zamjeniti ovim.

I ja stvarno uzivam u pravljenju kolaca. A da otvorimo zajedno jednu slasticarnuuser posted image ? Na relaciji Tz-Doboj user posted image user posted image user posted image

i ja obozavam i idu mi, ali sam ih prestala praviti
ali pa eto dodajte i relaciju sarajevo

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1128
7.4.2010 11:51:53   
new mama
Ivana tz ova dva kolaca super izgledajuuser posted image ,moram praviti,a ova krema kod nutela kolaca,jel meni djeluje da je rjedja i treba li tako biti ili bolje napraviti cvrscuuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1129
7.4.2010 12:27:31   
IvanaTz
maja78 - moze, moze, slasticarna ce nam se zvati RingeRaja user posted image ...
new mama - nije rijetka krema, cini ti se, bas je onako fina, topi se u ustima user posted image ...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1130
7.4.2010 12:59:32   
new mama
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

maja78 - moze, moze, slasticarna ce nam se zvati RingeRaja user posted image ...
new mama - nije rijetka krema, cini ti se, bas je onako fina, topi se u ustima user posted image ...

[/quote
ok hvala na odgovoru valjda ce i meni ovako uspjetiuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1131
7.4.2010 13:06:38   
Amelaa RR
Mljac, mljac...ja ovamo prestala da zalazim ..ko fol zena na dijeti..Rokoko, Milenium svaka vam cast zene.,.daj te recepte za ove sitne kolace...

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1132
7.4.2010 14:11:37   
rokoko
Vjezbala sam,pogodite stauser posted image user posted image ?Pa vam evo lijene pite,ona dobra stara sa prhkim tijestom sto se rasipa.
user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1133
7.4.2010 14:19:58   
rokoko
IZVORNA PORUKA: maja78

i ja obozavam i idu mi, ali sam ih prestala praviti
ali pa eto dodajte i relaciju sarajevo

Odlicno,pokrivena srednja,sjeverna,SI Bosna.

Neposredna veza do poruke: 1134
8.4.2010 19:21:53   
milenium
IZVORNA PORUKA: Hanady

milenium sinoć sam mužu hvalila tvoje kulinarske specijalitete i on me napade što ja njemu ne napravim štanglice sa rumom nego on mora krijući da jede rum pločiceuser posted image nekako sam sve izbjegavala kolače u koje se rum stavlja povezivajući to sa alkoholom da bi on sinoć rekao pa to je rum za kolače šta me zezaš...i tako živa bila stavi mi recept ako budeš mogla danas neće mi PP prema tebi da ode nema šanse...a ja bih da ga iznenadim ovom tvojom majstorijom.

ja rum stavljam u kolače u koje i ne ideuser posted image šta ću kad volim rum.
hanady imaš bocu ruma od litar i na njemu naslikana torta  baš piše'''' rum za kolače'''' sa minimalnim postotkom alkohola.možeš ih rezati na kocke a mežeš i na tanje štangle kako hoćeš.
ja sam pravila po receptu sa coolinarke ,evo link

Čokoladne rum kocke

< Poruku je uredio milenium -- 8.4.2010 19:28:32 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1135
8.4.2010 19:53:33   
milenium
rokoko šta su kore za rozen?
i kakva je ovo žuta boja kojom si šarala ove kuglice?
i jesi li kuglice cijele uvaljla u bjelu glazuru ili su bile poredane na stolu ia ti ih tako prelijevala bjelom glazurom?
ako može da mi objasniš?
hvala!user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1136
8.4.2010 20:01:10   
maja78 RR
ima rozen torta, to bude isto kao sitni kolaci (tako se reze) i ja je znam kao kolac iz srbije, od moje najbolje drugarice je mama cacanka i od tamo donosi te kupovne kore, vrlo tanke kore kojih se puno naslaze sa filom od oraha izmedju a odozgo glazura roze boje

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1137
8.4.2010 21:22:18   
milenium
jesu to one gotove kore(mogu za tortu mogu za kolače) ima ih okruglih i četvrtastih,onih što ima kupiti po svim  supermarketima?

Neposredna veza do poruke: 1138
8.4.2010 21:40:27   
maja78 RR
nisu te kore, ove su bas specificne, tanke skroz i kao palacinke tanke, ali su cvrste, ne znam kako bi ti opisala

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1139
8.4.2010 21:42:28   
milenium
to je onda nešto kao gotove tortilje.probat ću sad na google tražit slikuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1140
8.4.2010 21:42:39   
maja78 RR
http://kuvar.krstarica.com/l/deserti/torte/rozen-torta/

evo ovako izgleda ta rozen torta

Neposredna veza do poruke: 1141
8.4.2010 21:49:01   
milenium
pronašla sam i ja tu sliku ali na coolinarki.ova mi malo bolje izgleda na coolinarki.al pitanje je di ću ja nać te rozen kore?user posted image
jedino da napravim domaće.al puno mi je to posla jer moram još jedan ili 2 kolača ispeći uz to.evo slika koju sam ja našla

Rozen torta

ej maje,na fb ima grupa ''''rozen torta''''user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 8.4.2010 21:55:14 >

Neposredna veza do poruke: 1142
8.4.2010 22:13:38   
maja78 RR
nasla sam i ja to na coolinariki ali mi je nekako bolja ova jer se vidi vise slojeva a fil se ne vidi (barem sam ja takvu i jela)

a za kad ti trebaju te kore?

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1143
9.4.2010 14:56:41   
Anoniman
"Harmonija"

Tijesto:
2 fil.secera
2 jaja
2 fil. ulja
2 fil. kokos brasna
1 fil. kakaa
brasna po potrebi i
prasak za pecivo

Tijesto umutiti do odredjene cvrstoce(da bude kao tiesto za hurmasice), zatim oblikovati u poluloptice. Kad se ispece, preliti zaljevom, a kada zaljev upije, onda ih vaditi i uvaljati u kokos brasno.
Zaljev:
2,5 solje secera
3 solje vode

user posted image

Slika se bas dobro i ne vidi, al haj da vam stavim user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1144
9.4.2010 15:30:32   
milenium
kore mi trebaju za sutra a sumnjam da ću ih naćiuser posted image
pahuljice kolač baš dobro izgleda user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1145
9.4.2010 15:46:47   
SailorMoon
Jao zenice kako ste vi vrjedne. Ja nista nestignem. Kad dojem s posla jedva napravim veceru, a volim praviti kolace. I sve se kanim da vam stavim recept i sliku (bolje receno da zamolim moderatore da stave, jer ja neznam) jedne moje torte! Tako je ukusna. Mozda ovak vikend nadjem vremena.
A vama i dalje puno uhpjeha!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1146
9.4.2010 17:54:47   
rokoko
IZVORNA PORUKA: milenium

jesu to one gotove kore(mogu za tortu mogu za kolače) ima ih okruglih i četvrtastih,onih što ima kupiti po svim  supermarketima?

Kore za rozen su u pakovanju po 10komada,veoma tanke.Od skora se proizvode i u Doboju tako da ih ovdje kod nas ima u slasticarnama,trgovinama i pekarama,a  vjerovatno ih distribuiraju i na sire podrucje,nekako mi je to logicno.Kad stignem raspitacu se.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1147
9.4.2010 20:19:14   
rokoko
IZVORNA PORUKA: milenium

rokoko šta su kore za rozen?
i kakva je ovo žuta boja kojom si šarala ove kuglice?
i jesi li kuglice cijele uvaljla u bjelu glazuru ili su bile poredane na stolu ia ti ih tako prelijevala bjelom glazurom?
ako može da mi objasniš?
hvala!user posted image

sad sam skontala da ti nisam na sva pitanja odgovorila,valjda nije kasno.Kuglice-na cackalicu i u rastopljenu cokoladu pa na stiropor da se  stvrdne cokolada.A naranzasto imas objasnjenje na receptima,stavila sam one kolacice iz uskrsnjeg buketa pa taj preliv za njih.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1148
10.4.2010 16:20:52   
milenium
rokoko koliko vremena treba držati ovu smjesu u frižderu?

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 1149
11.4.2010 1:43:34   
milenium
evo ja na rr opet ušla samo radi kolača.
ti nisi odgovorila al snašla sam se jauser posted image
rokoko hvala za receptuser posted image , kolači su spremni za jestiuser posted image

evo slika,ovo sam slikala na početku kad ih je bilo napravljeno samo 7.
sad su sve košare popunjene.a okus je predobaruser posted image

user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 11.4.2010 1:51:01 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *