M kao Mama -> RE: Kolaci.... (21.1.2009 9:25:57)
|
Ja sinoć pravila manmalon, prosto sam se oduševila kako mi je dobro ispao, šlag nikad bolji, pa rekod da podjelim s vama MANČMALON SASTOJICI 5 jaja (ja sam stavila 6 jer su neka sitna) 1 šolja ulja 1 šolja mlijeka 1 šolja šećera 1 šolja brašna 1 prašak za pecivo 3 kašike kakao praha 1 čokolada za kuhanje 1/2 kg šećera - za agdu Odvojiti jaja, bjelance od žumanjka i na srednjoj vatri praviti agdu od 1/2 kg šećera i dva do tri filđana vode, tek toliko da se šećer prekrije KORA 5 ili šest žumanjaka 1 šolja ulja, mlijeka, šećera, brašna, prašak za pecivo i kakako prah dobro mikserom umutiti i staviti da se peče na najačoj vatri oko 10 minuta(ja stvarno ne znam, koliko pećem, gledam da mi ne izgori i kada vidim da je kora pri kraju isključim rernu i još malo stoji u vrućoj rerni). Kada vidite da je kora pečena iznjeti je na balkon, hahaha, ovako je je hladim, da se ohladi. Dok se kora hladi, vi se bavite agdom, što se bolje ukuha, to će bolji šlag biti. Kada je agda gotova umutite dobro bjelanca, i pomalo dodajite agdu u bjelanca. Mutite što suže možete. Ja malo i šlag iznesem na hlađenje, a u međuvremenu u tavi topim čokoladu s četiri kašike ulja(ulje se stavlja da čokolada ne puca prilikom rezanja). Kada su se mkora i šlag ohladiti, šlag stavljam na kori i na kraju dolazi čokoladna glazura.
|
|
|
|