Leena -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (11.5.2011 12:24:19)
|
Ivanak, moram ti reci da se ne slazem s tobom u jednom segmentu, a to je da je "sebicno ne rađati djecu zbog toga". Ja sam se ranije odlucila za dijete, trudna sam spremala diplomski, radila kad je njoj bilo 40 dana, jer sam morala, branila diplomski i pripremala bebin prvi rođendan, išla na dva posla u isto vrijeme. Mene neki osuđuju što nisam sve to završila kad sam već htjela, pa onda rodila, čak mi je jedna pedijatrica rekla da nema opravdanja za to što radim kad je esmi bilo 2 mjeseca, ja sam se samo okrenula i pitala je: A hocete li je vi hraniti, ako ja dam otkaz?!- i samo je usutila. To je sve individualno. A ovako generalno, nije sebicno ne rađati djecu, nego rađati ako nisi spreman za njih. Ja mislim da jesam i uspijevam, hvala Bogu, uskladiti i poslove i vrijeme za muza i Esmu i drugarice i sve ostalo sto mi treba. Ali, ima ljudi koji nisu u stanju uskladiti se, bolje je imati "starije" roditelje, nego frustrirane i nesretne. Moja mama je npr. rodila mene i brata sa 22 i 23 godine, a onda sestru sa 36 i mogu ti reći da njoj nije bila ni malo gori roditelj, ako nije cak s njom dosta njeznija i strpljivija... Sve je to individualno i licno i glupo je nekoga osuđivati za bilo sta, ali eto samo sam htjela reci da ne mislim da je sebicno ne rađati...
|
|
|
|